ОтНово за Сицилия

• 156 952
  • 801
  •   1
Отговори
# 45
 Благодаря Peace Като видях снимките с джиповете ми стана ясно, че в тоя прахоляк не е най-приятното място за пешеходни преходи, колкото и да си падам по трекинг. Впечатляващо е мястото и малко страшно, вулканичните планини изглеждат различно от всички други, особено с действащи кратери.
 От линка на scorpios и други интересни неща си намерих. Например селцата в зоната на парка Етна, който е в по-ниската част и специалните сортове вина и плодове, които се отглеждат там, тъй като климатът бил много специфичен. Подозирам, че ще имат и страхотен мед. Когато качвахме Митикас, после се мотахме в ниските части на Олимп и си купихме невероятен мед от един местен пчелар. Като един любител на разни местни специалитети и такива въпроси ме вълнуват bowuu
 И нещото, което много ме изненада е,че на Етна има ски писти, даже състезания се провеждат. Не че бих се вдигнала дотам специално да карам ски, но звучи забавно да покараш в подножието на вулкан, ако така и така си там в подходящ сезон. Wink

# 46
Мен пък, тоя вулкан, някак с нищо не ми изглежда привлекателен  Thinking  Дали от снимките не успявам да се впечатля, дали нещо недоразбирам, от такива работи..., ама ако ходя в Сицилия, хич не го слагам в програмата. Струва ми се, че няма какво да видя там  Thinking

# 47
Нее, няма да пропусна да посетя най-високият действащ вулкан на Европа,въпреки прахуляка и височината от 3323 м.Нито да не опитам вината от лозята в подножието му. Flutter

# 48
Мен пък, тоя вулкан, някак с нищо не ми изглежда привлекателен  Thinking  Дали от снимките не успявам да се впечатля, дали нещо недоразбирам, от такива работи..., ама ако ходя в Сицилия, хич не го слагам в програмата. Струва ми се, че няма какво да видя там  Thinking
И аз не го слагам в програмата.Но съм сложила Корлеоне!
Някой щеше да пътува по НГ ама кой беше?Сега ще се върна да проверя и да му се скараме защо не се отчита!

# 49
Опа, грешката е моя.Оказа се , че е в началото на февруари.
mallkata , нали не сте се отказали? Я, виж колко народ на тебе чакаме за "горещи" отзиви!Готови ли сте с програмата?Подскажи нещо smile3503.

# 50
До кога ли има сняг на Етна. Определено не съм любител на снега и искам да разгледам в по-приятно време. И друго не видях каква е цената на обиколката на вулкана.

# 51
Да, и аз не видях цена. Scorpios, още малко инфо?  Grinning
А на сняг даце ще е по-ефектно, заради контраста. Пък и прахоляк няма да има.

# 52
Да, и аз не видях цена. Scorpios, още малко инфо?  Grinning

Доколкото си спомням беше 48 евро - каб.лифт, джип и обиколка с гид, но през август 2007  Laughing

# 53
Е, това си е ориентир, човек да си планира разходите. Нали е криза, може и да не са се вдигнали цените  Laughing

# 54
A защо толкова държите на Корлеоне ?
Ако е заради "Кръстникът" нищо от филма не е снимано там , защото градът е доста модернизиран и Копола решава че не предоставя типичната сицилианска атмосфера.
Името на градчето единственото , което го свързва с филма.
Иначе снимките са правени в района на Таормина и разбира се в третата част Палермо.

От това което разбрах наистина цената е 48 евро и туровете се провеждат от средата на март до ноември.
През другото време там се карат ски  Wink

# 55
A защо толкова държите на Корлеоне ?
Ако е заради "Кръстникът" нищо от филма не е снимано там , защото градът е доста модернизиран и Копола решава че не предоставя типичната сицилианска атмосфера.
Името на градчето единственото , което го свързва с филма.
Cry! Уби детското в мен!Не го знаех този факт.Може би ще премисля.

# 56
Не се отчайвай , Снимките на които Ал Пачино и телохранителите му изкачват хълма и той за пръв път вижда Аполония са правени в градчето  Savoca. Там е и все още съществуващия Бар Viteli , където иска ръката от баща и . Други са правени в градчето  Forza d’Agrо 
Жп гарата , която се вижда на няколко места във филма е жп гарата на Taormina  и Jardini Naxos.
Ето един сайт , където е описано къде точно са правени всички снимки в Сицилия :

http://www.movie-locations.com/movies/g/godfather_01.html

А ето и как да стигнеш дотам :
http://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187889-i2142-k2082337-l128 … ily.html#12850392

П.С.  Аз също съм голяма фенка на филма и прочетох ,  че има много турове от Таормина по стъпките на "Кръстникът" , но за съжаление доста скъпи за нащия бюджет .

# 57
Между другото сигурно знаеш  , че  ролята на Аполония се изпълнява от Симонета Стефанели - бившата жена на Микеле Плачидо.
Женят се някъде точно след снимките на филма  през 1972. Във филма тя е на 17 години.

# 58
 mallkata ,мерси за изчерпателното инфо.Ще видя и сайтовете.
Вие кога тръгвате?

# 59
Toзи петък.

Общи условия

Активация на акаунт