Отговори
# 435
довечера ще готвим дроб на скара...обаче аз не го о бичам много и явно ще си остана гладна....Някаква идея за приготвяне на дроба - или поне някакъв сос към него newsm78

tuly, не знам дали ти се готви, но по тая рецепта става много вкусен. На снимката са пилешки дробчета, но рецептата е за всякакъв вид дроб.

# 436
Здравейте, аз съм малко лаикв кулинарията и ще задам сигурно много безумен въпрос за опитните домакини, но все пак ще се радвам да ме посъветвате:
 Ще правя пица, машината ще ми направи тестото, а за отгоре смятам да я направя със свинско филе, доматено пюре, гъбки, маслини, кашкавал, накрая да счупя и едно яйце отгоре. Та въпроса ми е както съм го намислила добре ли е:
слагам пюрето, отгоре филето, маслините, след това е ред на кашкавала но се чудя да го забавя ли или да го сложа в началото. Благодаря много.

# 437
  • София
Аз забавям кашкавала за пицата и го слагам в края  Peace. Иначе добре си намислила какво да сложиш, прияде ми се  Mr. Green!

# 438
Брейй напомпа ми се кулинарното самочувствие, Вени мерси!  bouquet

# 439
  • София
Брейй напомпа ми се кулинарното самочувствие, Вени мерси!  bouquet
Joy тъй де! Трябва да се подкрепяме!
Аз точно два пъти съм правила пица собственоръчно  Blush, но пък беше скоро, за това си позволих да дам съвет  Hug!

# 440
Аз слагам всичко заедно и пека. И кашкавала и него, заедно с всичко останало.

# 441
Аз я правя по рецептата от форума за пица Верди и слагам кашкавала в началото, пицата се изпича за 7-8 минутки, няма за кога да се бави. Ако е по-дебела пицата забавяш малко.

# 442
  • София
Аз също слагам всичко заедно.

# 443
Аз също слагам всичко заедно.

И аз така. Може би обаче трябва да съобразиш как пече твоята фурна.

# 444
  • София
Освен как пече фурната, да знаете, че има и боклучав кашкавал! Веднъж правих пълнени гъби, които също бяха с кашкавал отгоре, който старателно рендосах и поръсих. След три минути във фурната, направо се беше изпарил, а аз гледах ей така  Shocked и се чудех сложих ли го, или не го сложих преди малко!

# 445
  • София
Днес правих пак от "Мароканските меденки" на Лабрекс.
И този път леко ми се сплескаха,но вкусът им беше превъзходен.
Ето малко и снимков материал-

Последна редакция: ср, 09 дек 2009, 22:27 от Evа

# 446
И този път леко ми се сплескаха,но вкусът им беше превъзходен.
След мъничко ще внеса и снимков материал.

Ева, да не ти идва малко брашното newsm78, те обикновено бухват. Пробвай на някое следващо правене (ако има такова), да сложиш малко повече брашно, като намесваш тестото. Те и брашната са различни, та знам ли....

# 447
  • София
Ми,не знам,спазвам точно рецептата,тестото става много меко и приятно за правене на топчета.
Но първия път аз нарочно ги сплесках,за да са като курабийки повече.
А днес просто стояха малко в тавата върху топлата печка.
И може би затова се разтекоха мъничко.Но...това да им е кусура1 Laughing
Важното е,че на вкус са превъзходни.Няма да ходя на кулинарен конкурс,я! Joy

# 448
Ми,не знам,спазвам точно рецептата,тестото става много меко и приятно за правене на топчета.

Малко са се поразляли като че ли, наистина им трябва още малко брашно. Но тестото в никакъв случай не трябва да става твърдо, а да не се разлива. За вкуса не се съмнявам, вкусни са, и аз много ги харесвам. Радвам се, че са ти допаднали!  bouquet

# 449
  • София
...

Тия марокански меденки наистина ли са от Мароко ? И къде им е рецептата ?

Общи условия

Активация на акаунт