САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 921
  • 733
  •   1
Отговори
# 225
От твоя списък само Цикълът нямам и го чакам...да го преиздадат де Joy

Алия ,да споделиш после за "Маймуната"- скоро я четох и ми е интересно различно мнение за разказите,особено за моя "любим" "Начин на оцеляване"Sick

# 226
Леле, deadface, направо ще ни се накараш, че не изразяваме толкова "правилно", колкото теб.

Моите уважения към твоите познания, които споделяш с нас, но приеми Аз съм един обикновен фен на Кинг. За мен не е важно колко награди е получил някой автор, за да се наслаждавам и харесвам произведенията му, или обратното, както примера ти със Строб. "Джулия" за мен е една слаба книга, едвам я прочетох и освен стила, който не ми хареса, не ми допадна историята и книгата беше пълна с граматически грешки. Сега да не ме разбереш, че обвинявам Строб за тях, така както буквално разбра израза ми ужасяващ  Simple Smile
Не се карам на никого, че не сте харесали "Джулия", нито се опитвам да ви убедя колко е хубава (вече обясних, че и на мен не ми харесва особено). Просто отбелязах, че Строб има хубав стил и че проблемът е в превода, а не в автора, като се аргументирах с литературните награди, които е печелил, както и с мнението на други писатели като Кинг. В оригинал звучи далеч по-добре, факт. Ако някога го зачетете на английски, ще се убедите сами.

*

Вече привършвам "Сърцето ти принадлежи на мен" на Дийн Кунц. Чудесен роман, добре написан и сносно преведен. Определено е сред най-добрите неща, които Кунц е писал през последните години.  Simple Smile

# 227
Здравейте,

Искам да Ви пожелая Весела, топла и красива Коледа на всички! Нека има повече четящи и обичащи книгите хора... като нас  Simple Smile

Днес имах работа до Централна гара, на спирката на автобуси 213, 214 и т.н има сергия с книжки, имаше доста книги на Кинг, но най-вече тези, които ние си имаме. Не  си спомням дали някой търсеше "Мъглата", но я има, имаше 2-та част на "Кристин", аз я търся, но не си я купих, продаваше я за 10 лв и незнам, стори ми се много  Thinking Тъй като преди година от същото това място си купих "Талисманът" за 10 лв, но се пазарих  Simple Smile. Бях я чела преди много време и исках да си я намеря и да си я прочета пак.
И също така продаваше и "Цикълът на върколака" за 95 лв. Не я беше изложил, незнам защо. Аз съм я чела, от библиотеката я бях взела, но преди поне 4 години. Спомняма си, че никак не ми допадна, мисля си че книгата има по-скоро колекционерска стойност?

# 228
Алия ,аз определено си я купих само за да ми е без никакви "дупки" колекцията.Започвах я два пъти,но както и предполагах не ми върви и не ми върви.Мъж ми по едно време много ме бъзикаше с нея,но вече забрави/намери си други неща/ Mr. Green Mr. Green
Аз сега чета "Реликвата" от Дъглас Престън и Линкълн Чайлд.
Весела Коледа на всички Hug

# 229
  • на изток от рая
Запазих си "Дума Ки", ще си я взема в понеделник и децата минават на суха храна.   Flutter
Човекът от книжарницата ми каза, че имали още една новопристигнала книга на Кинг, но още била в кашоните, та в понеделник ще видим.
Краят на "Кулата" ме остави без дъх и мисъл. Е, такова нещо не бях очаквала!
Дръпнала съм си няколко електронни книги на Кинг, но още отлагам четенето им. Друго си е да държиш в ръката печатно издание, но ме удря в бюджета.

# 230

Искам да Ви пожелая Весела, топла и красива Коледа на всички! Нека има повече четящи и обичащи книгите хора... като нас  Simple Smile

Весела Коледа и от мен !

# 231
  • София
Мили, прекрасни приятели/ки и съседи/ки  Hug
Честита Коледа,
Желая ви много, много ЩАСТИЕ И РАДОСТ!!! И да знаете, че много си ви обичам и ви целувам всички  Hug Hug Hug

И не на последно място пожелавам през новата година да имаме много приятни изненади от издателските къщи!!!

# 232
Вече привършвам "Сърцето ти принадлежи на мен" на Дийн Кунц. Чудесен роман, добре написан и сносно преведен. Определено е сред най-добрите неща, които Кунц е писал през последните години.  Simple Smile
И аз я захванах тази книга.Много увлекателна и бързо върви.Сега се замислям дали да не си взема "Съпругът".Някакви отзиви за нея?

Виви,появи се и ти най- сетне Heart Eyes

# 233
Скъпи мои, виртуални приятели, с малко закъснение, позволете ми да ви честитя Рождество Христово и да ви пожелая незабравимо посрещане на Новата 2010г. Желая на всички вас преди всичко здраве, късмет, сила и мъдрост, с които да преборите трудностите в живота. Борете се и успейте, станете по-силни, бъдете по-усмихнати, изпълнете с мир и любов домовете си и обичайте! НАЗДРАВЕ!

# 234
  • София
Ама и аз съм една несериозница относно Дийн Кунц ... не си е работа ...
Все се каня да прочета нещо негово, и все още нищо по тоя въпрос не съм направила  Blush
Нищо де, ще му дойде реда!
Какво да направя като Конъли го изпревари  hahaha

Конти, благодаря за страхотното пожелание! Дай Боже на всички ни!   bouquet

# 235
Честити празници и от мен  Simple Smile

И аз я захванах тази книга.Много увлекателна и бързо върви.Сега се замислям дали да не си взема "Съпругът".Някакви отзиви за нея?

Виви,появи се и ти най- сетне Heart Eyes

"Съпругът" е криминален трилър и също е много увлекателен, има повече екшън от "Сърцето ти принадлежи на мен" и по-малко психология.
Краят на "Сърцето ти принадлежи на мен" ме разочарова, но иначе книгата е много хубава. По-подробни впечатления - в темата за Кунц в "Тъмната кула".

# 236
  • София
Аз на Дийн Кунц нямам само Непознати пътища, пропуснах да си я купя, а сега е изчерпана навсякъде  Sad
Изтеглих си я от читанката, обаче се чудя дали е цялата  Thinking
Уж трябваше да бъдат разкази, пък виждам само един.
Моля, който я има да погледне  Praynig

# 237
Сборникът на Кунц включва едноименния роман "Непознати пътища" (който е доста кратък, около 170 стр., но много добър) и 6 разказа: "Черната тиква", "Госпожа Атила - хунския вожд", "В дълбокия мрак", "Ръцете на Оли", "Джебчията", "В капан". Лично на мен този сборник ми харесва повече от "Здрач на разсъмване".
Мога да ти намеря една бройка от "Непознати пътища" на цена 7 лв. (личи си, че е четена, но няма липсващи/скъсани страници). Ако проявяваш интерес, регистрирай се във форума на Тъмната кула (линкът е в подписа ми) и ми пиши на лични.

# 238
  • София
ОК, мерси Simple Smile

# 239
  • София
аз си дочитам "Пазители" на Дийн Кунц, остават ми още 70 страници. Страшно ми харесва историята и начина по който е поднесена, образите са добре изградени и ме грабна. Разрових се в темата за Дийн Кунц във форума ТК и реших следващата му книга която да чета да бъде "Древният враг". Който предлага книгата или може да ми даде информация откъде да си я купя нека ми пише ЛС.
Знам, че я има онлайн вариант, но си предпочитам да я държа в ръце и да си прелиствам страниците Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт