ОтНово за Сицилия

• 157 078
  • 801
  •   1
Отговори
# 330
  • София
dariko Много рисков въпрос, на който отговора може да подведе. Времето си е Божа работа, мога да кажа на базата от нашите посещения. Били сме и през май, беше около 23-25 градуса. Водата в морето, студена, под 20 градуса. Ако басейна цял ден го огрява слънцето, става за къпане. В краен случай само слънчеви лъчи, ако ги има. Времето прилича на това в Гърция, през тези месеци.

# 331
Хм, доста ми се виждат 5000 лева. Аз сега гледам организираните екскурзии и изчислявам, че за 7 дни All inclusive в 4-звезден хотел, със самолет и екскурзии до Таормина, Етна, Палермо, Чефалу и Сиракуза би ни излязло 2500 лева за двама възрастни. Говорим за месец май.

Само да вметна нещо за организираните екскурзии, тези на тур.агенциите, имат недостатъци и неудобства, заради които цената е ниска.
Сега не знам какви хотели предлагат на кои места, но преди време като съм ги гледала, бяха все на никакви места, далече от големите градове и от туристическите атракции, което означава много пътуване. Една целодневна екскурзия от хотела до т.Х ще протече в часове път за отиване и връщане и съответно малко свободно време за разглеждане и посещения на забележителности. А Палермо, например, за два часа да се види не е възможно, т.е. може да кажеш, че си минал оттам, а не че си разгледал града и забележителностите му.
Трябва да се има предвид, че Сицилия е доста голям остров, не е като да се обиколи целия за ден-два и да се види всичко. За обиколка на целия остров е необходима поне седмица и смяна на местата за нощувка. Моя близка така го обиколи, с кола за 8 дни и пак не целия остров, не е обиколила южното крайбрежие. На отиване летя до Палермо, а обратният й полет беше от Катания, което е идеално за round-trip като нейния. 
Например разстоянието между Палермо и източния бряг е над 200 км. Вижте карта на острова и преценете добре разстоянията, когато избирате хотел по организирана програма. Ако ще прекарвате всеки ден в автобусни екскурзии, защо ви е тогава Ол инклузив, със сигурност няма да можете да обядвате в хотела и ще имате доп. разходи за обяд и други, т.е. обезмисля се да плащате инклузив, като няма да можете да се възползвате от него пълноценно. Вижте поне ако има опция за полупансион.
Ние затова си направихме собствена индивидуална организация на пътуването. Наехме кола на място и така. 

Времето в началото на май би трябвало да е топло и да става за плаж на външните басейни, но морската вода ще е студена. Ние бяхме там в края на септември - началото на октомври и морето беше божествено.  Heart Eyes

# 332
E,мен  20-тина градуса морска вода чудесно ме устройват Grinning (морско чедо съм,не можеш ме спря) !

# 333
Както е писала и Bled, температурата на водата ще е под 20 градуса, макс. 16-17.
Ти си знаеш, вкусове разни.  Peace

# 334
И аз да се включа. След като ме наспамиха с организираните почивки АИ. Разгледах въпросните хотели. Всички са на места без плаж. Предложиха още няколко варианта с малко по-високи цени но и те не ми харесаха. Накрая реших да си направим сами морето в Сицилия. Купихме си самолетни билети за около 500 е ( за 4 човека) . Резервирахме си апартамент на морето също за около 500 е ( за 10 нощувки). И сега чакам да дойде началото на юни. Дано всичко да е наред да сме здрави за да видим как е в Сицилия на море. Ние по-скоро ще сме на почивка, затова се надявам времето да е с нас и водата вече да се е затоплила. Засега мисля да посетим само Етна, Сиракуза, Ното (което е на 20-на километра от хотела) и блатата с фламинго. Остана и да си намерим кола под наем но за това мисля, че има още време.

# 335
  • София (Възраждане)
От къде могат да се купят само билети за летните чартъри, през някоя тур агенция ли?

# 336
От къде могат да се купят само билети за летните чартъри, през някоя тур агенция ли?
Можеш да си ги купиш през агенция. Цената която обаче ни дадоха е 280 евро на човек с таксите. С АлИталия беше по-ниска цената но с едно прекачване в Рим. С БългарияЕР или Уизар до Милано и после с друга до Катаня или Палермо излизаше около 700 ( за 4 човека). Най-ниска цена е от Букурещ до Катаня. Има няколко компании. За съжаление цените постоянно се менят. Разбрах, че месец преди полета падат, но на мен не ми се чакаше. Когато започнах да гледам цените, имаше цени от 16 евра в едната посока без таксите. В Русе има таксита които правят трансфер до летището в Букурещ за 80 лв. в едната посока и 140 в двете. Така че е въпрос на избор и средства как ще се доберете до Сицилия.

# 337
  • София (Възраждане)
Благодаря, Сиси. През Букурещ мои познати летят вече няколко пъти до Сардиния, пътуват с кола до там, оставят я на някакъв паркинг вероятно, трябва да поразпитам.
  bouquet

# 338
Благодаря, Сиси. През Букурещ мои познати летят вече няколко пъти до Сардиния, пътуват с кола до там, оставят я на някакъв паркинг вероятно, трябва да поразпитам.
  bouquet
Някъде четох, че използуват паркинга на летището и цената на ден е 7 евра. Не съм проверявала на сайта на летището, но ако е така излиза същото. А и доколкото разбрах е по-удобно с такси, защото те стоварва директно на централния вход. Не ти се налага да си търсиш место за паркиране и да разнасяш багажа. И все пак ако твоите познати дадат повече инфо ще се радвам да го споделиш.  bouquet

# 339
Колкото до апартаменти и вили под наем има няколко италиански сайта.
Ние гледахме тук http://www.casevacanza.it/ и накрая не знам от къде изкопахме това http://www.isulabeach.com/  има го и в букинга.

# 340
Ние в Букурещ отседнахме в един хотел до летището където пренощувахме, колата остана там на паркинга, от хотела те извозват безплатно до летището. Цената беше много поносима. Ако някой се интересува ще питам мъжа ми да даде линк. Много е важно да си разчетете времето за Букурещ, защото има ужасни задръствания.

# 341
  • София (Възраждане)
Ние в Букурещ отседнахме в един хотел до летището където пренощувахме, колата остана там на паркинга, от хотела те извозват безплатно до летището. Цената беше много поносима. Ако някой се интересува ще питам мъжа ми да даде линк. Много е важно да си разчетете времето за Букурещ, защото има ужасни задръствания.

Аз се интересувам, дай подробности за цени, моля, относно трансфера до летището и цената за паркинг. Благодаря!

# 342
http://www.hotelotopeni.ro/index.php/en/
Това е хотела. Стаята беше около 60 лева. За паркинга мъжа ми няма много спомен но му се върти нещо около 10 леи на ден. А трансфера до и от летището е бил безплатен, ама мъжа ми му дал някакви леи да се почерпи.

# 343
  • София (Възраждане)
  bouquet

# 344
С интерес продължавам да следя сицилианската дискусия, защото островът е изключително богат като природа, история, архитектура и заслужава поне няколко посещения. За възможностите за плаж и море - не споменавам, безкрайни са, макар че юли и август е жега като в Африка.

Присъединявам се към мнението на  Little wingels, че ако се използва туристическа агенция, най-често настаняването става в отдалечени хотели и комплекси, не добре свързани с градовете и човек е изолиран и използван за дойна крава. От чисто любопитство разгледах допълнителните екскурзии, предлагани от агенциите: скъпи като цена и недостатъчни като време. За Палермо не 2 часа, а дори за един ден ще е малко.

Ако човек реши сам да си организира почивка, смятам, че много по-добре ще разгледа Сицилия, отколкото ако я повери другиму, за когото Вие ще сте само бройки туристи, без значение какво и как ще видите.

Големите сицилиански градове (Палермо, Катания, Сиракуза, Агридженто) са лесно устроени, така че гарите, на които пристигате, се намират на 15-20 мин. пешеходно разстояние от центъра и ориентацията няма да Ви затрудни.

При наличието на толкова информация в интернет, пътеводители и евтини полети организацията е удоволствие. Общественият транспорт е добре уреден, цените не са високи. В Сицилия заради релефа се използват предимно леки коли и автобуси. Дори и да не Ви се занимава с наемането на кола, с автобус спокойно можете да разгледате много.

Ето какви хубости заснех от автобуса между Агридженто и Катания: http://www.izlitane.com/gallery/%D0%BF%D1%8A%D1%82%D0%B8%D1%89%D … 0%BB%D0%B8%D1%8F/

Общи условия

Активация на акаунт