Фраксипарин и Аспирин протект (2 тема)

• 104 352
  • 749
  •   1
Отговори
# 660
viviq,леко кървене от венците е нормално по време на бременност. Хубаво е, че си ходила на зъболекар, сигурно ти е казал и нещо за жабурене.
Но мисля, че с увеличаване дозата на фраксипарин е възможно да се засили и кървенето от венците. Разбира се, последна дума има доктора ти /АГ/. Предполагам, има причина да ти вдигне дозата, а коагулацията си я следиш редовно. На този етап е по-важно нормалното развитие на плода и щастливия финал на бременността, отколкото известен дискомфорт с венците. Попитай го следващия път.
 Лека бременност! Hug

# 661
здравейте завърнах се
все още хващам гънки но незнам защо иглата започна да влиза много трудно и боли и се боцкам на различни места около пъпа за да влезе  Sad а още колко много дни имам и ако става все по трудно незнам
в петък съм на преглед и нямам търпение да разбера как се развива

# 662
И аз да питам,че и моята игла влиза от няколко дни по-трудно и винаги първото боцкане ме боли, пробвам на 4 милиметра по-встрани- не боли  newsm78 . На какво се дължи това?

# 663
viviq Разбира се, последна дума има доктора ти /АГ/. Предполагам, има причина да ти вдигне дозата, а коагулацията си я следиш редовно. На този етап е по-важно нормалното развитие на плода и щастливия финал на бременността, отколкото известен дискомфорт с венците. Попитай го следващия път.
 Лека бременност! Hug

До сега не съм следила коагулация
Д-ра ме следи на доплер последния път го гледа пак и бях пуснала само обикновените ПКК изследвания на кръвта ,но там има бр тромбоцити и т.н.
Може би е видял нещо за да вдигне дозата на всеки ден!

А какво точно трябва да следя може ли да ми кажеш и при хематолог ли трябва да ги пусна ?
И може ли да минат по касата тези изследвания или трябва да ги платя ?
Разбира се за мен е важно да се развива бебо добре другото ще се трае !

# 664
а пък на мен ми е интересно, защо аз още от началото ( започнах фраксито в началото на 4 м. ) съм на доза от 0,3 всяка вечер, а тук като чета почти всички редуват вечер на фракси и асп. протект, дали да не я питам док. като ходя в четвъртък сега; и още нещо -имам една бременност, която прекъсна в 11 г.с. поради лошо кръвоснабдяване, после си родих детенце без въобще да знам какво е това тромбофилии, а сега с тази бременност чак направихме такъв тест и като питах как съм изкарала предната бременност нормално док каза може и на късмет, но сега не може да рискуваме, при условие, че теста ми го показва newsm78

# 665
За съжаление и докторите не са много наясно защо някой път става проблем, а друг път - не. И си го признават. Но казват също, че според техните статистики откакто се прилага терапията с фраксипарин (от около 15-20 г.) процентът на успешните бременности при жени в риск рязко се е повишил. Аз също имам родено живо и здраво детенце без да знам, че имам тромбофилия, само че след като загубите станаха повече, не ми се рискува да пробвам да износя бременност без терапия.

Дъгичке, знам какво имаш предвид. И при мене кожата стана болезнена и трудна за пробиване. Момичетата казаха, че е нормално, но на какво се дължи  newsm78... може би на опъването от растящия корем...

# 666
viviq,
от ПКК отношение към кръвосъсирването и дозата фракси имат главно тромбоцитите. Иначе коагулационния статус включва:
 време на кървене,
 време на съсирване,
 фибриноген,
 протромбиново време /индекс/,
 активирано парциално тромбопластиново време /аРТТ/.
Последното не съм си го следила, но много други от темата са.
Най-добре е да се разбереш с лекаря, който ти определя дозата фракси какво трябва да следиш. Най-лесно е сама да си ги пуснеш, правят се във всяка лаборатория, за ден излизат, 10-15лв струват. Но ако няма лекар, който да ти ги коментира, ще се притесняваш излишно ако нещо не е в норма. Според някои лекари доплера е достатъчен, но той дава инфо за кръвоснабдяването на плацентата,но не и за коагулационния статус на майката...

az-mama2, обикновено терапията се изписва след изследвания, а те са след някой друг аборт или години стерилитет. За това и чак толкова не се замисляме дали може и без фракси.

# 667
  • софия
az-mama2 , има различни мутации и зависи на коя си носител-това определя до известна степен терапията(дали ще си само на Фраксипарин, дали ще го редувваш с Аспирин и т.н).Аз например съм хомозиготен носител на 4g/4g и също съм само на Фраксипарин от самото начало
Дали ще имаш или не проблеми наистина си е на късмет и никой не може да го предвиди, но при положение, че имаш установен такъв проблем се смята, че е по-добре да си провеждаш терапия, отколкото да рискуваш

viviq , изследванията на коагулацията не се поемат от ЗК, трябва да си ги плащаш

Почти всички гинеколози пускат стандартни изследвания на коагулацията(Фибриноген, INR, време кървене и време съсирване и т.н).В 3-та градска в отделение Клинична лаборатория доц.Паскалева прави т.нар тест за дозиране на нискомолекулни хепарини-това се прави само там и е най-точното изследване дали дозата ти е добра.Има референтни стойности при профилактика(както е при нас) и се прави при пациенти на Фраксипарин
По принцип гинеколозите се ориентират най-вече по доплера и евентуалното наличие на калцификати в плацентата и по стандартните изследвания на коагулацията-при мен обаче така не можаха да дозират Фраксито и затова ме насочиха към доц.Паскалева

А за болката-и при мен беше така и аз си мисля, че е от опъването на кожата при порастването на коремчето-то така или иначе в един момент гънка на корема не може да се хване и се налага мястото да се смени

# 668
Здравейте!Имам въпроси ,виждам че сте доста компетентни.
Накратно аз загубих бебе на термин по време на раждането ми се отлепи плацентата.Причина не откриха,но тук в Бургас нивото е мн ниско .Сега съм бременна и бях на ФМ при Марков ,насочи ме да си направя изследване за вродени тромбофилии.Та въпросите са ми -Трябва ли предварително да се обаждам и запазвам час или направо да отида в Майчин дом на 14ет?как протича изследването ,за колко дни става,резултата само лично ли се получава,не мога ли да си го проверя?

# 669
  • софия
pashic , няма нужда да се обаждаш, отиваш направо на 14 ет в Майчин дом, там ще ти вземат кръв и ще си платиш изследването(те ще ти кажат къде).Ако правилно си спомням резултатите излязоха за около седмица или 10 дни
Доколкото знам се получават на място, не можеш да ги провериш по интернет, но за това не съм сигурна Peace

# 670
Pashic, наистина можеш да пуснеш изследването без предварително записване, но според мен мини преди това на една консултация (може в един ден да ги направиш и двете неща) или пиши на проф. Кременски. Той е много отзивчив и отговаря на мейлове и обаждания (по телефона е по-трудно, защото е доста зает). Може освен изследванията за вродена тромбофилия да решат да ти пуснат и за антифосфолипиди или нещо друго... Добре е все пак да те насочи генетик. Успех с новата бременност!  Peace

# 671
Благодаря ви за отговорите!А как стават консултациите с проф.Кременски и как да ги съчетая с изследванията?
Не открих в сайта цената каква е,явно изследването е с друго име ,не просто тромбофилии newsm78

# 672
pashic,  влез тук http://www.lmpbg.org/  , виж телефони за инфо и цени. От цените предполагам, че позиция 75 и 76 те касаят, стига да са актуални.
Но както вече е писала Миньон , направи една среща с генетик, който да назначи изследвания.
За консултации с проф. Кременски - преди беше без записване и на място, т.е. 14 етаж на МД.
 Успех!

# 673
Момичета, консултацията с д.р Кременски безплатна ли е ?

# 674
pashic,  влез тук http://www.lmpbg.org/  , виж телефони за инфо и цени. От цените предполагам, че позиция 75 и 76 те касаят, стига да са актуални.
Но както вече е писала Миньон , направи една среща с генетик, който да назначи изследвания.
За консултации с проф. Кременски - преди беше без записване и на място, т.е. 14 етаж на МД.
 Успех!

обадих се по тел,обясниха ми ,че е 80 лв,всъщност аз не знаех какво име да търся в ценоразписа ,явно е 76позиция.Има клинична пътека номер 144 ,какво значи с направление ли?
Също ми казаха ,да си разпечатам готовите бланки и тук в лабораторията да ми земат кръв и да ми я изпратят  newsm78.Ще отида да говоря в лабораторията ,ако се съгласят да ми направят изпращането и т.н. ,че пътя е много да го пътувам.
Извинявайте ,че ви досаждам ,сигурно само тъпи въпроси задавам. Peace

Общи условия

Активация на акаунт