Хванах мишка в капан. Какво да я правя?

• 28 407
  • 174
  •   1
Отговори
# 105
...Ако си хванала една, това означава, че на следващото раждане малките ще са с едно повече...
                               Нима твърдиш, че мишките могат да контролират зачеванията си  Thinking?
Чел съм го, но не намирам линк към нещо такова. също плъхове, вълци. Колкото повече е храната или има свободен район, толкова повече се раждат в едно котило.
Домашната мишка за 35 дена е полово зряла, за година може да стане прапрапрапрапрапрапрабаба.
В неделя подарих последните две котета на котка стръвница, обучени от майка им.

# 106
...Ако си хванала една, това означава, че на следващото раждане малките ще са с едно повече...
                               Нима твърдиш, че мишките могат да контролират зачеванията си  Thinking?
Чел съм го, но не намирам линк към нещо такова. също плъхове, вълци. Колкото повече е храната или има свободен район, толкова повече се раждат в едно котило...
                                Само това ме интересува и ще е интересно, ако намериш инфо. Странното е, че хората не могат да контролират зачеването си, но умишлено се размножават повече, когато няма добри условия.

# 107
Чел съм го, но не намирам линк към нещо такова. също плъхове, вълци. Колкото повече е храната или има свободен район, толкова повече се раждат в едно котило...

Това е вярно, но по-скоро откъм брой раждания. Когато има достатъчно храна и територия, женските на някои животни се разгонват по-често и раждат по-често. Ще добавя линк ако намеря, но това е вярно. Нагледен пример - нашите котки на село бяха много добре охранени, и се котеха по 3 пъти годишно. Комшийските кльощавите едва сварваха по веднъж.

Странното е, че хората не могат да контролират зачеването си, но умишлено се размножават повече, когато няма добри условия.

Животните не го "контролират" - просто те имат период на разгонване, който е много по-рядко от на хората и зависи от много фактори. При хората "разгонването" не е на сезони, а е всеки месец, и винаги се случва независимо от факторите (освен ако не е изключително недохранена жената) така че няма как да се "контролира" по естествен начин. При хората обаче има толкова много начини за "изкуствено" контролиране на зачеването/разгонването! Кеф ти хапчета, кеф ти пластмасички и гумички дето се пъхат отдолу, с цел хормонално да прекратят овулацията. Така че ако ще си говорим за контрол, хората имат най-много  Grinning Това за "умишленото" размножаване, изобщо не е умишлено в бедните страни, просто нямат достъп до информация и противозачатъчни, и затова забременяват и раждат като луди. В New York Times четох една статия в която споменаха че някакъв огромен процент от жените в Африка не знаят, че могат да забременеят от правене на секс  Shocked Нямат училища, израстват сами сред други неосведомени, и на 16 години кой да им каже че една свалка може да им докара бебе. На много хора по света пък религията или културата им забранява да ползват противозачатъчни или да правят аборти - мюсюлмани, католици - така че не е тяхна вината, и раждат нежелани бебета наляво надясно...

# 108
Ми не можах да го намеря. Вълчиците са разготват и раждат веднъж годишно. Винаги.
Обаче броят на родените върчета варира от 1 до 10. И именно тоя брой зависи от големината на ареала, от оцелелите вълци в глутницата и от изобилието на храна. Не да са градни години, да роди 7 и пет да умрат.
Мишките не ме плашат. От 1971г чета каквото падне за плъховете. През десет години учените ги пробутват напред по интелигентност с едно животно. Е, някой ден ще си признаем, че са по-интелигентни от нас.  Shocked Първи са се заселили и размножили в Хирошима след атомния взрив.
http://avangardisco.wordpress.com/category/%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0 … %8F%D1%82/page/2/

# 109
  • София
това ми е любимата тема

при вълците, обаче, ражда само Алфата
по-лесно е да ги планираш, като трпябва само своите да смяташ

и какво стана със Сали

# 110
...Това е вярно, но по-скоро откъм брой раждания. Когато има достатъчно храна и територия, женските на някои животни се разгонват по-често и раждат по-често. Ще добавя линк ако намеря, но това е вярно. Нагледен пример - нашите котки на село бяха много добре охранени, и се котеха по 3 пъти годишно. Комшийските кльощавите едва сварваха по веднъж...
                                Това ми се струва по-вероятно.
                                Колкото до глупавите африканки и нежеланите много раждания - абсолютно съм несъгласна. А и имах предвид, че колко по-труден е живота, толкова повече бебета се правят, за да оцелеят поне част от тях. Хич даже не са били нежелани - поне в Бг, тъй като има лесни начини да се оттървеш от дете. Хората тогава не са били с толкова скрупули, но са си гледали децата. Дали са ги обичали - не знам, или поне не е било в сегашния смисъл.

# 111
Поне не са ги хвърляли в кофи за боклук. Оставяли са ги накърмени и повити пред вратата на някое севейство без деца. Имало е и практика примерно една жена да роди бебе на сестра си, която няма деца.
Темата стана "За хората и мишките".  Mr. Green

# 112
Поне не са ги хвърляли в кофи за боклук. Оставяли са ги накърмени и повити пред вратата на някое севейство без деца. Имало е и практика примерно една жена да роди бебе на сестра си, която няма деца.
Темата стана "За хората и мишките"Mr. Green
                             Звучи ми чудесно като заглавие   bouquet. И колкото и да са били бедни, подобни случаи с оставянето на деца са били рядкост. Познавам семейства с по 10 деца, самотна майка (вдовица). Всички отгледани според възможностите. Дори назад като се върна в родословносто си дърво също намирам много деца. А си е било мизерия. Сега сме досто по-добре, а 10 деца звучи немислимо  Twisted Evil.

# 113
# 114
"За мишките и хората" бил романът на Стайнбек. Разменил съм им местата. Карай.

# 115
  • София
Темата стана "За хората и мишките".  Mr. Green
Хайде, пък после ще я направим 'цар плъх', а след 'това рататуи'  Laughing

# 116
Темата стана "За хората и мишките".  Mr. Green
Хайде, пък после ще я направим 'цар плъх', а след 'това рататуи'  Laughing

Sneaky

Само без капани, гипс, отрови....Освен това плъхчето се казва Реми, а не Рататуи  Naughty

# 117

# 118
Начина с давенето винаги кофти ми се е струвал.
За гипс + брашно съм чувал, ама това със строшените стъкла не го вярвам.  Wink Шехерезада.
Имам позната, която си гледа няколко вида мишки у дома.

# 119
дайте някакви идеи какво да правя  smile3511
не мога да се отърва от тия мишки  ooooh!

Вчера една в капана, една хванах с буркан беше в мивката, днес една в кашона и преди минута още една която обикаляше телевизора. Преди 2 дни намерих и една в кофата за боклук.
Миналата година пак имахме същия проблем. За 2-3 дни хванахме 6-7 мишки.
Котка имаме но тя е на двора, не мисля да я правя домашна.
.....какво да правя  #Puppy dog

Общи условия

Активация на акаунт