МАРТ е време за промяна, мама с нова е премяна (26)

• 23 448
  • 746
  •   1
Отговори
# 675
Мами,знам че е много рано но да питам.Нашите бебоци лятото ще са на 4-5 месеца.Смятате ли да ги водите на море? newsm78  Днес бях при нашите и  им казах ,че ще взимаме сгъваема кошарка,защото сме решили повечето време да сме на морето...И те направо ми се изсмяха,все едно си мисля че занапред всичко ще си е по-старому,,,знам че не е ,ама търсих теми във форума и други са си водили рано децата...
grinning039

# 676
А на мен днес ми пристигнаха някои покупки, които направих онзи ден. Страшно са сладки дрешките, но не знам дали не са прекалено мънички newsm78
Кажете вие какъв размер купувате?

# 677
Мами,знам че е много рано но да питам.Нашите бебоци лятото ще са на 4-5 месеца.Смятате ли да ги водите на море? newsm78  Днес бях при нашите и  им казах ,че ще взимаме сгъваема кошарка,защото сме решили повечето време да сме на морето...И те направо ми се изсмяха,все едно си мисля че занапред всичко ще си е по-старому,,,знам че не е ,ама търсих теми във форума и други са си водили рано децата...
grinning039

И ние с мъжо вчера това се чудихме.Дали ще можем лятото да отидем на почивка, дали няма да е прекалено мъничка за море?
Аз досега гледах дрешки в нето и нещо не мога да ги реценя.Като за начало май се отказвам да купувам от нета и ще си накупя дрешките от тук, искам а ги видя и пипна на живо, а живот и здраве като се роди и мине малко време да мога да посвикна с нещата, да мога по-лесно да ги преценявам и ще почна да й поръчвам от нета.Засега ще поръчвам само играчки, аксесоари

# 678
Тинк, много фанси количка, скъпа. Много ми харесва. Hug

# 679
един въпрос-нищо общо ама много ще ми помогнете...
Каква карта трябва да си извадя ,за да пазарувам online  и как да разбера дали носят до Б-я?

# 680
Аз пазарувам с кредитн Виза, но някъде става и с дебитна Виза електрон на някои банки.Зависи от сайта най-често.За да разбереш дали доставят до БГ трябва да прочетеш шипинг инфото в конкретния сайт.Ако пише Бг или интенационал значи ще доставят.А за улеснение можеш да разгледаш и подфорума за пазаруване от чуждестранни сайтове.Има доста, а и ще има от кого да искаш помощ

# 681
Според мен няма да са мънички за море... но ние мислим евентуално да ходим чак септември...

Carmen аз купувам английския размер 0-3 месеца. Немски 56-62... в БГ ще ги видя размерите като се прибера след 2 седмици.

Благодаря за отзивите за Stokke-то. Направо съм влюбена в него...  Blush

# 682
Мамите от Варна,смятате ли да ходите другия четвъртък на лекцията на списание 9месеца в мола?Темата е “Подготовка на дома за бебето. Задължителни и препоръчителни покупки”.На мен ще ми е интересно и мисля да отида.Някой ако иска може да се организираме заедно

# 683
Здравейте момичета, минавам набързичко да ви видя, имам страшно много работа, както цяло лято криза чудо нямаше никакви проекти в момента ми изсипаха три частни проекта накуп и гледам като облъчена. Нямам време нито да чета нито нищо, но се надявам всички да сте добре Hug Отивам да поработя още малко, че да приключа до събота да не ви гледам като миньор на срещата.  Hug

# 684
Според мен няма да са мънички за море... но ние мислим евентуално да ходим чак септември...

Carmen аз купувам английския размер 0-3 месеца. Немски 56-62... в БГ ще ги видя размерите като се прибера след 2 седмици.

Благодаря за отзивите за Stokke-то. Направо съм влюбена в него...  Blush

Благодаря Тинк  Peace Аз също купих повечето за 0-3 месеца. Но и се чудех дали горните дрешки трябваше да са по-големички, но сигурно 0-3 си е правилно. И ти ли ще пътуваш до Бг за Коледа? Simple Smile Ако е така, желая ти приятно пътуване и весело изкарване на празниците!   bouquet  bouquet  bouquet

# 685
yanin4eto, tincheto, въобще не се притеснявайте за морето, няма никакъв проблем да заведете хлапетата.
И двете ми деца съм ги водила като бебета - дъщеря ми беше на 9 месеца, а синът ми - на 5, когато го заведохме за първи път на море.
Единственият проблем е малко по-големият обем багаж, който се носи - аз си носих всичко - количка, кошара, корито, стерилизатор, подгревател, кана за вода и т.н.
Ние ходим на къмпинг, на бунгала и обикновено стоим дълго време - поне 3-4 седмици, та си заслужава великото преселение.
Наши приятели преди години доведоха дъщеря си на 2 месеца и бяха на палатка, а други наши много близки приятели този септември бяха на море, а синът им се роди през юли.
Ние съвсем тенденциозно планирахме бременността ми така, че бебето да се роди в началото на пролетта и спокойно да можем да отидем и тази година на морето, и следващата - с бебето, т.е. да не съм в напреднала бременност или пък да се очаква да родя лятото. Много съм щастлива, че макар че имах проблеми с хормоните, за три-четири месеца, с помощта на лекарката ми и назначеното лечение, успяхме да нормализираме нивата им и успях да забременея.

Използвам случая да попитам, има ли някоя бъдеща мама, която да има проблеми с вестибуларния апарат?
Аз страдам от Мениеров синдром, но от повече от година не съм имала криза и не ми се е вило свят или се е случвало инцидентно и за малко, при пътуване например.
От няколко дни ми се случва да ми причернява внезапно за момент, от вчера обаче са ми заглъхнали отново ушите постоянно (по принцип имам частична загуба на слуха), върти ми се непрекъснато пред очите, вие ми се свят ужасно и залитам. Притеснявам се, че надали ще може да си пия лекарствата за вестибуларния апарат, а ако това положение се задържи (преди години ме държа повече от 6 месеца), направо не знам как ще докарам до раждането - дори като лежа "пропадам" и "потъвам". Единственото поносимо положение е полу-легнало.  Confused

По отношение на покупките, не съм снимала, но ги имам на снимки от магазина. Ще се опитам да изброя купеното досега  Grinning

Боди с дълъг ръкав (в жълто и розово), Боди - потник (бяло), Ританки (в бяло и розово), Бебешка блузка с дълъг ръкав (в бяло, розово и жълто), гащеризон (в жълто и розово), Гащеризон, дълъг ръкав, райе (бял и розов), Ергономична възглавничка, Бебешко одеяло-чувалче (розово), Зимно спално чувалче, Одеяло "Мече Ангелче", розово, Бебешко одеяло "Точки", (розово), Комплект 7 части (бяло с розово), Спален комплект "Малкото теленце", Спален комплект "Ванилия", Спален комплект "Мишле", Спален комплект "Мече ангелче", Спален комплект "Пеперуди", Комплект шишета и биберони, 3 бр. шишета за хранене, Отцедник за сушене, Анатомична вана с вграден термометър, Стойка за вана, Комбинирана четка за шишета и биберони, Четка за шишета, Хавлия с качулка (бяло с розово), Раница (с отделения за шишета, термоотделение, място за дрехи, памперси, дамски принадлежности, с подложка за преобличане и т.н.), Комплект за баня, бебешка нокторезачка, Ножичка с предпазител, Комплект за измерване на температурата.
Взела съм и малко бебешка козметика и бебешки чорапки.
По отношение на дрешките - взела съм сравнително малко, предимно за вкъщи, за спане, само за първите седмици, всички са размер за новородено или 1 м.
По-"официални" дрешки ще купувам по-нататък, може би след раждането.
Бебефони, стерилизатор и подгревател си имам от баткото. Стари са, но си работят без проблем и не смятам да взимам нови.
За количката - чакам новите десени след средата на януари. Кошарата ще е дървена, с две решетки, цвят бук, най-вероятно нещо подобно. Имаме и сгъваема, но вече е съвсем разбита - освен сина ми, още поне 3 деца се отгледаха с нея, освен това горното ниво се скъса още докато Мони беше бебе и при всички положения ще трябва да вземем нова. Харесала съм си тази.

Харесах много една люлка, но хем е скъпа, хем в нас е доста тясно. Не знам дали ще се реша да я вземем, но направо се влюбих.  Heart Eyes
Люлката е със стойка и е трансформираща се - става за новородено  и за по-голямо дете.

Утре (днес де) ще ходим да гледаме малката джуфка  Flutter Стискайте палци всичко да е наред и нервите и отслабването ми да не са и се отразили на бебочката.

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 02:01 от Mamma

# 686
  • Враца
Мамита аз пак съм бухал,не мога да спя и това си е.
Мамма страхотни покупки.Свеки също е напазарувала в италия и ще чакам да ми изпрати дрешките на бебка веднага след нова година(аз вече нямам търпение).Тогава ще пазаруваме и количката и креватчето.Стискам ти палци утре на прегледа бебка да е добре и да не са и се отразили притесненията ти.

Айде да се пробвам да спя ,но надали.Лека нощ на всички,ако не заспя току виж пак съм влязла тук Mr. Green

Честит празник на всички студенти бивши и настоящи и наздраве с по един натурален сок

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 02:06 от veni_sasi

# 687
Mamma, много харесах покупките, които си направила!  Peace Особено ми харесаха ваничката, раницата и ергономичната възглавничка. Даже мисля да си закупя и аз точно същите. И дървената кошарка също много ми харесва.

А като се изписва бебето от болницата, в какво трябва да се облече - трябва ли да има горни дрешки, като някакво леко космонавтче например, или да е увито в одеялце?  Embarassed Май въпросът ми е много тъп, но какво да правя като не знам  ooooh!

Аз на моето му купих спално чувалче, но изглежда по-тъничко. Може би трябва да взема зимно. То пък март месец може да е всякакво времето...  newsm78

Стискам ти палци утре на прегледа! И да се успокоиш по-скоро, да почиваш по-често.  Hug Hug Hug

# 688
Благодаря ви, момичета! Радвам се, че са ви харесали моите покупки.

Carmen, космонавт не е нужен за изписването. Достатъчно е хубаво одеяло или порт-бебе.  
За изписването на дъщеря ми навремето ползвах съвсем обикновено одеялце, а за изписването на Мони ми бяха подарили порт-бебе, подобно на това, но доста по-простичко.
Тъй като обаче така и не ми се наложи да го ползвам отново, така и го подарих - ползвано веднъж, смятам да не купувам сега.
Аз смятам да използвам това одеяло-чувалче за изписването.

Последна редакция: вт, 08 дек 2009, 04:04 от Mamma

# 689
един въпрос-нищо общо ама много ще ми помогнете...
Каква карта трябва да си извадя ,за да пазарувам online  и как да разбера дали носят до Б-я?
Здравейте, момичета! Тази сутрин в 05:00 часа се задейставал сота в апартамента, в който ще се местим живот и здраве февруари и като ми звънна телефона, направо си изкарах акъла. Такова скоростно обличане на бременна жена не сте виждали Crazy И сега прочетох всичко което сте писали последните дни... Hug
Mamma, много е гадно ситуацията и едва ли някой може да напълно да се постави на твое място, но аз наистина се чудя защо хората сме станали толкова зли, всеки ден навсякъде се сблъсквам с лошотията и завистта...това не ги ли изморява?! Но знаеш ли аз разбрах, трябва да сме над нещата и да гледаме към тези, които са до нас и ни обичат, а всичко останало е само една малка частица от живота ни, изпитания, които ни правят по-силни.
Yanincheto, много зависи сайта, от който пазаруваш с какви карти работят. на всеки сайт най-отдолу има информация. Иначе в pazaruvane.com има много полезна информация за доставките, мито, ддс, за колко време пристигат и т.н.
Момичета, моя бебо по принцип е много активен, но в неделя, след като цял ден не го усетих, накрая изпих една чаша вода с лед и легнах на една страна, след 10 мин. ми заби един шут и аз се поуспокоих, но ми беше много притеснено Cry Едва чакам другия понеделник да го види доктора..тогава ще съм в 30 седмица, вече трябва да сме големи Praynig

Пак ще помоля ако някой може да ми изпрати парола за албумчетата и аз да ви гледам , а пък и да кача някоя снимчица. Благодаря и хубав, слънчев ден на всички!

Общи условия

Активация на акаунт