ОтНово за Сицилия

• 157 061
  • 801
  •   1
Отговори
# 540
Винаги се опитвам да ги чета до края тези Общи Условия или т.нар. дребен шрифт, но не си спомням в момента нищо относно закъснението, винаги внимавам под какво се подписвам.

Но въпреки това продължавам да твърдя, че след като са си взели парите, не виждам какъв им е проблема, че аз не идвам да взимам колата в точния час. Нека всеки да си направи аналогия в неговата работа, какъв може да му е толкова огромен проблема. Ще ме извиняват, но цялата сума са си прибрали и не виждам какво им е терсене. Именно по тази точка на ОУ смятам, че доста се самозабравят, точно като банките, и използват това, че ТЕ ги пишат тези ОУ предварително, а не ги договаряме в момента един пред друг, защото за такова нещо никой няма да им се подпише и няма да имат нито един клиент. Да се забавиш в чужбина, при положение че може да летиш от другия край на планетата, не е нещо необичайно, така както ние като пътници зависим от авиокомпаниите и търпим когато ни кажат, че полета ще се забави или отложи. Никой не може да бъде 100% сигурен, че ще пристигне на часа в чужбина. Ама никой, няма такъв човек. Всичко друго си е живо мошеничество и ви съветвам да не го търпите като казвате - "ами такива са общите условия", а просто да променяме заедно тези ОУ, като твърдо заявяваме че тези ОУ не са ОК и няма да им ги подписваме - Интернет широк и там където не ме работят, там ще подписвам - другите да влизат в час.

Какъв им е проблема не мога да гадая. Не го практикувам този бизнес. Дали се самозабравят - също не смятам да разсъждавам. Но след като е посочен точен час за взимане и при това условие е сключена резервацията  - това е договор. АКо някой наруши клауза от договора си носи последиците по договора. Не го казвам за да се заяждам - просто това са реалностите на живота.
А иначе разбира се, че имаш избор да не ползваш сайта. Обаче ще ти кажа, че до този момент не съм видяла фирма(а съм прегледала доста сборни сайтове и сайтове на доставчици), която да не изисква да бъде посочен час за взимане и връщане на колата. Някои правят копромиси при закъснение при вземане, някои дори и при закъснение за връщане. Но и това е рядкост и се прави при определени условия.

# 541
  • Europe
Да, договор е, но много е едностранчив този договор, аз нямам никаква възможност да се договарям. Реално аз съм един послушко, който само казва ДА, СЛУШКАМ, ПАПКАМ, СЛАГАМ ТИКЧЕ И ЩЕ СИ ПЛАЩАМ ВСИЧКО, защото иначе ....  Naughty

Това не са коректни договори изначално, те са си правени ОТ ТЯХ и ЗА ТЯХ. Договор аз разбирам, когато ми е дадена възможността да се договарям. Не се хваля, но добре го правя. Иначе естествено, че трябва да се посочи час и разбира се да се старае човек да го спазва. Примерът ми, че мога да отида, когато си поискам беше малко преувеличен за да бъда по ясна ... А ако ситуацията беше обратната. Аз бих била доволна ако някой ми плати авансово стоката, която продавам, а пък като дойде ми каже, че ще вземе само половината няма да му се разсърдя, камо ли да имам очи да му искам повече пари, защото ще ми вземе само половината стока. И все пак това не са спагети да се развалят, докато дойде клиента, та да трябва да му готвя нови, това е автомобил все пак. Не е ли малко нагличко ??? Така че да не ми излизат с техните глупости - Общи Условия, които са си ги писали на тях да им е угодно, а пък нас вълците ни яли. Да, ама не. Ще се съдим до дупка ако трябва. 

Благодаря за разяснението за ОУ на Bliss, беше ценно и не го приемам като заяждане, а напротив, важно е повече хора да го прочетат и да са предупредени. Но мисля че по принцип не е редно да бъдем толкова примирени, въпреки че ни карат да подписваме какво ли не в тези ОУ, защото ако ние не си направим живота да ни е по хубав, няма кой да ни го направи.

Последна редакция: пн, 05 яну 2015, 22:52 от aleina

# 542
Много съжалявам за негативите, които сте изтърпяли. Радвам се, че накрая всичко свършва добре.

През миналата година два пъти наемахме кола през същия сайт, но ползвахме друга компания. И двата пъти имаше клауза, че при закъснение /не помня колко часа/ не пазят колата. Изключение беше, когато колата е наета от терминал на летището, посочва се номер на полет и ти пазят колата до 1 час след кацане на самолета. Не оправдавам наглото и грубо отношение на служителя, нито пък липсата на отговор от ренталкарс.
Ако си кпиш ваучер за каквото и да било от популярните напоследък сайтове за колетивно пазаруване, нещата са подобни. Плащаш предварително и 100% за услуга /фризьор, маникюр, масаж, спа почивка, вечеря/, запазваш предварително точен ден и час. Нямаш право да променяш резервацията и ако закъснееш или не се явиш, ваучерът се счита за използван.
Казвам го, да го имаш предвид при следващи пътувания и ако не си сигурна за часа на пристигане, по-добре си дай аванс в програмата или наеми кола на място. Защото тази клауза я има и при други компании.
Посочения на сайта ренталкарс телефон за връзка е гръцки и аз не успях да го избера от моя телефон. В Италия говорих с тях, но на италианския им номер. От България не можах да ги избера. Писах им мейли и ми отговориха бързо.

# 543
  • София
Била съм в почти цяла Италия. Тази година планирам лятната почивка да бъде на о.Сицилия (към момента имам лични впечатления само Месина и то по работа) и както обикновено ще я организирам сама за цялата ни група.
В момента разглеждам  сайтове с ваканционни имоти, тъй като по идея ще отседнем за 14 нощувки и от тук следва първия ми въпрос към вас:
1. В коя част на Сицилия е по-добре да отседнем (като ориентир ще напиша, че обичам да разглеждам забележителности, музеи и съм от типа туристи, които искат да видят и знаят всичко)?
Искам да "направя" някакъв план съдържащ какво задължително трябва да се разгледа, какво е желателно и какво ако ни останат сили.
2. Моля за помощ при изготвянето на "ПланЪТ"   bouquet Всеки един потребител гледа с различни очи и може да ми препоръчате места, които аз дори не съм прочела да съществуват... Благодаря ви предварително!
Обещавам ви след като съм готова с програмата за пътуването да я споделя тук (подобено на тази, която споделих в друга тема за Лигурия и Лазурен бряг) като отбележа къде какво ще бъде разгледано и съответно ще предоставя линкове, а след завръщането да разкажа през моя поглед за местата, които съм посетила.
  bouquet

# 544
  • Europe
Здравейте на всички,

бързам да споделя с вас радостта си за развръзката на нашия казус. Имам да черпя всички, които ме подкрепихте тук във форума, ще се постарая това да стане с още повече отзиви и полезна информация от мен за всички вас относно дестинациите, които посещавам. Поклон  bouquet

Накратко да припомня - ние се явихме с 5 часа закъснение за получаване на рент-а-кар автомобил в Палермо, при което автомобил не ни дадоха и дори ни изпъдиха най-безцеремонно и грубо от офиса на сицилианската фирма "Sicily by Car", с които не ви препоръчвам изобщо да се занимавате. Четох мнения от цял свят в ТрипАдвайзър за тази фирма, от където и вие сами можете да си извадите изводите, че пострадалите от подобни мошеничества са стотици. Когато резервирате кола през чуждестранни сайтове и забележите, че предлаганата ви кола е от тази фирма - "Sicily by Car", просто я избягвайте и търсете друга оферта за да си спестите куп главоболия. Резервацията ни беше направена през английския сайт rentalcars.com, които са коректен партньор.

Изказвам благодарностите си към rentalcars.com за това, че цялата сума ни беше възстановена в най-кратък срок, въпреки подписаните от нас общи условия. Буквално за 5 дни. Искрено благодаря за отзивчивостта на г-н Даниел Златанов.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 14:33 от aleina

# 545
  • София
Здравейте на всички,

бързам да споделя с вас радостта си за развръзката на нашия казус. Имам да черпя всички, които ме подкрепихте тук във форума, ще се постарая това да стане с още повече отзиви и полезна информация от мен за всички вас относно дестинациите, които посещавам. Поклон  bouquet

Накратко да припомня - ние се явихме с 5 часа закъснение за получаване на рент-а-кар автомобил в Палермо, при което автомобил не ни дадоха и дори ни изпъдиха най-безцеремонно и грубо от офиса на сицилианската фирма "Sicily by Car", с които не ви препоръчвам изобщо да се занимавате. Четох мнения от цял свят в ТрипАдвайзър за тази фирма, от където и вие сами можете да си извадите изводите, че пострадалите от подобни мошеничества са стотици. Резервацията ни беше направена през английския сайт rentalcars.com, които са коректен партньор.

Изказвам благодарностите си към rentalcars.com за това, че цялата сума ни беше възстановена в най-кратък срок, въпреки подписаните от нас общи условия. Буквално за 5 дни. Искрено благодаря за отзивчивостта на г-н Даниел Златанов.

Поздравления!   bouquet
Надявам се повече хора да прочетат за проблемите със сицилианската фирма даваща автомобили под наем "Sicily by Car" и когато разберат, че те предоставят колата да искат друга фирма!
На мен ми бяха нужни няколко месеца да възстановя пълната сума платена на сайта, на вас 5 дни! Похвално, явно представителите на сайта са разбрали, че трябва да бъдат коректни към своите клиенти за да не ги загубят (както загубиха мен)!

# 546
aleina супер. Аз бях чела негативи за Сицили, но не исках да натягам обстановката допълнително. Има и още една компания, която не препоръчват в Италия. Трябва да си погледна записките, коя беше  newsm78

# 547
  • Europe
Здравей auto_bg,

от плажовете на Сицилия познавам само този на Чефалу, климатът в Сицилия е много приятен знаеш (освен когато не вали сняг Simple Smile)))), което се случва през 30-40 години ) и дори сега, през зимата, Чефалу ни хареса с типичните си малки улички с магазинчета и ресторантчета. Не е кой знае какво, виждали сме такива градчета и другаде, но е интересно да се разгледа. На централното площадче имаше чудна сладкарничка с прекрасно кафе и невероятни десерти.  Градския плаж е много интересен, широк, с мек пясък, отгоре му в единия край до кея, са се надвесили верандите на няколко старинни сгради. Една баба си миеше чиниите горе високо на една веранда (имаше мивка  Shocked), а пък дядото отдолу и закачи пазарска торба на една кука и тя я изтегли с макара до 4 етаж. По стръмни стълбища в живота си не съм виждала аз лично от тези в това градче  Shocked. За това и тази баба, сигурно с месеци не излиза навън. Нарочно надникнах в няколко къщи докато се разхождахме за да се уверя, че навсякъде така строят. Плажът е широк, пясъкът беше мекичък и приятен, но си е градски плаж. От града се слиза на плажа по едно старинно стълбище със сводове - арки, сега това беше невъзможно, защото вълните почти го заливаха. С две думи, носи си италианския дух, различно е, не е нито като Гърция, нито като Хърватска. Скоро гледахме снимки на мои близки, които миналата година бяха в Акация Ризорт (до Чефалу) и са страшно доволни. Тръгнахме да го посетим на живо този хотел, но уви изпуснахме отбивката и сме го подминали, а после не ни се връщаше. Ние също сме са размислили за там, ето това е http://www.booking.com/hotel/it/acacia-resort-parco-dei-leoni.bg … _room=#map_closed

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 15:17 от aleina

# 548
  • Europe
aleina супер. Аз бях чела негативи за Сицили, но не исках да натягам обстановката допълнително. Има и още една компания, която не препоръчват в Италия. Трябва да си погледна записките, коя беше  newsm78

Ами ако я намериш, давай я тук. Тъкмо да са в една тема всички полезни неща.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 15:15 от aleina

# 549
aleina супер. Аз бях чела негативи за Сицили, но не исках да натягам обстановката допълнително. Има и още една компания, която не препоръчват в Италия. Трябва да си погледна записките, коя беше  newsm78

Ами ако я намериш, давай я тук. Тъкмо да са в една тема всички полезни неща. Да не е Мажорити?

Не, ние бяхме с Маджоре и сме много доволни. Трябва да погледна довечера.

# 550
  • София
Скоро гледахме снимки на мои близки, които миналата година бяха в Акация Ризорт (до Чефалу) и са страшно доволни. Тръгнахме да го посетим на живо този хотел, но уви изпуснахме отбивката и сме го подминали, а после не ни се връщаше. Ние също сме са размислили за там, ето това е http://www.booking.com/hotel/it/acacia-resort-parco-dei-leoni.bg … _room=#map_closed

Много е хубав този комплекс! Аз съм се ориентирала към момента да разглеждам предложения за ваканционни имоти и по точно къщи/вили на брега на морето. Търся в 4-5 сайта нещо подходящо, но още не съм наясно в кой район да наема. Ние ще бъдем със собствен транспорт (София - Игуменица - Бриндизи - Р.Калабрия - Месина - .... и вилата). Проблема ми е, че още не мога да се насоча кой район ще бъде най-добрата изходна точка за обиколка на острова... Палермо? Катания?

# 551
Моето мнение е, че тия 14 нощувки трябва да ги разделите на 2. Ние бяхме в Таормина и посетихме Етна, Сиракуза, Катания и едно ждрело забравих вече как се казва. Можеше да посетим и повече места, но бяхме с малко дете и се ограничавахме. На мен лично Таормина много ми хареса, но не е типичната почивка на море. Центъра на градчето се намира нависоко на скалите, там бяхме отседнали, до плажа се стига с въжена линия или кола, имаше прекрасни малки заливчета. От Таормина има прекрасни гледки към морето и Етна, има и интересни неща, които да се видят. Уикендите е пренаселено, всички туристи ги водят там, така че не е спокойно местенце.

# 552
  • София
Aleina
Казах ти, каква ще е развръзката. И не мисли повече за негативи…

auto_bg
Сицилия е страхотна и ние ще се връщаме там, отново и отново.
Като изключим забележителности, хора, храна, атмосфера/не навсякъде/, това за което си заслужава да се ходи там, са плажовете.
Много мога да напиша за тях, но въпроса е  къде да отседнем, ако целта е плаж-море ?
Вариантите са толкова много, че няма да мога да ги опиша…
Ако искате да сте близо до Калабрия, това са Milazzo и Capo D'Orlando. Очарователни места с прекрасени плажове, макар през сезона хората  да са повече.
Пак не много далеч, след Сиракуза, но далеч по-спокойно е около резервата Vendicari с чудесни плажове.
Скрит текст:
Нещо интересно…
Тук при една обиколка сме нощували в Гранд Хотел София ???
Няма да парадирам с хотелите от почивки, по-добре така.
Ще прескачам, иначе ще падне писане. След това за плаж или не трябва да отидете до Scala dei Turchi, сигурно знаеш защо ?
Към другия край отиваме към една от любимите ми напитки Марсала и Трапани. Но за тук и още по-нататък писах наскоро.
Завъртаме се, минаваме Палермо, следва това, което спомена Aleina, Чефалу и района. И пак от където тръгнахме, но това съвсем не е всичко, напротив, но роман ще стане.
Забележителностите са друга тема, ако вече не си наясно ще ги споменем и тях. Но да не се повтаряме, писали сме доста в няколко теми…

# 553
Ако искаш хем Палермо, хем плаж, препоръчвам Мондело - "градският" плаж на Палермо, разкошна плажна ивица и добре организирана. Самото населено място е до Палермо, на десетина километра и е като вилна зона на града с много хубави спретнати вили в средиземноморски стил: http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g4563454-d6429632-R … lermo_Sicily.html
Можеш да отседнеш както в самото село, така и в Палермо.

# 554
  • Пловдив
Чета темата от известно време, сега дойде и моя ред да ви попитам- на 3.02. ще сме за един ден в Палермо-с круиз. Пристанището, както разбрах е буквално на центъра, т.е слизаме от кораба към обяд и се озоваваме почти на центъра. Ще имаме около 5 часа за разходка- който е бил и знае, може ли да ми каже какво да видим там, кои са по-интересните места и изобщо как да си разпределим времето-хем да се поразходим без да препускаме, хем да можем да разгледаме нещо. Дано и времето да позволява разходки  Wink

Общи условия

Активация на акаунт