САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 937
  • 733
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Не , не съм я почвала, съвсем новичка ми е  Heart Eyes От вчера  Flutter
Още съм на Джон Конъли, Дарк Холоу. Тези дни ще я завърша, интересна е. Но после смятам да почина от него, нещо ми е еднакъв. Мисля да подхвана Рей Бредбъри, но още не знам коя от двете.

Разказите - най не обичам да чета разкази. Предпочитам романите, може би защото навлизат в повече подробности, и в характера и психиката в дълбочина. Не че не са ми интересни, напротив. Но повече ме привлича роман пред сборник, може би защото и историята е по-дълга и ме тегли да чета, а не започвам все нова и нова такава.

# 256
  • На погрешната планета
Аз си взех от антикварната книжарница "ТО" , двете части Simple Smile, нямам търпение да я започна Simple Smile.

# 257
Аз си взех от антикварната книжарница "ТО" , двете части Simple Smile, нямам търпение да я започна Simple Smile.

Завиждам ти, много и благородно...това ми е една от любимите книги forever

# 258
  • София

Абсолютно!  Peace

# 259
кажете ми нещо за "Неизживени спомени", май не сме я обсъждали много  newsm78

Не е от най-добрите книги на Кинг, но е хубава. Напомня донякъде на "Томичукалата", само че не са набъркани извънземни, а едно свръхестествено същество с доста особено чувство за хумор  Mr. Green

# 260
  • София
Вив, НатиHug Hug Hug Hug Hug ! Ето ме!

За много години на всички! Пожелавам ви от здраве и късмет да не се отървете, да има много любов около вас и никога да не забравяте, че усмивката е най-доброто оръжие срещу лошите моменти в живота!

Аз не мога да стигна до книга  Sad ! Затрупала съм се в работа, дори ме терзаят угризения, че не отделям достатъчно внимание на детето си и буквално съм в някаква дупка  Confused ! Затова и не пиша! Чета ви редовно, най-често посред нощите, когато все пак си отделям по половин час пред компа. "Томинокърс" още не съм я свършила, дори не съм я преполовила  Embarassed ! Съвсем в началото съм на втората част и не съм й отделяла внимание от преди Нова година  Embarassed ! Планирам скоро да се взема в ръце, че това моето на нищо не прилича  Naughty ! А и толкова много книги ме чакат за прочитане ..... всичките, които си купих от Панаира на книгата плюс една, която баща ми ми препоръча, а именно "Мисия Лондон" на Алек Попов. По принцип аз съм скептична към новата българска литература, но така препоръчана ми книга няма как да подмина. Само не знам кога ще й дойде редът на книжката, но ще се постарая да е скоро. Поне да си свърша "Томи"-то!

# 261
  • София
ЕЕЕ, Кали, стопли ми душата  Hug Hug Hug
Хайде, бързо да излизаш от дупката! Чакаме те   bouquet
Пък и човек си има периоди, в които не му се чете, това е удоволствие, не задължение  Hug

# 262
Кали,здравей,ей появи се и ти Wink
Всеки е имал такива периоди,споко,ще влезеш в ритъм Hug
Тази "Мисия Лондон" за какво се разказва?Нещо познато ми се върти из главата,но не съм сигурна,да не е за Георги Марков?

Абсолютно!  Peace

Peace Peace Peace

# 263
  • София
Тази "Мисия Лондон" за какво се разказва?Нещо познато ми се върти из главата,но не съм сигурна,да не е за Георги Марков?

Не е за Георги Марков, съвременна е историята. Ще пиша лични отзиви, когато я за/про-чета  Wink !
Ето какво пише на задната корица:
"Това е един истински комичен роман в добрите традиции на П.Г. Удхауз, Роалд Дал и Том Шарп. Ситуациите са български, а хуморът, с който са описани, е тънък английски. Много силно е изкушението да се каже, че по самоирония и жилеща сатира Алек Попов се нарежда до класика и негов съименник Алеко Константинов." - Христо Кьосев, в. 24 Часа

""Мисия Лондон" предлага не само изключително развлекателно четиво, но дава и представа за балканската действителност в началото на 21 век...." - Улрих М. Шмид, в. "Ное Цюрихер Цайтунг"

# 264
  • София
На Алек Попов съм чела само един разказ - "Вагинаторът", и сега само като чуя за него и  Sick #Crazy
Нещо не съм сигурна дали е по реда си  ooooh!
Всъщност, така да се каже, не съм запозната с неговото творчество  Joy но нямам и желание да се запознавам.
Ще ми е интересно да споделиш после за тази му книга.

Дано не те откажа да я четеш с горното, просто този му разказ леко бие на кукувщина.

# 265
На Алек Попов съм чела само един разказ - "Вагинаторът", и сега само като чуя за него и  Sick #Crazy
Нещо не съм сигурна дали е по реда си  ooooh!
Всъщност, така да се каже, не съм запозната с неговото творчество  Joy но нямам и желание да се запознавам.
Ще ми е интересно да споделиш после за тази му книга.

Дано не те откажа да я четеш с горното, просто този му разказ леко бие на кукувщина.

Виви,да изкажеш негативно мнение за книга ,все едно не си ти WinkПредставям си какъв  ще е този разказ ,щом на теб не ти  е харесал #Crazy Mr. Green

# 266
  • София
Здравейте фенове на Кинг Simple Smile Продавам две от най-търсените книги на краля - "Отмъстителите" и "Капан за сънища"   можете да ми пишете на меил 
green_point@abv.bg

Писах ти! Интересувам се от "Капан за сънища"  Praynig !

Вчера, провокирана от лафчето ни тук, зачетох "Мисия Лондон" и за 20 мин. минах 40 стр.  Shocked ! Въобще не ги усетих!
Много леко върви. Кратки глави, уникални сравнения и много български характер  hahaha ! Прогнозирам, че ще е едно от най-веселите ми четива напоследък, а и аз определено имам нужда от едно такова.
Ще разказвам подробно после  Wink !

# 267
Май малцина от тука списващите са изчели "Лизи", но все пак да кажа, че Стивън Кинг ще участва в новия рок албум на Шутър Дженингс - музикант, споменат в романа. Албумът ще е концептуален (песните ще са свързани и ще оформят цялостна история).
 Писателят ще се изяви като гласът на радиоводещ, по време на последното му радиопредаване, преди то да бъде прекъснато от държавната цензура. Радиоводещият Кинг ще "пуска по радиото" песни на Шутър Дженингс ( в това ще се състои албумът) като между песните ще държи речи относно апокалиптичното бъдеще.
Музикантът не се е срещал лично с Кинг досега, но е разбрал, че Стивън Кинг му е почитател след като се видял споменат в "Романът на Лизи". И така му хрумнало, че Кинг ще бъде идеален за ролята на радиоводещия. Двамата все още не са се срещнали - връзката между тях е осъществена от общ познат, който предал идеята за албума на г-н Кинг, след което Дженингс и Кинг разменили доста имейли за да уточнят детайлите.
Кинг казва, че е поласкан от поканата да участва в албума, защото е бил фен на Дженингс от самото начало.
Албумът ще излезе през март.
И това е само едно от новите неща, с които се занимава Стивън Кинг. По-нататък тази година писателят за пръв път ще пише и комикс, историята на първият американски вампир. А споменава също и че подготвя продължение на "Сиянието".

Дружки, кажете ми нещо за "Неизживени спомени", май не сме я обсъждали много  newsm78

Ами тук най-личи колко много следобедни сериали-сапунки гледа г-н Кинг  Mr. Green Книгата съдържа множество моменти, заимствани именно от такива сериали - на вътресемейни и междусъседски вражди, драми и дрязги. И всичко случващо се завършва с поука. Който не може да избута книгата може да гледа екранизацията  Wink

# 268
Ами тук най-личи колко много следобедни сериали-сапунки гледа г-н Кинг  Mr. Green Книгата съдържа множество моменти, заимствани именно от такива сериали - на вътресемейни и междусъседски вражди, драми и дрязги. И всичко случващо се завършва с поука. Който не може да избута книгата може да гледа екранизацията  Wink

Хайде сега. Първо Кинг имитирал стила на други автори, а сега заимствал от сериали-сапунки  Rolling Eyes Не може ли просто да е взел тези "моменти" от реалността, която така или иначе изобилства с "вътресемейни и междусъседски вражди, драми и дрязги"?

И все още чакам да ми отговориш на въпросите от предишната страница на темата  Wink

# 269
Здравейте фенове на Кинг Simple Smile Продавам две от най-търсените книги на краля - "Отмъстителите" и "Капан за сънища"   можете да ми пишете на меил 
green_point@abv.bg

Green point, нареждам се за "Отмъстителите", макар, че и "Капан за сънища ми липсва", но  Кали ме изпревари! Simple Smile
Писала съм на посочения ел.адрес.

Общи условия

Активация на акаунт