ОтНово за Сицилия

• 156 953
  • 801
  •   1
Отговори
# 60
Колко са скъпи тия турове 'По стъпките на Кръстникът'? Да преценя за нас, евентуално, макар че ние никъде не сме тръгнали.........

# 61
Ах... от кога само си мечтая за Сицилия...  Heart Eyes
Обещала съм си, следващото пътуване до Рим да не мине без Сицилия.

# 62
Да си изкарате незабравимо!!

# 63
Колко са скъпи тия турове 'По стъпките на Кръстникът'? Да преценя за нас, евентуално, макар че ние никъде не сме тръгнали.........

160-300 евро .  Ако сте няколко човека  е поносимо , но ако сте двама и 160 евро не са малко.
Може и сами да си го организирате , но трябва добре да проучите местата .
Ако сте без кола обаче ще ви трябват два дни. Местата не са далеко от Таормина , но транспорта е ограничен.

Eто няколко агенции , които организират :

http://www.sicilytourguides.net/Godfather_tour.htm
http://www.sicily-tour.net/tour-godfather/index.htm
http://www.bluestonesicily.com/daily-excursions-sicily.html

Последна редакция: пн, 25 яну 2010, 19:01 от mallkata

# 64
Благодаря за информацията!  Peace

# 65
  • София
Само да допълня, че църквата в която се венчават Майкъл и Аполония е много близо до Таормина и до Месина. Видяхме я пътьом.
Туровете, организирани от круизните компании са на цена приблизително 70-80 евро на човек, даже точно така се казваше единия - "По стъките на Корлеоне".

# 66
Здравейте, много хубава и интересна тема   bouquet.
Предстои ни пътуване до Сицилия през месец май и в момента съм в търсене на хотел в Палермо.
Та, интересуваме хотел в Палермо, ако някои има хубави впечатления, моля да сподели.
Благодаря предварително. Hug

# 67
Сватбата е снимана в църквата Chiesa di Santa Lucia в Savoca ,  а вилата в която взривяват колата с Аполония се намира в Fiumefreddo на десетина километра от Таормина.  Да  , цените започват от 70-80 евро на човек ако сте поне двама.

# 68
Блазе и на  mallkata !сега се разхожда нейде из Сицилия.И за нас не остана много - има няма 50 дена.Вече  newsm68!

# 69
Сицилия е невероятна ! Представите ми бяха тотално разбити , защото честно казано очаквах леко мрачна ,  нагнетяваща  обстановка  в която витае напрежение - нещо подобно на Неапол...
Нищо подобно , оказа се  че Сицилия е много слънчево и напълно нормално място в което хората са винаги готови да помогнат , много много зеленина , палми , кактуси , десетки километри с градини от зреещи портокали , мандарини , маслини.
Прекрасно сино-зелено море и наистина приказни градчета накацали по най-високите хълмове.
Това е дестинация , която препоръчвам на всеки и може би един ден ще повторим за да се насладим и на плажовете.
Първите три дни в Палермо за съжаление бяха дъждовни , но пък културната програма беше натоварена и не ги усетихме.
После като пекна едно слънце , та така я и оставихме Сицилия.
В момента денем е 18-19 градуса , а нощем пада до 7-8. Много е спокойно , защото туристите са малко (предимно американци).
Всеки ден бяхме в различно градче и обиколихме Палермо , Чефалу, Монреале, Агридженто , Сиракуза, Таормина , Катания...
Не стигнахме до заснежената Етна , но пък времето е ясно и се вижда прекрасно.
Вулканът е там и  си дими ли дими...  Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 21:41 от mallkata

# 70
Малката, добре завърнала се!  Hug
Надявам се скоро да намериш време да пуснеш малко снимки  Peace

# 71
Малката,
добре дошла!
А малко снимки? Praynig

# 72
Приятелят ми пуска снимки от всички пътувания в един друг сайт и обещавам до седмица да дам линк с много подробности и снимки за Сицилия Wink
Той е спец в тази част.

П.С. В момента има наистина страхотни разпродажби и изкупихме Benetton  Laughing. Всичко е наистина поне до 50-70% намалено и спрямо цените в София ми се струва супер евтино.

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 22:23 от mallkata

# 73
ОК, ще чакаме  Grinning
Много им късно разпродажбите на сицилианците! Те и унас май вече попреминаха newsm78

# 74
mallkata , dobre си дошла  Hug!
Разказвай!!!Препоръчай как да си разпределим 5-те  дни м/у Таормина, Сиракуза,Катания и Палермо? До Палермо задължително ли мислиш, че е добре да отидем /кацаме в Катаня/, защото иначе бихме се шляли повече и по-мързеливо.Но пък с кола до Палермо ще ни позволи да разгледаме реално доста голяма част от Сицилия.Всъщност романтичен ли е прехода или магистрала и не се вижда нищо?
сигурно още въпроси ще ме осенят.Трябва вече да решаваме, че да резервираме хотели.Кацаме в Катаня, вземаме колата и по плана.

Общи условия

Активация на акаунт