САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 906
  • 733
  •   1
Отговори
# 210
  • Варна/Лондон
Всъщност да си призная цяла нощ не спах от нерви ,че изтървах ,,Безсъние",,,Отмъстителите ''и ,,Град отчаяние".Е,останаха и за мен някои  книги, но и сега като мерна обявата и позеленявам Laughing

# 211
  • София
Спокойно!!!
Аз продължавам да съм оптимист, че ще ги преиздадат! Няма начин да не ги, убедена съм! Пък и още повече с преиздаването се занимават Бард, а те са доста по- находчиви от Плеядците.

Лятото примерно, тамън си купих старата Нощна смяна, и след месец я пуснаха нова-новеничка, преиздадена. Малко ме беше яд, ама преживях го  Laughing
Така че няма страшно!!! Млади сме - ще чакаме!!!
 Hug

# 212
Лятото примерно, тамън си купих старата Нощна смяна, и след месец я пуснаха нова-новеничка, преиздадена. Малко ме беше яд, ама преживях го  Laughing
Поне си купила книга,която нямаш.Аз пък отивам и виждам новата "Особени сезони" и казвам си- тази я нямам със сигурност,купувам я и като се прибирам у нас- гледам,че  имам старото издание  ooooh!Сега новата съм я приговила за моята приятелка,която не се отказвам да зарибявам с Кинг,макар да не върви работата  Mr. Green

А тези цени още не мога да ги асимилирам Crazy

# 213
  • Варна/Лондон

Хаха,бях забравила мотото на темата Simple SmileТака е има време Peace
Наталия,аз също правих няколко несполучливи опита навремето да зарибя приятелите си и единствено което постигнах е да раздам книги (които сега купувам наново)и да не се сещам коя на кого съм дала,а за връщане да не говорим- и те забравят.Както и да е,така се научих да ценя книгите и да не споделям ,че чета СК-все се намира  някой който много е ,,слушал'' за него и:'' мога ли да му дам да прочете нещо?'' Simple Smile
Сигурно е важно коя книга на Кинг ще прочетеш за първи път,за да те зариби..не знам.Аз започнах с ,,То'' Mr. GreenБеше няколко години след филма,който въобще не съм гледала тогава и направо си бях ,,девственна''относно СК,когато на едно гостуване с преспиване ми попадна ,,То''в библиотеката на домакините.Наложи да ми я подарят, иначе имаше вероятност да не си тръгна ,докато не я прочета GrinningПосле си купих 2рата част и така започна всичко...преди повече от 15г. Laughing

# 214
  • София
Еее, Джеронимо, ти направо си почнала с тежката артилерия  Crazy зарибявката е била веднагическа, няма мърдане  Twisted Evil
Моята първа беше "Тъмната половина", и до днес ми е нещо като първата любов... като й видя корицата само и изпадам в едни такива емоции ...  Blush Heart Eyes И точно тази книга някак си не мога да я възприема в друго издание, все едно не е същата. Много ми е опърпана милата, но не бих си купила нова, просто ми е мила и това си е  bowuu
Нещо ми се чини, че не съм у ред  Joy

# 215
Едва ли щяха да му ги присъдят, ако стилът му е ужасяващ и недодялан, нали?  Simple Smile

Ти май освен предговорите, и постингите ги четеш надве-натри  Mr. Green Ще поясня. "не-гладък" стил не значи "ужасяващ и недодялан". Значи обратното на "гладък". В смисъл че като го четеш запъваш често ( да се насладиш на стила и употребата на интересни, рядко употребявани думички примерно  Laughing ), именно поради онази спомената и от Кинг причина, че стилът на Строб е по-литературен. В смисъл че не е разговорен. Кинг пише така, както би ти разказал историята на глас. Строб пише по начин, по който никой не говори в действителност - така правят "по-литературните" писатели.

# 216
  • Варна/Лондон
Вивиан,така е,имах късмета да почна с тежката артилерия и тя ми е най-препрочитаната...винаги с интерес като за първи път BlushПарцалива е вече и е за смяна,но както си го написала
Цитат
не мога да я възприема в друго издание, все едно не е същата
Hug
Чета,че и Кунц го споменавате,което е чудесно.Имам само 3 книги от него-,,Джулия'',,,Драконови сълзи''и ,,Наслада'',и ще следя коментарите за него,защото и на мен ми е интересен като автор.

# 217
Едва ли щяха да му ги присъдят, ако стилът му е ужасяващ и недодялан, нали?  Simple Smile

Ти май освен предговорите, и постингите ги четеш надве-натри  Mr. Green Ще поясня. "не-гладък" стил не значи "ужасяващ и недодялан". Значи обратното на "гладък". В смисъл че като го четеш запъваш често ( да се насладиш на стила и употребата на интересни, рядко употребявани думички примерно  Laughing ), именно поради онази спомената и от Кинг причина, че стилът на Строб е по-литературен. В смисъл че не е разговорен. Кинг пише така, както би ти разказал историята на глас. Строб пише по начин, по който никой не говори в действителност - така правят "по-литературните" писатели.

Използвах думата "ужасяващ", защото от написаното тук
Но на мен "Джулия" не ми върви особено, или стила е такъв един особен, на места направо ужасяващ в не-добрия смисъл
За мен и в оригинал Питър Строб не ми върви. Точно "един такъв" си е  Laughing Не е "гладък"  Thinking В този смисъл преводът си пасва на оригиналния стил.  Tired Но да, можело е да се прояви и повече творчество като се прехвърля на друг език.
останах с впечатление, че подкрепяш мнението на Алия, че стилът на Строб е ужасяващ, а "недодялан", защото един стил, който не е гладък, обикновено е тромав, с други думи - недодялан.

Строб също умее да пише "разговорно", сякаш разказва историята на глас. Просто не си чела достатъчно негови неща. Но дори и когато не пише толкова разговорно, стилът му пак е гладък и лесен за четене. Ако Строб те "спъва", защото пише "по-литературно", тогава представям си какво е като четеш някой автор със съвсем "литературен" стил като Умберто Еко.

И последно - "Талисманът" и "Черният дом" (които са писани съвместно от Кинг и Строб - двама автори, които според теб са крайно различни като стил, цитирам: единият "пише така, както би ти разказал историята на глас", а другият "пише по начин, по който никой не говори в действителност"), "по-разговорни" ли са или "по-литературни", че нещо се обърках?

Последна редакция: пн, 21 дек 2009, 01:43 от deadface

# 218
Във форума на Кинг се предлага целия "Сблъсък " за 40 лв( излиза околко 13 лв на книга) и "Безсъние"-то - за 30лв и 2-те части - за такива като мен,които имат само 2 част не е никак изгодно Confused
А тоя "Продавалник" го разглеждам,но само при мен ли така бавно зарежда,то направо много  изнервящо Rolling Eyes
Често ли се продават книги на Кинг там?

# 219
  • София
Да, Продавалника си е ужасно бавен просто ... не знам на какво се дължи, така е при всички  Tired Аз затова почти не го отварям. Нямам нерви  Whistling  Crazy
Дали често продават книги на Кинг - не знам да ти кажа, не следя, но явно изпада по нещо.

Във форума на Кинг се предлага целия "Сблъсък " за 40 лв( излиза околко 13 лв на книга) и "Безсъние"-то - за 30лв и 2-те части - за такива като мен,които имат само 2 част не е никак изгодно Confused

Ох, дилема  Crazy  хем ми се иска да си купя нещичко, хем пък искам да изчакам ново издание, хем пък и на една  женица, която ми е приятелка, на сергия за стари книги съм й дала поръчка да ми ги пази, ако й попаднат.
Засега ще пасувам май  Thinking
Мерси миличка  Hug   bouquet

# 220
  • София
Днес се сдобих с 2-те части на "Безсъние" за 30 лв. Много ми харесва корицата на това издание на Плеяда. Някой ден ако го преиздадат едва ли ще е с толкова яка корица.
Вече ми останаха 6 книги до пълната колекция на Кинг.

# 221
Днес се сдобих с 2-те части на "Безсъние" за 30 лв. Много ми харесва корицата на това издание на Плеяда. Някой ден ако го преиздадат едва ли ще е с толкова яка корица.
Вече ми останаха 6 книги до пълната колекция на Кинг.
Честито!
Кои книги ти остават?Ей така,от любопитство питам.

# 222
Леле, deadface, направо ще ни се накараш, че не изразяваме толкова "правилно", колкото теб.

Моите уважения към твоите познания, които споделяш с нас, но приеми Аз съм един обикновен фен на Кинг. За мен не е важно колко награди е получил някой автор, за да се наслаждавам и харесвам произведенията му, или обратното, както примера ти със Строб. "Джулия" за мен е една слаба книга, едвам я прочетох и освен стила, който не ми хареса, не ми допадна историята и книгата беше пълна с граматически грешки. Сега да не ме разбереш, че обвинявам Строб за тях, така както буквално разбра израза ми ужасяващ  Simple Smile

В момента чета сборника "Маймунта" - да се отчета  Sunglasses
VSV, снощи сънувах, че си намирам "Безсъние" за 30 лв  Laughing, явно си ме изпреварил. От къде се сдоби с това съкровище?

# 223
  • Пловдив
Не виждам какъв е смисъла да спорите.Затова сме различни.Аз също не харесвам "Джулия" и "Гърло",като втората започнах пак да препрочитам преди време с мисълта ,че този път може и да ми хареса...Уви....Но пък харесвам "Талисманът" и "Черният дом".Харесвам също и Джон Конъли,а някой беше казал ,че не го грабва стила му.....

# 224
  • София

VSV, снощи сънувах, че си намирам "Безсъние" за 30 лв  Laughing, явно си ме изпреварил. От къде се сдоби с това съкровище?

Във форума за Тъмната кула имаше обява, че се продава Безсъние - 2-те части, свързах се с човека, а книгите бяха в отлично състояние. Благородно завидях на продавача като каза, че има пълната колекция на Стивън Кинг.

Честито!
Кои книги ти остават?Ей така,от любопитство питам.

Остават ми най-редките и търсени книги:

1. Цикъл на върколака
2. Град Отчаяние
3. Отмъстителите
4. Капан за сънища
5. Сърца в Атлантида - тази също ще се преиздаде евентуално през 2010г.
6. Сияние - тази се намира, не е трудна за откриване, но чакам от Плеяда да я преиздадат догодина за да си купя новото издание.

Общи условия

Активация на акаунт