ОтНово за Сицилия

• 157 032
  • 801
  •   1
Отговори
# 420
За кой Изола Бела говорите. Ние бяхме отседнали в Таормина, там ходихме да едно остовче Изола Бела, но едва ли е това. На мен Таормина много ми хареса. Препоръчвам с 2 ръце, имаше едни малки красиви заливчета, приказно за плаж. Слязохме и на плаж в Летоджиани, и там беше хубаво, но не ни грабна нещо, Наксос също.

# 421
не знам как стигнахте до заключението че в Катания са любезни, за мене там са най-агресивните диви селендури на цяла Италия (по-зле са от тези в Неапол, Бари и т.н.)

Най-големите красоти на Силиция за мене са Палермо, Модика, Рагуса Ибла. Ното, Ериче и Трапани също си струват и Етна евентуално  Peace

от рим надолу всички са малко селяндури,вкл.римляните но това не пречи да са любезни,поне с мен бяха.

а в палермо не бих стъпила отново-толкова боклуци ,цигания и западналост никъде другаде няма.

мнението и на италианците за нас като посетят бг не са кой знае колко позитивни,в тази насока,но нали всеки себе си харесва...

# 422
  • Пловдив / София
Значи тази Сицилия от няколко години така ми е влезнала в ума ив сърцето.
Но още не съм я посетила. Мислим сега, края на септември/началото на октомври или средата на октомври.
Поизчетох темата.
Къде ги намерихте ти яевтини полети от Соф. Онзи ден до Болоня на Уиз ми изкара цена от ок.1000лв. за двама за посочения период.
А пък през Милано нещо на връщане полетът хич не се напасва като час.
И май ще останем на вариант през Букурещ, макар че предпочитам да вися на летищата, т.е. с прикачане, отколкото да се лашкам до Румъния.
Ако някой има прясно инфо за полетите. Нещо, което аз не виждам.  Thinking
Иначе аз си проверявам

# 423
Значи тази Сицилия от няколко години така ми е влезнала в ума ив сърцето.
Но още не съм я посетила. Мислим сега, края на септември/началото на октомври или средата на октомври.
Поизчетох темата.
Къде ги намерихте ти яевтини полети от Соф. Онзи ден до Болоня на Уиз ми изкара цена от ок.1000лв. за двама за посочения период.
А пък през Милано нещо на връщане полетът хич не се напасва като час.
И май ще останем на вариант през Букурещ, макар че предпочитам да вися на летищата, т.е. с прикачане, отколкото да се лашкам до Румъния.
Ако някой има прясно инфо за полетите. Нещо, което аз не виждам.  Thinking
Иначе аз си проверявам

с Уиз от София до Бергамо и от там с Раян Ер до Трапани, Палермо или Катания

реалистично е да намериш билети за около 250 - 300 лева на човек  ако планираш достатъчно рано (7-9 седмици предварително)

# 424
  • София
Аз преди дни взех билет през Мюнхен до Катания с Луфтханза и излезе около 270 евро, но полета е съвсем скоро  Peace.

# 425
да през бергамо е най-изгодно при положение че си намерите добри цени с  уиз софия -бергамо.

райанер лети до катания,палермо и трапани всеки ден по няколко пъти на ден,цените са по 25-30 евро в посока - взех тия дни за мои познати за октомври и излезе двупосочния бергамо-катания
 52 евро на човек -само с ръчен багаж(позволена е и чанта,както и торба с покупки от летището).

на същите цени са и полетите до бари,бриндизи,ламеция терме,пескара и сарденя.

аз бях в хотел http://www.hotelpalladiogiardini.com/italian/ и съм много доволна,гледката е страхотна,закуската на балкона и ресторанта са невероятни.много удобно за обиколки на таормина и близките местенца

в сиракуза и по точно в ортиджа бях отседанала тук http://www.sognandortigia.it/ , и нямам забележки, изходно място за екскурзии наоколо в ното,модика,самата ортиджа е уникална.

билет за 270 евро , тоест почти колкото една средна бг заплата (поне официално е около 350 евро) е арогантно скъп при положение че има много по-икономични алтернативи но незнайно защо недостъпни за бг граждани.

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 19:39 от азиа_asia

# 426
Бергамо е една от евтините дестинации все още на Уиз, така че съчетанието с полетите на Раян е изгодно

# 427
  • София
Честно казано нямам представа колко струва билета до Катания по принцип, затова писах, че моя е купуван 2-3 седмици преди очакваната ваканция, и за съжаление нямах време да поровя за оферти Peace.  За арогантно скъп все пак не бих го определила предвид краткия срок  Rolling Eyes  
Мерси за информацията за двете авиокомпании, ще имам предвид като планирам някое пътуване от по-рано.
Сега реших да пробвах да видя колко ще ми излезе цената за вече букнатите дати -  около 295 евро щеше да е цената през Бергамо с Уиз еър и после с Райън Еър, тоест трябва да се планира поне с няколко месеца по-рано  Peace

Последна редакция: ср, 02 юли 2014, 21:47 от Ella.

# 428
За Таормина мога да предложа и нашият хотел ако желаете. Ние останахме доволни. Всъщност са апартаменти изолирани един от друг 2 стаи. Малко басейнче и джакузи. За нас местоположението беше отлично. Не бяхме на плажа, а на входа на центъра /Таормина е на високо/, на 50 100 м от въжена линия, с която се слизаше на плажа. Недостатъка за мен е, че нямаше никаква гледка, а аз обичам. Може би ако бяхме на втория етаж щеше да има гледка, това трябва да се пита. Имаше страшно много комари. Ако проявите интерес ще се разровя за линк.

# 429
Здр.

Нямам време да чета цялата тема , затова моля ако може да ми отговорите набързо
На 07.07 заминаваме с дъщеря ми за Малта от там сме си организирали екскурзия за Сицилия 1 ден
Таормина и Етна ..та да питам
В Таормина имаме 2-3 часа какво да видим там и накъде да скитаме ?
За Етна колко е цената на лифта и джиповете до върха (те не са включени в цената на екскурзията
Благодаря предварително  bouquet

# 430
лифта за етна  струва 30 евро (прекалено стар и бавен,както всичко в сицилия )

после автобуса още 30 евро
 гледката си заслужава но превоза е под всякаква критика.

таормина за два часа е трудно изпълнение,ще ви стигне колкото да изядете типичната granita siciliana

и brioche col cappello и да се поогледате наоколо,определено не се придобива представа за два три часа, за което и да е място,

на мен малта ми бледнее(доста) на фона на сициланския барок и пейзажи.

# 431
Честно казано нямам представа колко струва билета до Катания по принцип, затова писах, че моя е купуван 2-3 седмици преди очакваната ваканция, и за съжаление нямах време да поровя за оферти Peace.  За арогантно скъп все пак не бих го определила предвид краткия срок  Rolling Eyes  
Мерси за информацията за двете авиокомпании, ще имам предвид като планирам някое пътуване от по-рано.
Сега реших да пробвах да видя колко ще ми излезе цената за вече букнатите дати -  около 295 евро щеше да е цената през Бергамо с Уиз еър и после с Райън Еър, тоест трябва да се планира поне с няколко месеца по-рано  Peace

затова казахме при изгодни билети до бергамо,тоест около 100 евро в двете посоки.
има и разход за кола под наем , около 250 евро за една седмица,плюс гориво.
останалите цени са значително ниски сравнени със северна италия, може би само в таормина са горе долу еднакви -аперитив 10 евро, вечеря в ресторант 50 евро.

има разбира се и по-икономични алтернативи,специално в модика е много популярнo т.нар street food - няма равнo на себе си !

# 432
В Таормина задължително първо отидете на амфитеатъра, от където има чудесна гледка към залива и Етна. От там влезте в центъра и се помотайте по главната улица, ще ви остане и време за обяд и биричка. Лично на мен ми хареса черната паста с масло от сепия и морски дарове, както и рибата меч.

# 433
азия, би ли обяснила какви са тия специалитети, за които говориш

# 434
  • Пловдив / София
Абе и за проверявах с Уиз до Бергамо и после с Раян до Катания. Обаче часовете с полета на връщане не се напасват.
Ще погледна все пак и за другите - Палермо, Трапани.

Дам, рових. Обаче Уиз имат полет от Милано до Сф по-късен (т.е. такъв, с който може да се направи връзка) само за три дати през октомври и естествено тогава цените са нй-високи.
И изобщо, ако е през Букурещ в този случай, даже и с горивото и таксите е по-евтино.

Последна редакция: чт, 03 юли 2014, 21:40 от fam

Общи условия

Активация на акаунт