САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 854
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Но на мен "Джулия" не ми върви особено, или стила е такъв един
Заради превода е.

За мен и в оригинал Питър Строб не ми върви. Точно "един такъв" си е  Laughing Не е "гладък"  Thinking В този смисъл преводът си пасва на оригиналния стил.  Tired Но да, можело е да се прояви и повече творчество като се прехвърля на друг език.

# 196
  • София

Но на мен "Джулия" не ми върви особено, или стила е такъв един особен, на места направо ужасяващ в не-добрия смисъл, или превода е окепазил цялата книга. Незнам, не съм я чела на английски, не съм чела и нищо друго на Строб, за да направя сравнение, освен Талисаманът, но там работа е друга, както всички знаем  Sunglasses

Скоро трябва да я опресня значи ... Сигурно ми е харесвала, защото съм била на 15  Laughing

Нат, четем  Flutter
Аз днес чакам "Всяко мъртво нещо" и "Родени да убиват" на Джон Конъли, за да започна поредицата. После ще споделям!

Вчера пък ходих при свекърва ми, и както винаги се разрових из книгите ... Страхотни неща си намерих!!!
Че даже и "Червеният дракон" на Томас Харис, но нямаше "Мълчанието ..." И на Клифърд Саймък, и на Айзък Азимов и на Стругацки и още ... Умрях от кеф !!!  Mr. Green

# 197
  • На погрешната планета
Здравейте Simple Smile, аз в момента нямам нищо за четене и се развличам със Сидни Шелдън. Иначе чакам с голямо нетърпение 4 книги от lorraine, но явно пощите са претрупани покрай празниците и още ги няма Cry.

# 198
Но на мен "Джулия" не ми върви особено, или стила е такъв един особен, на места направо ужасяващ в не-добрия смисъл
Заради превода е.

За мен и в оригинал Питър Строб не ми върви. Точно "един такъв" си е  Laughing Не е "гладък"  Thinking В този смисъл преводът си пасва на оригиналния стил.  Tired Но да, можело е да се прояви и повече творчество като се прехвърля на друг език.

Странно е, че го казваш. Стилът на Строб се отличава с голяма гладкост и това е една от основните причини Кинг да го вземе за съавтор - защото харесва стила му. Ето, впрочем, какво казва самият Кинг: "When Peter Straub turns on all his jets, no one in the scream factory can equal him. The plot is challenging, the characters are intriguing in their complexity and the language is a delight."

Ето още две любопитни мнения по въпроса:

"Peter Straub is one of the bestselling writers of horror and thriller fiction. His work has won numerous awards, and he is known for his highly literate style."

"Straub certainly writes in a style that elevates him from some of the juvenile writing of other horror authors."

При това литeратурните награди, които Строб е печелил, не са никак малко - "World Fantasy Award", "British Fantasy Award", "Bram Stoker Award" и "International Horror Guild Award". Едва ли щяха да му ги присъдят, ако стилът му е ужасяващ и недодялан, нали?  Simple Smile

Иначе, както вече отбелязах в темата, и аз не харесвам особено романа "Джулия" - това е едно от най-слабите му произведения. Но аз не го харесвам по други причини - повествованието се лее прекалено плавно, като в приказка. Няма напрежение, няма тръпка, а и самата история не е кой знае колко интересна.

Последна редакция: чт, 17 дек 2009, 13:26 от deadface

# 199
  • София
Хайде да драсна два реда, че да не ме забравите  Laughing !
Полудяла съм от работа, че дори къщата си не съм украсила още за Коледа, а книга да хвана да чета в момента е абсурд  Sad !
"Томинокърс"- 1 част си отлежава на нощното ми шкафче, прочетена до средата. Надявам се, че скоро ще ми се удаде време да й обърна внимание. Купих си най-накрая и "Нощна смяна", повечето разкази съм ги чела, но други не съм. Плановете са след "Томинокърс" - "Малко след залеза" и после "Нощна смяна"..... нали е хубаво човек да мечтае за напред във времето  Rolling Eyes !
Купих си и една друга книга, която изобщо не знаех, че е издадена и я зачетох инцидентно. Тя е далеч от темата ни за повествователени хорър и трилър. В нея се разказва за реалните такива. "Записки от Ада" на Валя Червеняшка, една от 5-те български медицински сестри, осъдени на смърт в Либия. Разказът се води от нейно име и описва цялостната история на ужасът, който е изживяла през тези 8 години в либийските затвори. Прочела съм 50-тина страници досега - книгата е наистина потресаваща и ако сред нас има бременни майчета, в НИКАКЪВ СЛУЧАЙ да не я започват сега!!!!!!
Купих си книгата поради ред причини. Първо, харесвам мемоарна литература, въпреки че не съм чела много от нея. И второ, процесът в Либия страшно ме е вълнувал още от самото си начало. А фактът три пъти да си осъден на смърт и въпреки това да се завърнеш в родината си жив, не знам как да го опиша какви чувства поражда у мен.
Който е с по-нежна психика или пак казвам - бременна, по-добре да си спести тази книга. А аз със сигурност ще я прочета докрая.

# 200
  • София
И аз давам глас за Джон Конъли. Много хубаво пише, имам всичките му книги, а в момента чета последната, издадена у нас - "Жътварите". Имайте предвид обаче, че преводът на първите книги не е много добър, даже е дразнещ на места.
Можете да хвърлите едно око на съответната тема във форума на ТК  Wink

Сега разбирам какво си имал в предвид с горния пост. Точно така си е  Tired На моменти даже трудно схващаш някое изречение  Tired
 В началото на "Всяко мъртво нещо съм", малко на криминале ми мяза, а аз хич не обичам този жанр. Дано нещата нататък се променят.

# 201
Сдобих се с "Буик 8" newsm44,нова новеничка..
Благодаря много на коректната дама ,която ми го изпрати  bouquet

Останаха ми :

1.Момичето,което обичаше Том Гордън;
2.Безсъние- 1 част
3.Черният дом.
4.Цикъл на върколака
5.ТК4

Пиша пак книгите,които нямам,защото нашата тема се чете от много хора,които не пишат,но ми изпращат ЛС кое къде го има и за колко   bouquet

Има вероятност и още 2 книги от липсващите ми да купя ,дано  Praynig

# 202
  • София
Наталия,
"Момичето което обичаше Том Гордън" го има в книжарница Алба, но му искат цели 40 лв.

http://www.alba-books.com/index.php?go=products&id=3447

Аз лично книгата си я взех преди около месец от Славейков за 25 лв.

# 203
VSV, книгите от кн-ца "Алба", срещу които не е отразена цена, т.е. 0,00 лв, значи ли, че не са налични и може ли да се направи заявка за тях? Питам конкретно за "Град Отчаяние" (Так) и "Капан за сънища". А за "Сблъсък" каква цена обаждат, не е за вярване, както и за "Момичето, което обичаше Том Гордън" - много яко произведение, ама 40 лв. за няма и 230 стр... нямат срама тия хора.

# 204
.... А-а-а-аа, "Момичето, което обичало Том Гордън" е 205 стр., Боже, това значи, че искат по близо 20стотнки на страница, това е кощунство!   smile3516

# 205
.... А-а-а-аа, "Момичето, което обичало Том Гордън" е 205 стр., Боже, това значи, че искат по близо 20стотнки на страница, това е кощунство!   smile3516
Да!Прекаляват!

Тази книга преди няколко месеца едно момче ми я предлагаше за 15 лв ,тогава имах още доста книги да събирам и си викам ,по- нататък ще я купя... ooooh!Да ама той няма мен да чака я, продал си я човекът без проблем.Ей много ме е яд,още ме държи  Crossing Arms

# 206
  • София
Нат, браво мила, честита книжка  Hug Съвсем малко още са ти останали. А ТК 4 мисля, че скоро ще я пуснат с нов тираж, та ще си я вземеш новичка!!!   bouquet

Аз Алба отдавна я преслушвам, но са скъпчии там. Не се връзвам. Пък и съм млада, ще чакам  Crazy
На мен ми липсват (изброявам по памет):

Град Отчаяние
Отмъстителите
Куджо
Буик 8
Сблъсък
Безсъние - и двете
Черният дом
Сърца в Атлантида (чакам догодина изданието на Бард  Party)
Кристин
Цикълът на върколака
Момчето, което обичаше Том Гордън
Маймуната
Мъглата
Долорес
Неизживени спомени
Татик
Призрак

Ами май са това.

Сега да кажа няколко думи относно "Всяко мъртво нещо" на Джон Конъли.
От вчера чета усилено, в началото ми биеше на криминале, писах вече, мафия, афери ... едвам изтраях, скучно ми беше. Много имена (трудно ги помня, и поради това и малко трудно схващам действието и връзките), но от един момент нататък действието подхваща НЕВЕРОЯТЕН обрат, така ме погълна, че почти прочетох книгата! Засега толкоз  Laughing остава ми още 1/3 и нямам търпение да я прочета. Очертава се наистина страхотна поредица!

# 207
  • Варна/Лондон
Вивиан,едно момиче от продавалника продаваше доста книги на Кинг.Някои от търсените от теб си ги купих от нея Mr. Green,но гледам Куджо още не е продадена. http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=866111&cat=500. Дано съм ти била полезна...  bouquet

# 208
Вивиан,едно момиче от продавалника продаваше доста книги на Кинг.Някои от търсените от теб си ги купих от нея Mr. Green,но гледам Куджо още не е продадена. http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=866111&cat=500. Дано съм ти била полезна...  bouquet
  ShockedКакви са тези цени?Направо невероятно #Crazy- "Отмъстителите" и "Град отчаяние" по 4 и 5 лв  #Crazy

# 209
  • София
 Cry какво съм изпуснала ...
Жалко!
Дано поне Куджо остане ...

Общи условия

Активация на акаунт