Отговори
# 90
Опит от днес...Добре,че вече не се панирам като ми се пресече млякото...Да е жива и здрава Марулката дето ме научи на тази хитрост.......

Ако сметнеш,че ти е множко този 1 л. - на 2 пъти направи питка. Днес и утре.

Меся на ръка. Брашно обилно на масата. Кладенче. Вътре в кладенчето - 1 с.л. сол, 1с.л. захар, 4-5 с.л. олио, 1 л. пресечено мляко, малко топла вода със щипка захар - 1 кубче прясна мая. Меси се. Аз нямах яйца, но може да се сложат 1-2 яйца по избор. Замесих си питка. Остана ми и тесто, от което направих малки питчици, тип хамбургери по идея на Лабрекс(виж на 1 стр. в темата за питките). В момента втасват и двете, след малко слагам първо хамбургерите - утре за децата за училище и после питката - за бобеца довечера, дето ще го хапнем с домашна туршийка.......

В питката на Билянка няма мляко - там е с хладка вода.

Любимата ми щерка бе пратена до магазина - ще се отчета след малко с майонезата....И без това не ми допадаше пак идеята за сурови яйца, ама и с яйца ще взема да пробвам скоро......

# 91
Помагайте! Какво се прави с 1 литър пресечено прясно мляко? Стана преди да изляза за работа и само успях да го тикна на терасата. Нямам време да ровя за идеи, довечера трябва да реша дали да го хвърлям. Чувала съм, че мога да си направя извара, ама как, обяснете като за сефте  Praynig

svetli, ето едни лесни, вкусни и ефектни кифлички, като омесиш и една питка за довечера и ще оправиш половината мляко. Оставяш другото в хладилника, и утре или други ден - пак месиш нещо.   bouquet

# 92
Мамеее,не става ли огромно количество тесто с 1 л. течност?

# 93
Мамеее,не става ли огромно количество тесто с 1 л. течност?

Според зависи.....За нашата фамилия е точно - като направя питка, като направя хамбургери, или кифлички и то не стигнало дори........Аз и затова посъветвах на 2 пъти да забърка млякото.......

# 94
Мастерче, този път не сложих лимонтузу, а лимонов сок. Щом се прибера ще опитам и ще доложа какво се случва. Благодаря ти много за съвета, дано стане Peace  bouquet

# 95
  • Варна
ТенкЮ за подробните разяснения! Не съм очаквала, че довечера ще меся, но човек никога не знае  Mr. Green А като прочетох отзивите за раираните кифлички, май ще се прави двойна доза.

# 96
  • София
Аз не издържах да ви чета с тия майонези и си направих. Много вкусна става и за секунди буквално.
И метнах едни пилешки бутчета с майонезата и Сочно пиле във фурната.  chef

# 97
И аз я направих......Но ми дойде мазна......Спазих пропорциите точно......Да я обезмасля по някакъв начин?

# 98
  • София
Освен още мляко да добавиш  ...  Thinking

# 99
Освен още мляко да добавиш  ...  Thinking
Да не се разводни Виве...

Де да знам как да се обезмасли.Не ми се е случвало досега ...Нали е майонеза-мазна е....На мен ми е по-лека от тази с яйца дето се прави... newsm78 Ха  де.....На ти сега проблем! hahaha

# 100
  • София
Аз съм най-малко таз, дето може да дава акъли тука  Embarassed, но да кажа за майонезата. Мамо Цоцоланке, ако искаш, можеш да й добавиш 1-2 с.л. кисело мляко, 1 с.л. горчица, мъничко сол и черен пипер, и една скилидка пресован чесън; ако ти се занимава повече - ситно нарязани кисели краставички. Става уникално сосче, с което мъжът ми залива абсолютно всяко ядене - я салата, я бърканата пица, включително и солени мъфини (очаквам да направи същото и със сладките)  Joy.

# 101
Оооо,Вени,това ще го пробвам аз....Мерси за идейката!  Hug Hug Hug Hug

# 102
  • Варна
Пак аз с мойто пресечено мляко  Blush. Сега се порових напред-назад и мярнах, че може да го ползвам цялото за една добруджанска кавърма. Как ви се струва идеята? Най-много още кисело мляко да сложа и 4-5 яйца поне, и да купя от корите от 500 гр.
 Thinking

# 103
  • София
Опитай го, Мастерче, адски универсална заливка е! Едни прости яйца варя, нарязвам ги и ги заливам, върви всякакъв вид пържолка, става за намазване върху сандвич и както вече споменах - със солени мъфини  Mr. Green. От киселото мляко, майонезата наистина става по-лека  Peace.
Между другото салатката зеле с майонеза, приготвена по този начин - с прясно мляко, стана много вкусна  Peace

# 104
Моля ви се дайте някой рецепта за вкусни свински пържолки.
Сега размразявам едни вратни.
Правила съм вече онова с майонезата и кашкавала - хареса ни, но искам нещо по - различно и пак така простичко, ако може да е  Embarassed
Сори, че така, ама хич нямам време да ровя сега.
Мерси много  Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт