Хванах мишка в капан. Какво да я правя?

• 28 391
  • 174
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Котка имаме но тя е на двора, не мисля да я правя домашна.
Вкарай я само за ден-два, да хване мишките. След това - пак на двора.
 Peace

# 121
и като котката хване мишката, аз ще се чудя как да спасявам мишката    smile3538
май няма да стане без жертви  Crazy

# 122
Хванах и Сали. Вече е при Хари - на полянката. А какво хубаво време хванаха ...

Държа си сапуна под мивката в една купичка и гледам - отпечатъци от зъбки и крачета по него. Значи имаме още гости.

Не искам да слагам отрова, капаните ги познават вече и не влизат ... в чудо съм се видяла тези мишоци. Ако не разнасяха зарази, сигурно нямаше да се тровкам толкова, но вече ръцете ми се напукаха от белината и препаратите за дезинфекция, въпреки ръкавиците. Малки лайница в шкафа под мивката - всеки ден ...

# 123
Най-ефекасните капанчета струват един лев. Една тел го мацва по врата и очите му изпъкват. Най-ефективната примамка е кашкавалче. Най-естественото нещо е котка да лови мишки. Те се размножават толкона бъпзо, че една на две седмици е абсолютно нищо.
Дори и да ги изтровиш до нула, въпрос на седмица - две е други мишки, от други къщи и пристройки да разберат, че при Александра има свободев ареал, с готови дупки и гнезденца.
Все едно някай да ми каже - има един свободен офис в НДК, можеш да се преместиш да живееш там, завинаги, и да не плащаш нищо. Вземай пяна за дограма и шприцвай в дупките им.
Ще дойдеш на моя акъл, само губиш време и нерви, дишаш изпарения на белината, а в битката те не губят нищо. Имат рода в гората, може през уикенда да й ходят на гости.

# 124
дайте някакви идеи какво да правя  smile3511
не мога да се отърва от тия мишки  ooooh!

Вчера една в капана, една хванах с буркан беше в мивката, днес една в кашона и преди минута още една която обикаляше телевизора. Преди 2 дни намерих и една в кофата за боклук.
Миналата година пак имахме същия проблем. За 2-3 дни хванахме 6-7 мишки.
Котка имаме но тя е на двора, не мисля да я правя домашна.
.....какво да правя  #Puppy dog

Аз сложих едно устройство ,което чрез някакви електровълни ги гони.Нашата къща цялата е от бетон,нямаме маза и таван.дупки няма никъде.Идея си нямам от къде са влезли мишките.Аз имам фобия от тях и само мисълта,че имаме мишки ме убива лека полека.
Надявам се това устройство да подейства/пише 12-14 дена,а за най сигурно ощ една седмица/Да видим

# 125
та какво става сега с мишките? Whistling че не разбрах каде да я дяна тая пущина Grinning Laughing Mr. Green

# 126
Аз сложих едно устройство ,което чрез някакви електровълни ги гони.......
ето такова нещо ми трябва  Peace
би ли споделила малко повече за това устройство  Praynig

# 127
продават ги в практикер,бриколаж може и на други места да има.Струва към 40-50 лв .Има за различни квадратури.Включва се в контакта и чрез  електрическите кабели излъчва някакви вълни недоловими за човека но дразнещи гадинките.Така те спират да се хранят и напускат дома.Колко е ефикасно незнам.Ние го сложихме преди 2 седмици и трябва вече да действа.От 2 дена не виждам никъде изпръжнения , а мишка има.

# 128
Наскоро баба ми хванала мишка в капана, но понеже бързала нищо не предприела. Видях я аз тази мишка и се зачудих дали да я пусна, жал ми е за животинката, но ме беше страх. Прибра се баба ми, викам й, че съм искала да я пусна,, тя ми се скара: "Как ще я пускаш, аз за това ли съм я хванала...." и я удави в една кофа, или не знам там как го прави  Sick
Та така, при старите хора милост за мишки не чакай  Naughty

# 129
От 2 дена не виждам никъде изпръжнения , а мишка има.
явно е спрала да яде
дано да действа  Praynig

# 130
  • София
явно е спрала да яде
дано да действа  Praynig

Просто е почнала да ходи в тоалетната.  Laughing

# 131
http://212.36.3.59/site_pics/158/4_1235125628.jpg
Е за това капанче ви говоря, 1 лев струва във всеки магазин за железа. Снимката не е моя, да не ме награчите сега. Това е плъх, а котето е младо още, неопитно. Но има шансове да се научи.

# 132
явно е спрала да яде
дано да действа  Praynig

Просто е почнала да ходи в тоалетната.  Laughing
Joy Joy Joy Joy

# 133
http://212.36.3.59/site_pics/158/4_1235125628.jpg
Е за това капанче ви говоря, 1 лев струва във всеки магазин за железа. Снимката не е моя, да не ме награчите сега. Това е плъх, а котето е младо още, неопитно. Но има шансове да се научи.

Ако има щъкащи деца из къщата не е много подходящо.

# 134
Ако има щъкащи деца из къщата не е много подходящо.
                               Абе зависи. Те мишките ходят успешно по стъклото на прозореца и по тавана, така че при добро желание може да се сложи доста нависоко. Аз обаче подобни желания нямам, пу-пу.

Общи условия

Активация на акаунт