РОДЕНИ 2004

• 53 511
  • 739
  •   1
Отговори
# 435
  • В светлината на слънцето
ilinkoyas, добре сте дошли с Яско и малката му сестричка   bouquet И хич не се притеснявай, че е проговорил късно. Аз винаги в такива случаи давам пример със себе си. Проговорила съм чак на "преклонните" за девойка 4 години, ама сега не мож ми затвори устата.  Mr. Green Даже с това в известен смисъл си вадя хляба. Ще видиш как бързо ще навакса.  Peace Ти къде по-точно живееш? Аз съм израсла на "Иван Асен", там ми мина детството. (Ей, сега Вери ще я тръшне носталгията Mr. Green). Там има(ше) много хубаво училище - бивше "Ленин", а сега "Иван Асен". Но чух доста кофти отзиви за него, при това от учителки, които там преподават. Много било западнало.  Thinking А иначе, ако "Априлов" ти е в квартала, хич не се колебай и записвай там детето. Много е хубаво училището и не му пада нивото вече толкова години.  Peace А детето лесно и бързо ще свикне, ще видиш. Ако си мислиш, че в кварталните не дават домашни, лъжеш се - и там е същата работа. Ние сега сме в "Гео Милев" и децата на приятели, които вече са ученици постоянно се оплакват от многото натоварване. Абе що ми се струва, че по наше време като учехме не беше точно така.  Thinking Не че нямаше домашни, ама чак такова чудо не помня да е било. newsm78

# 436
Ами ние сме на "Янко Сакъзов" т.е. почти в "квартала". Сега трябва да си търсим предучилищна. В 38-мо няма. А за натоварването е ужас. Не знам учителите ли са прекалено амбициозни, директорите ли го изискват...Аз лично съм учител, точно от 1-4 клас и в 1-ви клас като се вземе нова буквичка норматива е за домашно да пише една страничка, може и малко повече за по-сръчните. А тук например до нас в 112-то им дават по 5стр. наведнъж на една буква (имаме приятелче там почнало 6-годишно- много му е досадно хем е момиченце). Иначе по принцип моят съвет към всички е да търсят по-малко у-ще като за начало (т.е. основно) Всички у-ли познават почти всяко дете, дори и да не му преподават и децата са някак си по-защитени и по-наблюдавани (не етакава анархия по двора и коридорите през междучасията и т.н.)

# 437
Ей, Лулу, пропуснах да ти благодаря за топлото посрещане Grinning  bouquet И Яско имаше гипсче лятото, но на крачето. Голяма атракция за децата. Само малко се плашат при свалянето. Иначе на тия мъничките много бързо им минава и без никакви последствия, и много бързо раздвижват след свалянето.

# 438
ilinkoyas, добре дошла.  Hug
Моят син също се казва Ясен, но ми е второ дете.

# 439
  • Пловдив
Привет и от мен   bouquet

# 440
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Момичета , я да ви питам - баткото Алекс /6 г./ от понеделник за първи път ще ходи на ски от детската, и трябва да му купувам грейка - дайте идеи от къде/предполагам,че сред нас има доста скиори Grinning/. Питам,защото ние не сме скиори, а детето много иска, до сега все изпускахме седмицата със ските,защото бяхме в чужбина по това време, но тази успяхме, а идея си нямам от къде се пазаруват качествени и не безумно скъпи скиорски екипи за 6 годишни Thinking Grinning А ми се ще да имам конкретни посоки, че трябва да си разходя огромният корем и хремавият нос по магазините, а прага ми на издръжливост е доста нисък в момента Crazy Crazy

Последна редакция: пт, 08 яну 2010, 15:28 от magnoliamm

# 441
Благодаря за всички привети  bouquet Hug Има страхотни ски-екипчета по вторите употреби- много запазени и качествени, но все пак изисква повече обхождане и търсене, пък и не се знае дали всеки обича да ползва неща втора ръка, особено дрехи.

# 442
  • В светлината на слънцето
magnoliamm, аз не съм скиор, но едно от бившите ми гаджета беше. Та от него знам, че най-изгодно излиза ски-екипировка (дрехи, ски, обувки и т.н.) от т.нар. ски-битак или както там се води. Той продължава май да съществува, защото помня, че наскоро минавах оттам с кола и видях хора, които да продават. Но незнам точно кой ден от седмицата го правят. Мисля, че не е всеки ден.  newsm78 Просто всеки, на който му е умалял екипа или просто го е подновил, си продава стария на въпросното място. Били доста читави нещата. А самия битак се прави точно пред входа на стадион "Юнак", до националния стадион. Разбира се, става дума за неща втора употреба. Иначе за нови нищо не мога да кажа. Я, нека скиорите в темата да помагат.

# 443
  • Пловдив
Аз съм в Пловдив , но днес бях в тукашния магазин на Росиньол /SLS май се казва/ - та имаше страхотни екипи за малки скиори, а също така и 50% намаление на някои стоки. Имат и неопренови екипи за малки  Peace От 70 до към 120лв имаше много хубави  Peace
Не зная дали съм била полезна, но споделих  Wink

# 444
Идеята за битачето пред стадиона е много хубава. Със сигурност продават там събота и неделя, а мисля че вече и през седмицата. Лятото има ролери.

# 445
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Благодаря ви момичета, добих някаква представа къде да си разходя коремчето утре  bouquet

# 446
Да се преместим вече в тази тема.... Laughing

Мартин е роден на 2.12.2004. Има сестричка Яна на 9г. Аз сьм Мони и сме от Пловдив.
Ще се радваме да се присьединим кьм вас    bouquet

# 447
ДО ИМАМАМА
"Тука гледам за училища си говорите. Най - вероятно за предучилищната ще си останем в градината. А и аз самата не знам в кои училища в Бургас има предучилищна. Все пак трябва и да ни е на близко. Хич не ми харесва това как някой майки мъкнат децата си от единия край на града до другия за да ги водят в някое уж елитно училище.Имам избор за училища. Живеем почти на центъра, и ще му мисля къде да е запиша. За сега съм се спряла на едно училище- това в което най вероянто ще бъдат записани и почти всички деца от детската градина. Градината е една за квартала а и училището уж се води елитно.
 Обаче сериозно питам кога в Бургас се записват децата за 1 клас?
Кои са елитните училища и учителки?
  Ще ми трябват ли връзки, спане пред училището и други щуротии за да си запиша детето там където желая?
Лек ден на всички"

Имамама,аз също живея в центъра -пресечка на "Богориди",
училището,в което подадох документи е ОУ"П.Р.Славейков"-до малкото пазарче,
аз също съм учила там до 7-ми клас,предимство за мен е ,че училището е до 8-ми клас,така децата са разделени от първи до трети клас включително в една смяна и от четвърти до осми в друга,
за елитно-не мога да отговоря,съпругът ми е учил в "Кирил и Методий" и твърди,че то е "по-хай"-възможно е,но пък с него се "намерихме" Simple Smile в Английската ,така че подготовката ни вероятно е била горе-долу на едно ниво  Simple Smile,
така или иначе в "КиМ"няма предучилищна група...........и това съвсем ме улесни,
другият вариант е да го оставя в детска градина,но трябва да го местя в нова,тъй като той сега е в "Монтесори"/ там нямат лиценз за предучилищна/ и мисля,че двустранно ще се измъчим да свиква с нови деца,после в първи клас наново с други деца Rolling Eyes

Когато учех в София живеех на ул."Чавдар войвода"-пресечка на "Иван Асен"-страхотен район,много тих и уютен.....

редактирам се,че ще провокирам патриотичен спор
-лека нощ момичета  Heart Eyes

Последна редакция: сб, 09 яну 2010, 01:19 от maimp

# 448
 Хубаво си е в София, стига човек да живее в приличен квартал. Има  хубави планини наоколо, много работа и други възможности от всякакъв род. Но мръсният въздух - ей това само ме притеснява мен.

# 449

Общи условия

Активация на акаунт