САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 925
  • 733
  •   1
Отговори
# 240
Честита Нова Година на всички!!!

Мили момичета и момчета,пожелавам ви само хубави моменти през Новата година,мноого здраве,успех и разбирателство!

Наздраве!  cheers

# 241
Благодаря   bouquet

Честита 2010 и от мен  Tada !

# 242
представям си какво е като четеш някой автор със съвсем "литературен" стил като Умберто Еко.

И последно - "Талисманът" и "Черният дом" ... "по-разговорни" ли са или "по-литературни", че нещо се обърках?

Да, виждам че си се объркал, в представите си също  Laughing Умберто Еко се чете много лесно, защото книгите му са тип личен разказ (на героя). Речникът му е особено богат, но това е извън спора за "стила". Друг почитан от Стивън Кинг "литературен стилист" - Кормак Макарти - също го чета с лекота и ми е гладък  Mr. Green Mr. Green
Талисманът и Черния дом са по-близки до стила на Строб, но изгладен по кинговски. Талисманът е по-близо до поредицата за Кулата, докато Домът е сред "по-литературните" забежки (като почнем от първия параграф с фокусирането на гледната точка). И въобще последните десетина години Кинг променя стила си на писане и копира (emulate е по-точната дума) авторите, които чете.(Подчертавам, че в креативното копиране няма нищо лошо.)

# 243
Значи стилът на Питър Строб е по-литературен от този на Умберто Еко и книгите му са по-трудни за четене от неговите, така ли? (facepalm) И как можеш изобщо да твърдиш подобно нещо, след като не си чела нито един от двамата в оригинал?
Впрочем, ще бъдеш ли така добра да обясниш - с примери - кои автори копира Кинг през последните десетина години? Имам предвид да посочиш конкретни произведения на Кинг, които имитират като стил конкретни произведения на други писатели. Благодаря.

И ЧНГ на всички  Simple Smile

# 244
  • София
Честита Нова Година, приятели   bouquet
Много усмивки на всички!  Heart Eyes

# 245
Който не е чел"Сърцето ти принадлежи на мен" да не чете!

Краят на "Сърцето ти принадлежи на мен" ме разочарова, но иначе книгата е много хубава.

Защо?Как си го представяше края?Според мен романът си завърши много логично,даже с хепиенд тъй да се каже ,защото след цялата гадна история  около новото му сърце ,все пак Райън оживя накрая.
И като се изключат свръхестествените мистерии си мисля ,че е реално да се случват такива неща в живота.Confused

# 246
Такааа приключих преди няколко дни "Маймуната" ( ей едва намирам време да чета покрай малката  Simple Smile).  Най-много ми харесаха Салът, Маймуната, Начин на оцеляване и Баба. За мен най-силния разказ в сборника е Салът.
Сега се чудя с коя да започна "Нощна смяна" или "Хиляди сияйни слънца"  Thinking
Половината от разказите  в "Нощна смяна" съм, ги чела, но за съжаление по-голямата част от книгите ми на Кинг не са в София и не мога да си спомня в кой сборник, някъде в предните теми май беше коментирано нещо за това, ама...

Гледах "Ланголиерите", е наистина много смешно са ги изобразили  Grinning Можеха да се постарят повече, все пак те са солта. Иначе филма не е лош.

# 247
ЧНГ на всички!
Бъдете здрави и дано да имате повече свободно време за четене тази година  Mr. Green

# 248
Аз намерих "Талисманът" ако някой я търси и ако му се дават 20 лв.
Ето тук.
Аз си поръчах вчера по нощите няколко книжки на Дийн Кунц и преди малко ми ги донесоха.Доста са бързи.
Понеже питах за една друга книга/"Ключов фактор" на Дъглас Престън и Линкълн Чайлд/,казаха,че имат още страшно много книги,но не са качени на сайта.

# 249
  • София

Защо да не я четем, нали е хубава?

Имам повод и не мога да не ви се похваля  Heart Eyes

Една съфорумка от нашата тема ми подари Маймуната, Татик, Призрак, Неизживените и Куджо  Crazy

Благодаря й и тук   bouquet  bouquet  bouquet Голям жест, наистина!

# 250
Краят на "Сърцето ти принадлежи на мен" ме разочарова, но иначе книгата е много хубава.

Защо?Как си го представяше края?Според мен романът си завърши много логично,даже с хепиенд тъй да се каже ,защото след цялата гадна история  около новото му сърце ,все пак Райън оживя накрая.
И като се изключат свръхестествените мистерии си мисля ,че е реално да се случват такива неща в живота.Confused

Очаквах по-интересна развръзка, нещо свръхестествено може би. Настоящият финал е логичен, но не е особено оригинален, освен това е малко изкуствен.

# 251

О,не имах впредвид да не чете написаното по- долу,защото говоря за края .Иначе книгата е разкошна,много ми хареса и днес дори си купих и "Съпругът",ще се похваля и в другата тема Hug

# 252
  • София
Аз вчера си купих "Древният враг" на Дийн Кунц от антикварната книжарница посочена малко по-горе от Moonlight
Първо си я поръчах онлайн, те ми се обадиха да ме питат с кой куриер да я пратят, но понеже в момента бях близо до адреса им на "Пиротска" 37 и си взех лично книгата. Сториха ми се доста коректни, казаха че в сайта им има форма за заявка на търсени книги.

# 253
  • София

О,не имах впредвид да не чете написаното по- долу,защото говоря за края .Иначе книгата е разкошна,много ми хареса и днес дори си купих и "Съпругът",ще се похваля и в другата тема Hug

Ммм, и аз уж чета, пък не разбирам  Hug  Embarassed

Дружки, кажете ми нещо за "Неизживени спомени", май не сме я обсъждали много  newsm78

И още нещо - къде изчезна Кали? Никаква я няма, дано се появи скоро...

# 254
Вив,Спомените не съм ги чела,ти нея ли подхвана?

Аз тази нощ започнах "Сблъсък" ,доста обнадеждаващо започва, струва ми се,че ще е интересна.Лошо е ,че съм в сесия до края на януари и хич нямам време,ама си открадвам по малко.Като се замисля влача и 'Призрак" от доста време,толкова разкази на Кинг прочетох,че вече взе да ми омръзва.Ще ги поспра след нея.

Кали наистина липсва, дано се включи скоро.

Общи условия

Активация на акаунт