Отговори
# 105
Ани (Параход), благодаря ти, че ми разясни формите за мъфини.  Hug Такива бяха и другите отзиви, които намерих в Интернет. Предполагам, че ще си взема тефлонови за първо време, защото не съм сигурна, че в Хасково има силиконови. А по-натам (нека да задобрея малко) ще си потърся силиконови  Mr. Green

# 106
Параходче мерси за инфото. Днес тъкмо се бях замъкнала почти до мола на Стамболийски  Confused. Нищо друг ден ще е.
Нени днес се забих в един гръцки магазин тука Visko. Там има тефлонови за 6бр за 6.60лв. , тефлонови за 12бр. - 12.80лв. и силиконови за 6бр. за 13.80лв. Аз си купих от Метро 8бр. от алуминиево фолио за лев и нещо. Ако не намериш, свиркай ще пращаме  Hug
Фотьойл Ясен ще получи от леля си. Аз исках да му купя дървена масичка със столче, но той така разнася и лашка на кака си фотьойла по мебелите, че ще почакам с масивните изпълнения Simple Smile.
Моарейн аз и преди съм писала, имах доста голямо отклонение на TSH хормона. Вече е ок  Peace. Не си личи наистина и по-бавно става, но ако има как да се размине ножа...
Стефи при по-добри времена и мебелите ще освежите  Peace. Наистина дечковците вече всичко разбират и тече смислена комуникация, когато искат Simple Smile.
Ирини и аз се зачудих кой ще маскираме  Joy

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 16:56 от Dianchence

# 107
Мацки, как стои въпроса със синьото сирене и децата???

Че сготвих току що пиле с ориз и синьо сирене, което е доста малко все пак, но си има и вкуса и аромата, та се мчудя дали мога да дам на дребен от това ястие???

# 108
Инче веднага рапортувам - Асето забрани!  Joy Joy Joy Шегувам се - Асето просто предупреди, че мухлясълите сирена не се препоръчват май до към 3-4 години (дано съм го запомнила правилно де  Crazy).
Ама ако е малко, знам ли  newsm78.

# 109
  • софия
Здравейтеееее

адикт, къде ходиш на танци? при кого имам в предвид?

# 110
праходче, дианченце /ама че умалителни  Crazy/, за маскарада - представям си маскирани и нас, и децата - в една тема  Grinning
стефина, радвам се, че васко се развива така добре и видът му се повлиява от храната, която приема. На джи хемоглубинът е много по-нисък, заради което изследваме дпълнително /110 си е абсолютно в норма за малко дете до 2 г/

# 111
Здравейте мили мами,
и аз да подкрепя теорията, че децата вече много (ако не всичко) разбират  Peace
И ние знаем всяка играчка, научили сме как правят животните от една книжка и до сега мама показваше звуците, но вече Надя разлиства и имитира всяко животинче, сочейки го.
Определено си казва когато има нужда от гърне. Започва да дърпа пампата, да се присвива леко, да притропва и да вика "аку, аку".
Това много ме радва  Blush
Елхата я сложих в един затворен ъгъл между дивана и единия фотьойл. Направи страаааашно впечатление от пръв поглед, но само толкова. Сега си мисля, че и да я извадя на достъпно място, няма да я пипне.
Преди седмица си внесох някои цветя от стълбището, че и там застудя  cold Но не вярвах да ги опазим. В действителност веднъж казах, че цветята не се късат и от тогава ги доближава най-много на педя разстояние.
Иначе пък как изживяваме всяка забрана (като "не късай цветята", "не бъркай в коша/контакта") - с рев. Явно съзнава, че това е било последния път, в който е пипала там и тъжи, че няма да може пак. Но наистина не повтаря.

И да ви се похвалим с новите ни умения: Надя днес изкачи три стъпала (не много високи) без ничия помощ   tiptoe
Дори знаеше, че съм на 3м от нея, защото се опитвах да сменя посоката на движение.
Стигна до стъпалата, спря и подаде ръчичка (както винаги, когато има някакво препятствие), но аз не отидох до нея, а я виках да тръгва. Но то детето решило - вдига краче и пристъпва...., после пак и пак....

ПП. Що пък в Хасково да няма силиконови форми за мъфини  newsm78  В Дряново има, и за кекс и за блатове за торта има. В магазин Euro1zone (от рода на "всичко по лев" (по евро  Joy ).

ПП2.Ей как ме ядосват тези от Чиполино  smile3515 Два месеца търся тази количка и няма в цяла БГ, а сега се появи, като купих друга.

# 112
Здравейте, дами и бебоци!
Аз позачезнах тези дни, защото продължавам да си водя моите битки с яслите и градините в София. Вчера сутрин бях в БТВ-то на Културата с госпожа Фандъкова, но на въпросите ми тя не даде смислен отговор. Както и да е, сега с майчетата пишем жалби и дано скоро имам с какво да се похваля.
Ане, есберитоксът наистина доста горчи, затова го давам на Ели разтворен в много вода.
Вчера сложихме ваксината на 13-ия месец и педи ми каза, че ако има реакция е след 10-ия ден и се изразява в появата на някоя от шарките!  Crazy Говорихме и за пентаксима и тя беше изумена, че съм петото майче поред, което иска да го сложи на 15-ия месец. Попита ме от къде четем тази информация и ми обясни, че е хубаво последният прием да е между 20-ия и 22-рия месец на детето или поне 1 година след първия прием, т.е при нас това се пада март месец.
Иначе днес нали е сряда ( и всичко е на половин цена) заведох малката в "Патиланци". Сега като ходи стабилно си игра съвсем сама 1 час, обикаляше с количките, вози се на големите коли, пъха се в къщичките, само за пързалаката не се сеща като се пуска да не си отпуска гърбът и главата назад и аз я придържам.
Сиси, честит имен ден на съпруга ти на патерица! Единият ми чичо също празнува на Андреев ден.
Моарейн, дано иглотерапията скоро даде ефект!
Данип, сладките изглеждат страхотно! Представям си колко са вкусни...
Инче, много си елегантна на сватбата! Страшно ми допада като видя жена с вратовръзка! Аз самата имам няколко.
Суити, гласувах за 20-ти. Дано само не сме в Пловдив!
Елена, добре завърнали се и на патеричка честит имен ден на малката ти принцеса!
Стеф, те другите майчета вече са ти казали, но на Васко изобщо не му е нисък хемоглубинът!  Peace
За томболата с подаръчетата и аз съм ЗА. Съгласни ли сте да фиксираме сума до 10лв? Параход, а къде е това вървежно клубче и знаеш ли какви са цените там, за да не губим наистина повече време и да резервираме?
Накрая едно петъчно диско фото и от мен с новата ми 59 килограмова визия  Grinning Много комплименти получих във фейсбук (Дианченце, Асенце  Hug) ама и тук да си изпрося няколко Simple Smile

# 113
Адикдтче аз точно днес правих ванилините лунички.Незнам дали рецептата е същата, аз я видях в новият брой на сп.Моето бебе и аз, имаше рецепта и за джинджифилени.Тези ванилините станаха страхотни и Криси доста хапна.За Коледа това ще е единият вид който ще правя.
И още нещо да споделя, по принцип вкъщи по традиция се прави тиквеник на Коледа и вчера пробвах Божественият тиквеник на Селма и стана наистина божествен!Само че аз добавих и малко орехи.
Днес взех да се замислям за менюто на Коледа и на Бъдни вечер.Мисля да си го подготвя до края на седмицата, дайте идеи за разнообразие, че всяка година все едно и също.Има и друго леля ми ще идва за празниците, а тя много ме хвали че много вкусно готвя и т.н., та не ми се иска да се изложа.Вие какво ще сервирате на Бъдни вечер и Коледа?
Ирини все забравям и аз да кажа за фотьола.На Криси за миналата Коледа още и бяхме подарили фотьолче и сега изобщо не сяда на него, но го използва за уокър - по цял ден го бута напред назад и навсякъде си го носи със нея.Даже и клипчета имах някъде от 3тият ден от прохождането, как си носеше фотьола.  Heart Eyes Най-много се занимава с него, уокъра и обожава тендрери и тигани да бърка и дрънка.
За украсяването и аз смятам към края на тази седмица да почна малко по малко и това да правя.
Инка аз бих изчака още поне близо година преди да предложа подобни сирена(съмнявам се изобщо да и предложа де).
Суит честито прохождане на Галето.

# 114
  • жителство на место
извинителната ми бележка Joy

Чета редовно и зная, че всички сте здравички и ето и Моарейн ще се похвали съвсем скоро с чудесен резултат Wink

Ива обожава фотьойла си, сяда и си кръстосва краката, в началото сядаше чрез някакви небивали въртеливи движения, при които единия й крак винаги оставаше защипан Joy, но сега може с гръб и всеки ден денят й започва със "сядане на фотьойлчето да обуем чорапките"
Имаме и невероятен напредък с гърнето, казва ЪЪЪЪЪ и прави такава измъчена физиономия, че няма как да сбъркаш hahaha От една седмица вече всичко ни е в гърнето- даже и едно пате пиша в нейното гърне Joy Само че имам въпрос: Как процедирате на разходките? Вчера си счупих краката да се прибирам до нас, успяхме да хванем ачето, но всеки път.... Мисля че Ива няма да е съгласна да я събувам по градинките, такова чувство имам.

Обвзел ви е коледния дух, влияете и на мен  bouquet Иначе на мен не ми идва музата заради топлото време. Нахвърлила съм си някои идеи, но чакам баба Зима да се развилнее. Тази година съм си избрала да украся в зелено със златно, а за магазина съм замислила да пресъздам зимен горски пейзаж- дръвчета, снежинки, зайче, лисиче.............. Ще видим какво ще излезе

Гардения не се ядосвай за количката, триколката е много нестабилна и се обръща, тази, която имате е разкошна количка с всички екстри- чупеща дръжка, пълно легнало положение, голям багажник, въртящи на 360* колелца, чудесен десен Joy Ако и голямата ми количка имаше всичко това............ А между другото аз си уших нови калъфи на количката и я разкрасих и направих по- топличка. Една шивачка, правеща автотапицерии ми свърши тази услуга
Ето и снимковия материал

Стефина, и между мен и Ива тече диалог- разбиракато й говоря и когато тя иска аз да направя нещо намира начин да ми го покаже- знае животни, пуска прахосмукачка, изправя си косата с преса, готви макаронки, слага храна на котетата, тупа дрехите от пералнята, много танцува, а от съвсем от скоро и пее- наистина много смешно, отваря си устата и се прави, че казва думи hahaha
А ето и нашата заявка за прозвището Бесотана. Не си мислете, че ми е било до снимки в този момент, просто това е n-тия път. Както казва баща й, нека да види, че силиконови устни не й отиват Shocked

# 115
  • София
Браузърът ми се затвори, преди да изпратя постинга си, който бях написала, затова сега набързичко в телеграфен стил:

Да изясним подаръците за дечицата ли ще бъдат или за майките? Защото аз останах с впечатление, че ще ги разменяме помежду си? newsm78

Изпратила съм запитване за оферта на имейла на "Островът на съкровищата". Намира се на бул. Цар Борис III. Чела съм много хубави отзиви за него. Ще ви пиша, когато получа информация, а Параход междувременно нека да провери цените в това клубчеPeace

Утре ще съм по-подробна! Hug

# 116
MY NAME , хубаво сте претапицирали количката! А танците при нас са номер едно! Непрекъснато танцува и си приглася, на реклами , на музикални канали, дори си пуска пеещите играчки и започва да се върти в кръг, докато падне Simple Smile, защото не се сеща да смени посоката! На улицата понякога както си върви и започва да тропа с крачета като коледарче!

Пиафче,не е подстригвана Яна JoyПросто бавно и расте косата.Ей на-от раждането до сега-това ни е реколтата hahaha
Наистина толкова прилежно и оформено й стои косата, като че ли нарочно сте я подстригали късо! Сладурана! Simple Smile Аз си мислих, че само на Крум му расте бавно косата.

Ирини, и Крум е постоянно с нисък хемоглобин и давахме и желязо, пак не се вдига особено, а вместо да изледваме детето, педито ми препоръча аз да се изследвам за таласемия, че това би означавало, че даже е противопоказно да се приемат желязосъдържащи препарати! Аз цял живот съм с нисък хг и никой не се сети да ми каже да се изследвам, сега сама си погледнах изследванията и наистина показателите за таласемия ги имам! Лекари! Пак се наложи да ровя и чета сама! Това малко като оплакване (макар и никак да не обичам)... Та при вас колко точно е хемоглобина, може и на лични, ако искаш.

Някоя рецепта, в която се използват само жълтъци, че имам една със 7 белтъка и за сега съм намерила къде да сложа само 2 жълтъка?

Приятни коледни приготовления!

# 117
Накратко за клуба (Суит  Peace)

Сайта им го пуснах и преди - http://www.funnybg.com/
Намира се в близост до Плиска (ул. Николай Коперник).

Цената е като тази, която платихме за Барбарони (мисля) - 9 лв. на дете за двучасово парти, в която влизат и аниматорите.
Плюсове (според мен): детската част е много светла, добре оборудвана и хубава.
Недостатъци (пак според мен): кафето за родители е отделно помещение, не много просторно - вярно може да влизат и излизат при децата, когато пожелаят, но не е еднообемно като в Барбароните. Също така има и цена за него - 50 лв. наем за кафето в случай, че не се поръчва храна. Отпада, ако се вземат плата за възрастните поне на тази стойност (едно от 30-40 хапки е около 40 лв.) Това прави още 2-3-4 лв. на човек, ако сме 20 или повече майки. Храна за децата мисля още предния път се споразумяхме, че няма смисъл  -предвид какво меню предлагат клубовете.

Лично на мен празненството в Барбарони супер ми хареса и нямам нищо против отново да сме там, ако не държите на друг клуб. А и ни е удобно, за разлика от пътуване до Красно село (но това за нас, на други майки там ще им е точно).
Също: и на Барбарони, и на Фъни има изобилие от места за паркиране.
Как стоят нещата в това отношение с Острова на съкровищата, някой ходил ли е?

Проверих задочно и този клуб в Изток - Таласъмчета май се казваше, цените там са по-високи и искат непременно да поръчаш разни екстри.

Последна редакция: чт, 03 дек 2009, 13:18 от Параход

# 118
  • София
Здравейте!
Флу-направо шапка ти свалям за резултатас отслабването.
Жуже-Крисито много е пораснала и голяма сладурана е.Браво за количката-много е свежа.
За хемаглобина на Васко-може да греша за стойностите ,но му бяха под референтните дадени за момчета и даже д-рката ми каза да ги яде тия неща,за да не даваме лекарства.
Пиаф-браво за прекрасната питка-направих я ,стана страхотна и много вкусна-ядох като ламя-3 парчета/кифли/По-късно и снимков материал.
Гардения-браво на Надето за стълбите.

# 119
  • София
Момичета, Мирето си изгори крачето Confused
Уж се пази по принцип, но този път седна близо до духалката (той си я пуска, ако не е издърпан кабела) и не можа да стане веднага. Има мехурче колкото бобено зърно и резки като на пържолка Mr. Green
С какво да мажа?

Общи условия

Активация на акаунт