ОтНово за Сицилия

• 157 015
  • 801
  •   1
Отговори
# 570
Последното,което чух за Мистрал е че са затънали в дебити и мислех ,че вече са фалирали но явно Алиталия са им подали едно рамо.Отзивите ,които съм чела в Италия са критични общо взето,ползват ги за най-евтините пакети ол инкл +чартър за Египет и за религиозни пътувания.Нямам преки впечетления все пак.

# 571
  • Варна
азиа_asia, Радост Николова,Bradley Cooper, благодаря! Hug
Сами си организираме пътуването, не с агенция, а билетите на Mistral Air са на чудесна цена, без прикачване, но прочетеното тук малко ме разколебава Sad Другите полети са с големи изчаквания по летищата, неудобни часове на пристигане или тези с нормални условия са на доста високи цени, за съжаление. През Букурещ има удобни полети и на добри цени, но с транспорта до там е пак същото.
Хотелите ги избирам от  booking. Няколко екскурзии така си организирахме и досега е нямало фал нито със самолетните билети, нито с хотелите. Спряла съм се на няколко хотела в централната част на града - Hotel Catania Town, Hotel Gresi, B&B And Design, Maison Decò и още два-три. Има все още по 1-2 стаи за избраните дати, но ми се искаше мнение на някой, който е ползвал услугите и има преки впечатления.
И на мен ми се иска 1 нощувка в Палермо, но мъкненето на багаж насам-натам не ми харесва. Ще бъдем със сина ми без кола, а се страхувам да карам чужда кола (рента кар) в чужда държава. Разстоянията не са големи, но...
Много неща не са ми още избистрени и малко съм притеснена, затова всеки съвет или мнение ще ми е от голяма помощ. Благодаря ви от сърце!

# 572
В Сицилия е мн добре организиран междуградския автобусен транспорт. Хотелът ни беше в Месина и с автобус обиколихме доста  и то без мн пари. Ползвахме автобусите на SAIS -имат разписания на сайта, даже маршрутите им от Катания са много повече всравнение с Месина, в Катания тръгват близо до жп гарата, имат ранни автобуси и сдвупосочни билети цената още пада . Разгледай,ако искаш.

# 573
  • в града на вечния купон
Супер  си го решила!
Като идея мога да  ти дам да погледнеш и хотелите  от агенциите, които  предлагат  и да се свържете  с  тях.
С интерес  ще следя  твоите  постове,тази  година ми се  размина почивката на  Сицилия,  но  за догодина  живот  и  здраве  ще гледам  самостоятелно да организирам.
Може  ли  на лични  да ми пуснеш  линк на Мистрал.
След като  всички  агенции  ще ги ползват не Би Трябвало да  има  проблеми!  

# 574
Ако някай е пътувал организирано с ТА нека сподели!

# 575
  • Варна
В Сицилия е мн добре организиран междуградския автобусен транспорт. Хотелът ни беше в Месина и с автобус обиколихме доста  и то без мн пари. Ползвахме автобусите на SAIS -имат разписания на сайта, даже маршрутите им от Катания са много повече всравнение с Месина, в Катания тръгват близо до жп гарата, имат ранни автобуси и сдвупосочни билети цената още пада . Разгледай,ако искаш.

Благодаря,rafalex! Наистина е добре организиран транспорта в Сицилия и цените са повече от добри, разстоянията не са дълги и пътуването сигурно ще е приятно. Автобусите им добри ли са, предполагам са с климатици? Simple Smile

# 576
Аз вече започнах с организацията , по-скоро да си набелязвам забележителности които да посетим , ще пътуваме през юли  с кола .Планирали сме 8 нощувки ,4 в Таормина и 4 в Палермо , там основно ще обикаляме плажовете , вече си представям как се излежаваме на Сан Вито   Sunglasses Имаме си и хотели запазени .  Ще се радвам , ако ми дадете някой съвет кое не е за изпускане , понеже ще сме с нашата кола може да си позволим и да пообиколим и в околните градчета . А интересно ми е също и като цени средно как са нещата , защото последния път в Рим под 60 евро вечеря не сме плащали ( за 2-ма души) , надявам се , че на юг цените са по-човешки  Praynig

# 577
И в Таормина се пригответе са 50 60 евро на вечеря. В Таормина има един много хубав парк в самото градче, посетете го. Бяхме и на концерт в амфитеатъра, също много ни хареса. Наблизо има едно градче Летояни има много хубави крайбрежни рибни ресторантчета, там цените са по-сносни. Сиракуза също препоръчвам, много приятно градче, ходихме и до едно джрело Алкантара май се казваше, също беше интересно.

# 578
Сан Вито е много приятно градче ,но от средата на юни,до средата на Септември е пълен хаос.Много почиващи италиански семейства, и местните,които се връщат по родните места за лятната отпуска,плажът не е толкова голям и да си намериш място,особено през уикендите,не е лесно.
Вечер ,поне такива спомени имам,се чака много за да се влезе в заведенията.Октомври или Май-юни са съвсем друго нещо,чак не му се тръгва на човек!
А и с толкова много плажуващи морето е всичко друго но не чисто и прозрачно.
Това,разбира се не омаловажава Сицилия,има и други хубави места.

Относно Мистрал,агенциите нямат никаква отговорност дали ще имат закъснения или промени,просто са ги наели .Това са самолетите на италианските пощи.

# 579
Привет! Изчетох цялата тема и наистина нямам търпение да отидем до Сицилия. Ние обаче няма да плажуваме, а искаме просто да разгледаме някои забележителности. Подготвила съм маршрута, много ми харесаха снимките, които сте публикували /дано да не забравя фотоапарата, както преди 2 г. по време на ваканцията в Гърция/. Номер 1 в програмата е вулканът Етна, дано да имаме късмет да го видим. Интересувам се дали някой знае за последните рицарите тамплиери, който са живяли по тези земи.  Моя позната отдавна ми беше разказвала за тяхната история и това я импулсирало да организира екскурзия до Сицилия.  За съжаление обаче в момента нямам връзка с нея и ще съм ви благодарна ако някой ми подскаже нещо.  bouquet

# 580
И на мен ще ми е интересно да чуя за тамплиерите, ето бях в Сицилия а въобще не съм чула.

# 581
  milenium 123 ние пътувахме организирано през началото на септември 2014г. Не знам какво по-точно те интересува. Бяхме с Алфатур, просто цената в случая беше откровено фантастична и се изкушихме. Много съм доволна като цяло. Ние държахме на хотел, непоследствено до хубав плаж, защото идеята ни беше през 50% от времето да плажуваме, а през останалото време да разгледаме някои забележителности. Поради тази причина от агенцията ни предложиха Джардини Наксос и не съжалявам - хубав плаж, вечер доста оживено и с голям избор от заведения. Автобусният транспорт наистина е много добре организиран и с хубави автобуси, сами разгледахме Катаня, Таормина - 2 пъти  Heart Eyes, Кастелмола. Организирано до Етна. Много добре си изкарахме - хубаво хапнахме и пийнахме  Laughing
Хареса ми посрещащата агенция - много позитивно, приятелско, но ненатрапчиво отношение.
Ако имаш конкретни въпроси, насреща съм.

# 582
Благодаря за отговора.Във форума мненията са на хора организирали сами екскурзията си и за това исках да разбера дали има ползвали услугите на ТА. Ще разгледам и вашата оферта, смятаме есента да пътуваме и в момента проучвам оферти и мнения.

# 583
Пропуснах да кажа, че по-голямата част от нашя чартър бяха клиенти на Астрал Холидейз. Не съм ги ползвала, но ми направи впечатление, че както в Катаня, така и в Анталия, се отнасят много обгрижващо с клиентите си.

# 584
Сиси, направили сте страхотни снимки   bouquet. Би ли ми казала първите 2 от кой район в Сицилия са. Много бих се радвала да го посетим, обожавам такива природни красоти! Благодаря ти предварително!

Общи условия

Активация на акаунт