РОДЕНИ 2004

• 53 444
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
ПалиHug бързо подобряване на детенце и скоро да забравите за това!  Hug
Лаленце, неприятно и аз се чудя как го установихте...чувала съм обаче че това е лека операция, но все пак е операция...стискам палци!  Hug
Мила досега никаква шарка не е карала и започвам да се притеснявам...  Thinking
Вярно че сегашния сезон не е най-благоприятен за шарките, но ми се иска поне рубеола и варицела да изкара в детска възраст...Спомням си какъв ужас изживях като бях бременна в 4 месец и бях в контакт с рубеола, а не бях сигурна дали съм я карала... Confused

# 586
daindi, защо се притесняваш, че не е карала шарки? Кому е нужно да се заразява с опасни инфекциозни заболявания? Вирусът на варицелата хич не е безопасен и оставя трайни последствия. Виждала съм ги от близо при човек, който е карал варицела като дете. Повярвай ми - кошмарно беше!
За рубеолата имат ваксини - МРП, която се слага на 1 год и 1 месец. Дори и да я изкара - минава много леко.
Аз варицела не съм карала, а отдавна подминах Христова възраст. Преди няколко години ходих да си правя изследване за антитела за херпес зостър /вируса, който причинява варицелата/, защото бях контактна на варицела. Оказа се, че титъра ми е все едно съм боледувала и имам имунитет. Лекарят ми обясни, че 25% от хората имат естествен имунитет. Така че, ако детето ти не се е разболяло - може и това да е.

# 587
Възможно е да има естествен имунитет, аз също съм си го мислила, а и сме на хомеопатия, което допълнително и го засилва , но от лекар знам, че точно варицелата е добре да се изкара от всеки, именно заради изграждането на добра имунна система.
Както и да е...каквото, такова.  Simple Smile

# 588
Диони, с най-добри чувства към теб!
Лекарите ни едно си знаят - едно си баят! Варицелата срива имунната система за години напред. Вирусът на херпес зостер остава "дремещ" в организма за цял живот. И при по-силен стрес, или друго тежко заболяване /напр. инфаркт, инсулт и т.н/, той се "отключва" и поразява други органи. Лекува се бавно и мъчително, а понякога дори не се лекува! Виждала съм го да избива в окото на здрав, възрастен човек, преживял силен стрес... просто не искам да се сещам!

# 589

Лаленце стискам палци и на вас за операцията. От какво се получава така, как разбрахте?  Confused Успех  Hug

Благодаря ви.  Hug За сега насрочената дата е за 04.02. Дано всичко мине леко.  Praynig Аз също знам че самата операция е лека, по скоро ме притеснява упойката и евентуално болката от самата операция, защото вече е голям.  Rolling Eyes
Той от малък се роди с десен асансьорен тестис и сега е слязъл за постоянно, но поради това, че се е качвал и слизал се е образувала херния, която може и да си е била вродена и вече е доста голяма. Принципно му се подуваше като се качи тестиса и винаги съм си мислила, че е от това, защото като беше на 3г. ходихме и на уролог и на хирург и двамата бяха категорични, че няма нужда от операция, но в последно време започна да се натиска и казва че го дразни. Подува повече при напън и физ. натоварване /скачане, бягане/. Абе гадна работа са тези болести. Sad
В Бургас е супер студ.  cold

# 590
  • Плевен
И в Плевен е кучески студ. cold От студ прехвърча сняг.

# 591
  • Linz
The Tulip, не се притеснявай. За упойката се прави тест. Болката от операцията... при дъщеря ми въобще нямаше такава. Преди обяд я оперираха, върнаха я в стаята будна и в кондиция. Искаше веднага да става, но ни казаха да поизчакама малко заради упойката. След обяд вече стана и ходеше все едно нищо не й правено... Успех!

Относно шарките- наистина има хора с естествен имунитет. Била съм десетки пъти в контакт с болни от всякакви шарки, но никога не съм карала никаква. Децата ми също.
Имам приятелка, карала варицела като дете, но с втората си бременност отново я изкара. Не знам дали има връзка с гениталния херпес, но тя не може да ражда по естесвен път заради него.

Май навсякъде е голям студ.

# 592
Рени, bowuu за подписа ти,
всеки път като гледам този клип правя локви от сълзи,
днес го пуснах и на Васко като му го обяснявах,
малката му душица се впечатли изключително много,независимо че той се изживява като мъжкар Simple Smile и не признава,че го водят чувства

# 593
  • Linz
maimp, много хубаво си направила Hug Дано да впечатли повече хора и да им бъде повод за размисъл Praynig Да спрем самоунищожението си зависи от всички нас. Децата не заслужават да страдат заради нашата безотговорност!
Клипът наистина е много силен.
Между другото синът ти е много красиво момче.

# 594
...Не знам дали има връзка с гениталния херпес, но тя не може да ражда по естесвен път заради него.

Няма връзка, гениталния херпес се дължи на папилома вирус.  Peace
  Аз също не бях карала никаква шарка. Много пъти съм била контактна с болни от варицела най-вече, включително и докато бях бременна, но се заразих едва миналата година като се разболя Николай. Подкрепям и думите на Алекс  Peace

Лаленце  Hug ще мине без проблеми, сигурна съм.

Адски ми е студено, ама много и в къщи дори, едва излязох да напазарувам и се натоварих като магаре, за да не излизам повече  ooooh! Дано се свършва вече с този студ, изобщо не ми понася

# 595
  • Пловдив
Лаленце и аз се включвам да те успокоя. Наистина ингвиналната херния е еднодневна операция и дечицата бързо я забравят. Моят се роди с хидроцеле. Наблюдаваха го до 1год. и 5 мес. и тогава утъкмо се беше почти резорбирала течността и му откриха ингв. херния. Оперираха го заради нея. Вкараха го в операция и казаха 30 мин. , че трае. Извадиха го след 1 час. Всичко ми беше на топка. Оказа се, че все още е имал и течност около тестиса и нея са чистили затова толкова дълго е продължило. Едновременно и пишлето му бяха забелили. Излезе лесно от упойката и повече плачеше от забеленото пишле отколкото от операцията. Изписаха ни същата вечер и малкият даже тичаше  ooooh! нямаше сила да го накара да спре.
Желая ви и на вас лека операция и най-важното никога повече да не се появява пустата херния  Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
Дуци  Mr. Green мноо съм бърза - вече имам рефлекси на нинджа с моя палавник...

Вчера си купихме любимото Бърборино и на последна страница познахме Виктор от Плевен  Laughing Валка - честито  Peace И моят иска да му пращам снимката. Даже от вчера мрънка, че искал да се снима в реклама и да го давали по Дисни канала  hahaha

# 596
  • В сърцата на четирима мъже/е,може и малко повече да са:-)))/
Лаленце, и аз се включвам с моят опит Peace Малкият ми син беше на 10 месеца,когато го оперираха за първи път от ингвинална херния Crazy Можете да си представите,как съм се чувствала, като и аз най-много се притеснявах от упойката Confused Всичко мина ок, дори той се събуди много бързо, и цяла нощ ми подскача в леглото/тогава още не ходеше Crazy/. След 3 месеца му излезе херния и на другото тестиче - щях да се гръмна, че за толкова кратко време трябва да му се направят 2 операции, но няма как - направихме и втората. И двата пъти ни оперираха в Пирогов,детска коремна хирургия, и двата пъти попаднахме на страхотни лекари -  Каров и Георгиев   bouquet: И двата пъти го вкараха първи, след час ,час и нещо ми го върнаха, вторият път също излезе бързо от упойката, и вече бяхме проходили, та доста се разхождахме из болницата, леко замятайки краче, от упойката Crazy  Доста си говорих с лекарите за упойките, успокоиха ме,че към днешна дата са доста добри и усъвършенствани,така че спокойно - всичко ще бъде наред Hug  А когато попаднах в Пирогов, и видях в съседните стаи какви тежки случаи имаше на дечица,оперирани/ едното се родило без анус, другото му биеха инжекции в главичката, третото....абе страшни гледки Sad/, наистина разбираш,че ингвиналната херния не е приятна ,и естествено ни притеснява  много като родители, но пък се води сравнително лека операция, така че - пожелавам ви всичко да мине безпроблемно, и възстановяването да е бързо и леко Hug

# 597
  • Плевен
Джони, благодаря, че ме подсети за сп. "Бърборино".  Бях забравила да го купя. Blush От няколко години пращам снимка там.

# 598
  • В светлината на слънцето
Рени, и аз изгледах с удоволствие клипа за пореден път.  Peace Дъщеря ми се впечатли много, тя го гледа за първи път. Ей, много крал този Камерън в "Аватар" бе - цели сцени от клипа си е задигал човека. Thinking

# 599
Много ви благодаря на всички, много сте мили.  Hug Hug Hug
Вече сякаш не се и притеснявам искам само да ми мине по бързо от главата.

Общи условия

Активация на акаунт