ОтНово за Сицилия

• 156 959
  • 801
  •   1
Отговори
# 30
М, септември е добра идея, наистина. Особено краят на септември, че като си спомня каква жега беше в Рим края на септември като бяхме, си представям как е в Сицилия Wink
Иначе ако някой разузнае и колко струва паркингът на летището в Букурещ, ще е супер Wink

# 31
35 евро от 2 до 7 дни

# 32
Bagira, да на 26.03 се връщаме.Аз много се колебах дали да не е на29 ама няма да ни гледат децата.А за Букурещ не знам още.Като си поднеса изненадата милото да решава.

# 33
chanel 5,

значи ще се засечем и в двете посоки.И ние предимно заради децата се ограничаваме в дните.Но все е нещо. Grinning

При последното ни пътуване през летището на Букурещ,преди около година, за около седмица престой на колата ни на паркинга на летището, платихме 70 лв..Много скоро ще имам по-актуална информация.

# 34
# 35
Villioneto,снимките ти ранната пролет ли са правени?
Ще пътуваме края на март, и се чудех как е времето по това време?!

За тези,които се интересуват от отговора:

Здравей  Simple Smile
Оказва сем че съм писала в темата съвсем случайно, тъй като право на мнение имат от ентусиаст нагоре. И сега не мога да отговоря на въпроса ти ...  Wink
Затова пиша на лични. Да, през април ходихме в Сицилия, съвсем в началото, от 6 до 13 мисля. Времето беше прекрасно 28°
Хубава вечер
 Simple Smile

# 36
Аз вече всяка вечер отскачам до Корлеоне  jumpuu  jumpuu! Пускам си клипчето от Пина и ...

# 37
  • София
Ех, момичета,така ме размечтахте! Снимките са страхотни!Приятна почивка на всички,които потеглят за това приказно място!

# 38
С коя компания летите. Видях, че Wizz air имат полети към Катания. Излизат доста изгодно.

# 39
Да, ние ще летим с Wizz air, Букурещ-Катания.

# 40
Тази тема е точно това което търсех  Grinning
Планираме една екскурзийка до Сицилия в началото на февруари. Едва ли е най-подходящия сезон , но тогава имаме свободно време а Сицилия отдавна ми е цел.
Тъй като пътуваме от София , а директни полети няма най-добрите варианти се оказаха полет през Милано или Рим.
Планирали сме по 3-4 дни в Палермо и още толкова за Катания и околностите.
Набелязали сме си като задължителни Чефалу , Монреале , Агридженто , Сиракуза, Таормина и разбира се Плаермо и Катания.
От всичко прочетено разбрах че трябват минимум две седмици за да се разгледа всичко по-спокойно , но за съжаление нямаме толкова време  Cry.
За съжаление не сме шофъори и ще разчитаме на обществения транспорт. Видях , че има редовни автобуси и влакове до всичко по-интересно на острова и при това са доста евтини.
Предполагам по това време на годината Етна е почти напълно покрита със сняг , но все пак дайте съвет от къде най-добре да заходим към вулкана ?
Видях  , че някой са го правили от Linguaglossa a други от Nicolosi като и до двете се стига с влакчето http://www.circumetnea.it/.
Къде е този паркинг за който стана дума по-рано в темата и откъдето тръгват бусовете/джипове за изкачване ?
Цената от 48 евро ни е малко висока и едва ли ще се възползваме  ( студенти сме все още  Simple Smile , но ми се иска поне да стигнем докъдето можем самостоятелно.
И без друго нали вече е забранено изкачването до самия кратер...

# 41
  • София
Миналата година не беше забранено изкачването до върха или поне аз и други хора се качихме.По това време на годината обаче наистина ще има сняг и не знам дали е въобще възможно да се качите.Без джип обаче ще ти е много тежко до горе Crazy Аз ходих май, както сигурно си прочела, и там си имаше сняг...Ние бяхме с кола под наем, така че не мога да ти кажа какво ходи до там, а и не помня от къде взехме лифта,предполагам, че е само от едно място.Етна има много кратери, така че даже и да не се качиш до най-големият, то може да видиш доста други, които са също много ефектни, но ако има и малка възможност да се качиш до върфа, отиди.Кратерът е страховит  Peace

# 42
Да побутна с едно включване, че едвам я намерих.
До вчера нямах намерения скоро да ходя в Сицилия, но снощи приятели ми пуснаха мухата  Mr. Green Така, че намерих темата, прочетох я. Мен ме навиват да ходим с кола и ферибот, но аз май предпочитам самолет. Имам време да обмисля, пък и още не съм сигурна,че ще стане точно тази пролет...

Имам въпрос за изкачването на вулканите. Догоре път ли има, че говорите за коли и джипове?
Странно ми е път до върха, обикновено се качвам пеша и по пътечка, ако изобщо има... Laughing

# 43
  • София
Да,има лифт и после джип, не е до върха, но значително скъсява разстоянието;

# 44

Имам въпрос за изкачването на вулканите. Догоре път ли има, че говорите за коли и джипове?
Странно ми е път до върха, обикновено се качвам пеша и по пътечка, ако изобщо има... Laughing

Ето го тура до под … 80;те,
вие си преценете.

Общи условия

Активация на акаунт