Отговори
# 480
Предложете ми някакво предястие със сирене и подправки newsm78

# 481

Имаше една рецепта за топчета от сирене. Сега не я намирам, дано някой помогне с линк. Идеята е да се забърка сиренето с разни подправки, и да се оформят топчета. Може и орехи да се сложат.

# 482

Имаше една рецепта за топчета от сирене. Сега не я намирам, дано някой помогне с линк. Идеята е да се забърка сиренето с разни подправки, и да се оформят топчета. Може и орехи да се сложат.
http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2331.msg73637.html#msg73637

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=825.msg36645#msg36645

# 483
  • В сърцето на живота!
А колко пудра захар долу горе? Blush

# 484

Ами нали трябва да имат вкус тези бонбони? Слагай, докато ти хареса на сладост.

# 485
  • В сърцето на живота!

Ами нали трябва да имат вкус тези бонбони? Слагай, докато ти хареса на сладост.
Ок  Laughing  Благодаря,на всички които се опитаха да  ми помогнат   bouquet

# 486
Благодаря на всички за помощта  bouquet

# 487
  • София
Абе само моето ли стъкло на микровълновата печка се запотява отвътре. Това нормално ли е ?

Снощи си пекох цели необелени картофи - запоти се, сега правя картофена пърленка пак се запоти.

# 488

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,2331.msg73637.html#msg73637

http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=825.msg36645#msg36645

ето още едни топчета от сирене за предястие.

Когато се оформят на топчета, можеш да ги оваляш в: червен пипер, смесен с праз; други в орехи, други в кашкавал - стават шарени, интересни и вкусни.

Хаджи, моето стъкло също се запотява   bouquet newsm78 и няма чистачки  Embarassed

# 489

Топки от сирене

# 490
Leo, топчетата са чудесни!  bouquet

# 491
  • област Софийска
мацки кулинарки, имам спешна нужда от вас!!!!!
В училището на сина ми ще правят някакъв Коледен базар и ние трябва да направим печива  newsm78 които децата да продават-ние да купуваме Mr. Green и парите събрани от този базар да дарят на дете в нужда.Дайте моля ви съвет,мнение,рецепти придружени ако може със снимки ,какво да сътворя Rolling Eyes Нещо което ще привлече погледите и ще се хареса за да се купи съответно.Ще съм ви много признателна ако ми помогнете,защото в интерес на истината идея си нямам какво да приготвя.Моля ви за помощ  Praynig
И мен това ме чака, същата чуденка. Нашият Коледен базар е другия четвъртък. Засега съм се спряла на мъфини, може би ябълковите на Танита с хрупкавия топинг. Мисля да направя две дози. mama nely, пиши ти на какво се спря.

# 492
Хрумна ми, че може да се направят бонбони (във форума има рецепти за различни видове) и да са пакетирани по няколко бройки в целофан - като вързопче. Надявам се да разбрахте обърканите ми обяснения Simple Smile

# 493
Момичета,според вас в рецептата,цитирана по-долу ,колко трябва да бъде брашното.Нарочно я копирам цялата,вие  как го разбирате това 1-3/4 ч.ч. брашно?

Ябълков сладкиш с  крема сирене  - Петрина

1/8 ч.чаша олио
1 – ¾ ч.чаша брашно
1 яйце
½ ч.чаша захар
1/3 ч.чаша прясно мляко
1/8 ч.чаша кисело мляко
½ ч.лъжица канела
1 ч.лъжици бакпулвер
½ ч.чаша смлени орехи
1 ч.чаша нарязани на малки кубчета ябълки

За глазурата:
300гр. крема сирене
½ ч.чаша захар
2 яйца
1.ч.лъжица ванилия
½ ч.чаша начукани орехи./ за поръсване отгоре/

Загряваме фурната на 180 гр.
Смесваме си продуктите за глазурата.Разбиваме крема сиренето с захарта, яйцата и ванилията. Оставяме на страни.
Подготвяме си тавичка 33/22см., намасляваме.
Разбиваме олиото, яйцето, прясното мляко, киселото мляко и захарта. Прибавяме към тях брашното която предварителни сме смесели с бакпулвера и канелата. След като смесим добре двете смеси добавяме ябълките, разбъркваме с дървена лъжица, прибавяме и орехите, разбъркваме. Изливаме така подготвената смес в тавичка, разнасяме равномерно на всякъде. Отгоре нанасяме подготвената смес с крема сиренето, поръсваме с орехите и печем за 20-15 мин. Оставяме да изтине 15 мин и режем на парченца.

# 494
ЛАБРЕКС, твоите ДЕТСКИ КУРАБИЙКИ може ли да се правят без извара, защото нямам в момента....
или да ми препоръчате друга рецепта за тесто от което се изрязват формички.....че вчера си купих едни  и нямам търпение да ги  изпробвам, а не искам да преглеждам разни рецепти,защото всичко ми се дояжда сега каквото видя....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=388423.msg10872810#msg10872810 - идея за мама Нели и Ирина /поста на mitsie към края на страницата/

и да питам - там където в рецептата за сладки има мас - може ли да се замени с маргарин

Последна редакция: пт, 11 дек 2009, 15:05 от tuly

Общи условия

Активация на акаунт