ОтНово за Сицилия

• 157 015
  • 801
  •   1
Отговори
# 555
  • Europe
За това кратко време в Палермо, почти нищо не можете да видите от забележителностите (те и без това не са кой знае колко и от световно значение - Куатро Канти, фонтана Преториа, Катедралата, Нормандския дворец с Капела Палатина). Районът около пристанището е малко по-лош и мръсен, направо ви препоръчвам да го пресечете и идете в центъра. Има два театъра и Катедралата, които са по-интересни. За това кратко време аз лично бих направила един тур по магазините на Виа дела Либерта (ей така просто за обща култура  Laughing), по пътя ще видите театрите, последван от хапване някъде и пийване на хубаво кафенце. Основната улица (главната) е Виа Дела Либерта, която продължава в улица Via Ruggero Settimo. Т.е. тя e интересна в частта си от Английската градина до една-две преки след Театро Масимо. Виа Рома (изобщо не ми хареса) е следващата по-голяма улица. На Виа Делла Либерта ще намерите всичко: шопинг, Театро Политеама, Театро Масимо, ресторантчета и кафенета. За мен си струва ако ви остане време да посетите Катедралата. Там ме впечатли следното: В купола на Катедралата, на точно определено мясно има една дупка. Точно в 12ч. на точно определена дата (забравих я) слънцето влиза през тази дупка и прокарва слънчев лъч, който преминава по пода точно през един от меридианите. Той е изобразен на пода на Катедралата (минава по диагонал през цялата зала) като метална тънка линия, около която са изобразени зодиите. Фонтанът Претория сега през зимата не е особено впечатляващ. Поздрави и приятно изкарване!

# 556
  • Пловдив
За това кратко време в Палермо, почти нищо не можете да видите от забележителностите (те и без това не са кой знае колко и от световно значение - Куатро Канти, фонтана Преториа, Катедралата, Нормандския дворец с Капела Палатина). Районът около пристанището е малко по-лош и мръсен, направо ви препоръчвам да го пресечете и идете в центъра. Има два театъра и Катедралата, които са по-интересни. За това кратко време аз лично бих направила един тур по магазините на Виа дела Либерта (ей така просто за обща култура  Laughing), по пътя ще видите театрите, последван от хапване някъде и пийване на хубаво кафенце. Основната улица (главната) е Виа Дела Либерта, която продължава в улица Via Ruggero Settimo. Т.е. тя e интересна в частта си от Английската градина до една-две преки след Театро Масимо. Виа Рома (изобщо не ми хареса) е следващата по-голяма улица. На Виа Делла Либерта ще намерите всичко: шопинг, Театро Политеама, Театро Масимо, ресторантчета и кафенета. За мен си струва ако ви остане време да посетите Катедралата. Там ме впечатли следното: В купола на Катедралата, на точно определено мясно има една дупка. Точно в 12ч. на точно определена дата (забравих я) слънцето влиза през тази дупка и прокарва слънчев лъч, който преминава по пода точно през един от меридианите. Той е изобразен на пода на Катедралата (минава по диагонал през цялата зала) като метална тънка линия, около която са изобразени зодиите. Фонтанът Претория сега през зимата не е особено впечатляващ. Поздрави и приятно изкарване!
Благодаря, а до тази улица-Виа дела Либерта лесно ли се стига от пристанището

# 557
не знам дали ще имате време да чакате на опашка, но Капела Палатина е извънземно красива, трябва да се види

катедралата също е внушителна...

на мене лично Палермо ми е любим град в Италия

# 558
  • Europe
Да, много лесно. Виж на картата. Тя е една от най-големите артерии, успоредна е на пристанището. Като тръгнеш от пристанището навътре към града, буквално всички пътища (перпендикулярни на пристанището) водят към ...... нея  Laughing

На мен специално Палермо не ми хареса, такава невероятна мръсотия дори в София няма. Улиците са минирани със стотици кучешки (на места и човешки, без майтап) акита. Такова чудо не съм виждала. Ние понеже бяхме с малки деца и все им гледах в краката къде стъпват за да не се спънат, но спъването не ми беше проблем, проблемът бяха тези безброй изпражнения на всяка крачка буквално. Ужасна гадост. И още нещо, за пръв път от много години ми се случи и да попадна на 2 места - тоалетни в заведения без тоалетна хартия (намират се в Топ Център). Дори когато помолих да сложат ми казаха, че е свършила и няма.  Shocked Shocked Shocked странна работа ...

Има и интересни месни пазари (за риба, подправки и т.н...), но сега не ти е момента за тях.

Да и аз мисля, че Капела Палатина е много красива, както казва Bradley Cooper, но според мен за там си трябва екскурзовод, който да ти разкаже и покаже вътре всичко иначе трудно сам може човек да разбере нещо, освен ако не прочете предварително в Интернет, но пак не е същото .....

# 559
не знам дали беше инцидентно, но аз като бях вечерта имаше на поне 10-ина места, концерти на пиано и различни представления около катедралата и на една от главните улици
на самите улици лък бяха наслагали свещи

абсолютна приказка беше!

мене наистина ме спечели този град, определено ще се върна, а и нямах време за Монреале, та има какво да видя още...

# 560
Аз имах време за Монреале, струва си и то много, катедралата е впечатляваща.
Въпреки мръсотията на мен много ми хареса Палермо, автентичен е. 

rrp и аз бих казала иди и виж Капела Палатина, но мисля, че нямаш достатъчно време, от пристанището дотам има може би 30-40 минути здраво ходене, колко ще чакаш там не знам. Ако посетиш Капелата, предполагам, че няма да можеш да видиш почти нищо друго.
И аз като aleina бих направила един пешеходен тур по магазините с кафенце и хапване, да позяпам, да се поогледам. Пет часа са малко, бързо ще минат. Разгледай картата, за да прецениш да не се отдалечаваш прекалено от пристанището. 

# 561
  • Варна
Включвам се и аз в темата. От доста време си мечтая за Сицилия и съм на път да осъществя мечтата си. Само ми е притеснено, че ще пътуваме в края на април и първите дни на май месец. искаше ми се да е юни, но няма как. Моля ви за информация, ако някой е ходил през този сезон в Сицилия. Какви са долу-горе температурите, дъждовно ли е? Доста на юг е все пак, но може би не е настъпило все още лятото и не трябва да се рискува само с летни дрехи Simple Smile sun Моля ви за някаква информация!  bouquet

# 562
Миналата година бяхме в Сицилия от 3 до 10 май. Първите 2 дена беше ветровито, ту слънчево, ту изведнъж се изсипва като из ведро - като летен дъжд у нас и изведнъж спира и изпича. После си стана доста топло - бяхме по блузи без ръкави, а към Сиракуза - направо си беше лято. Първите дни на Етна си валеше даже сняг и отмениха качването за последните - горе си имаше места със сняг , беше доста ветровито и хладно - за шапки. През последните дни правихме плаж, морето беше 18 - 19 градуса, малко хладно за моите представи.

# 563
  • Варна
 rafalex, благодаря!  newsm51

# 564
Здравейте!
Моето пътуване беше 2013 - от 27 април до 11 май.
Първите дни бяхме на морето в северозападната част (Zingaro), времето ставаше за плаж, което за мен е 25-26 градуса, но водата беше студена.
Около 2-3 май пробвахме плажовете на югоизток (Pozzallo) - там беше много ветровито и не ставаше изобщо.
И след това около Таормина - перфектни плажове, вода и каквото се сетиш.
През цялото време само с летни дрехи, от време на време си беше горещо, дъжд не си спомням да е имало изобщо, единствено за Етна бях с яке (имаше и малко мокър сняг).

# 565
Запис и от мен, ние плануваме  лятно пътешествие до Таормина . Нямам търпение вече  Simple Smile

# 566
  • Варна
 Dessi_MM, хиляди благодарности!!!:hug:

# 567
  • Варна
Момичета, някой да е ползвал услугите на Mistral Air, редовно ли изпълняват полетите си?
И още една молба - от няколко дни разглеждам хотелите в Катания, но ми се искаше някой да сподели или предложи хотел, в който е отсядал и е доволен. Поизчетах темата, не цялата и намерих информация за ресторанти, заведения и хотели за Палермо, но за Катания - нищо. Може би съм пропуснала точно тези постове, но моля да споделите информация относно хотели, ресторанти, транспорт, интересни места за посещения.
Смятаме основно да бъдем там и да си организираме екскурзии до Палермо, Таормина, Сиракуза, Ното и ако остане време и Месина.
Ще ви бъда много признателна за каквато и информация се сетите и желаете да споделите. newsm51

# 568
  • в града на вечния купон
Момичета, някой да е ползвал услугите на Mistral Air, редовно ли изпълняват полетите си?
И още една молба - от няколко дни разглеждам хотелите в Катания, но ми се искаше някой да сподели или предложи хотел, в който е отсядал и е доволен. Поизчетах темата, не цялата и намерих информация за ресторанти, заведения и хотели за Палермо, но за Катания - нищо. Може би съм пропуснала точно тези постове, но моля да споделите информация относно хотели, ресторанти, транспорт, интересни места за посещения.
Смятаме основно да бъдем там и да си организираме екскурзии до Палермо, Таормина, Сиракуза, Ното и ако остане време и Месина.
Ще ви бъда много признателна за каквато и информация се сетите и желаете да споделите. newsm51
явно  сте се спряли  на офертите,  които  масово  се  предлагат  от агенциите. Кой хотел  сте избрали.
Аз когато гледах за ранни  записвания  имаше един  Еден  вилидж  май беше, но не е в Катания.
Иначе тези  Мистрал  са само за чартарите. Гледах, че  във  всички  оферти  бяха  посочени  за превозвач.

# 569

мисля че е добре да се местите, за да разгледате различните части на острова, ако отседнете само в Катания ще е сложно

например
2 нощувки в Катания - един ден за качване на Етна
2 нощувки в Палермо - за града и Монреале
3 нощувки в Модика - за разглеждане на Модика, Рагуза, Ното и Сиракуза

не мога да дам мнение за Месина и Таормина

Общи условия

Активация на акаунт