Как да почистя мрамор от поражения на вениш

• 8 504
  • 10
  •   1
Отговори
  • в Tara
 Embarassed
в банята ни сме с мраморен плот
сложих на едни петна върху дреха вениш, зарязала съм дрехата върху плота и течността пропила в мрамора Close
сега е на розови петна! дали има някакъв лек?

# 1
Аз се сещам само да викнеш някой с машина и да го ''полира'' отново естествено да стискаш палци да не е'' влязло'' много на дълбоко  Praynig.
Имахме на времето пътеки в двора застлани с бял мрамор.Това си бе жива каторга даокато ги изжулум с четки/веднъж годишно/.После го заливахме с белина.То на времето и препарати нямаше.Накрая изляхме мозайка отгоре и рахатясахме. Мрамора е като гъба и попива всички петна.Има и една паста дето се маже отгоре та горе долу пази ,но не чакай чудеса.
Миналата есен бях полудяла на тема технически камък за кухненски плотове-светъл естествено,но се оказа че също се лекельосвал.След опита който имам с пътеките  #Crazy.
Стискам палци да излезе Peace.

# 2
  • Helsinki / Sofia
лелее.. толкова ли е страшно.. добре, че се отказах от техническия камък, щото щях да се побъркам ако ми се появяха петна..

О'Хара пиши ако намериш лек за проблема с петната

# 3
  • Sofia
няма спасение....имах преди мрамор на терасата и от вода оставаха петна,с нищо не излизаха.Пробвах някакъв гръцки препарат с киселина..мрамора се напука,петната останаха.Сложи Вениш из целия плот,та да е равномерно оцветяването и от дефект може да се получи ефект Thinking

# 4
О'Хара, забрави!
Невъзможно е да се почисти.

Така и не разбрах защо вениш го боядисват така отровно.
Да се харесва на клиентките повече ли?
Питам се - 'що не е безцветен?
Нали е против петна, а не за правене на петна.

# 5
  • София
До колкото знам мраморът попива всичко и не се почиства. Имало някаква спец. обработка и ако не е направена просмуква дори и от водата остават петна.  На терасите искахме да слагаме мрамор и това уж майстор го каза.

# 6
Няколко години живях в апартамент, в който само спалните не бяха с мрамор. Голям стрес беше за мен, с нищо не се почиства, проклетникът. Но белината е адска смес, която пребори повечето завещани от предния собственик петна, а също и сътворените от нашето многочленно семейство. Дори и да не изчезнат веднага /петната/, някак с времето "попиват" навътре в материала и се заличават.
Мацни малко белина /неконцентрирана/ и след седмица няма да има и следа.

# 7
И аз мисля, че белината ще свърши работа Peace

# 8
Embarassed
......... дали има някакъв лек?
Няма лек. По принцип има импрегниращи грундове които се полагат върху мрамора предварително и тогава става сравнително защитен , но и аз като теб при свършен факт го разбрах  ooooh!

# 9
  • в Tara
мерси много на всички!
сега докладвам:
сутринта, с една гъба натърках хубаво с белина мрамора и сега погледнах, розовите петна са станали по-малки и по-тъмно виолетови
като от удар, когато ти минава Laughing
мисля да направя още няколко пъти това упражнение

да, и аз се чудя, уж би трябвало да маха петна вениша, а той остава Rolling Eyes
така че, много внимавайте с мрамора!

# 10
мерси много на всички!
сега докладвам:
сутринта, с една гъба натърках хубаво с белина мрамора и сега погледнах, розовите петна са станали по-малки и по-тъмно виолетови
като от удар, когато ти минава Laughing
мисля да направя още няколко пъти това упражнение

да, и аз се чудя, уж би трябвало да маха петна вениша, а той остава Rolling Eyes
така че, много внимавайте с мрамора!

А дали не е удачно да се третира и с NaOH /сода каустик/ ?

http://www.industrialkomplekt.bg/soda_kaustik.html

Vanish-а съдържа 5-10 % ПАВ /Повърхностно-активни вещества /

http://www.elinbg.com/files/docs/rokita.pdf

Simple Smile  а ника ми PAV e обвързан с ПАВ филтри /електроника/  Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 ное 2009, 19:33 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт