САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 836
  • 733
  •   1
Отговори
# 180
"Колорадеца" не е в типичния за Кинг стил, ако не пишеше името му на корицата, никога не бих казала, че е негова книга. Аз не съм впечатлена от книгата, другата книга на Кинг, която не ме впечатли е Буик 8 - ама аз май бях писала в предната тема за тези му книги   Simple Smile

"Малко след залеза" ми предстои да я прочета, и по вашите отзиви нямам търпение, особено за така коментирания разказ "Н"   Sunglasses

Като споменахте "Повелителя на мухите", правя някаква аналогия между книгата и първият сезон на Изгубени. Някои от детайлите съвпадат - самолет; остров; глиган;целта е да оцелеят; може и още да има :lol

И аз направих мислено такава съпоставка.

VSV, пощата ти е пълна и няма как да ти изпратя съобщение на лични. Иначе за неделя ок съм.

# 181
  • София

VSV, пощата ти е пълна и няма как да ти изпратя съобщение на лични. Иначе за неделя ок съм.

Изтрих си съобщенията от пощата, така че вече можеш да ми пишеш на ЛС.

На мен ми остават 100-на страници и свършвам с "Талисманът", преди това прочетох продължението "Черния дом" (така е като си намерих първо втората част, но събитията не са свързани, само главния герой Джак Сойер е същия и в двете книги).
След това се чудя коя книга на Краля да започна, а избор имам голям -  Талисманът ми е десетата книга на Кинг. Предполагам, че ще подхвана "Долорес" или "Играта на Джералд"

# 182
  • София
Аз Долорес не съм чела, нямам я, но Играта на ДЖералд много ми харесва! Ако я подхванеш нея, препоръчвам ти да четеш без много паузи, т.е чети я, когато имаш време, за да не прекъсваш. Така ще я усетиш по-истински  Peace Много психология има там.

# 183
Не. И аз питах тук- там за тази онлайн книжарница, защото се натрупват някакви точки. Но никой не ми отговори за какво са. И така и не я пробвах.
Мерси   bouquetЩе поръчам от "Буктрейдинг". Дори и с доставката от "Спиди" , книгите пак ми излизат по- евтино .Днес най- сетне мисля да си пусна поръчката.Дано пристигнат бързо..

И да попитам: някой чел ли е и има ли отзиви за "Дневниците на вампира"?
http://www.pe-bg.com/?cid=3&search_q=%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B … D0%B8%D1%80%D0%B0

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 18:34 от Наталия

# 184
  • София
И да пипитам: някой чел ли е и има ли отзиви за "Дневниците на вампира"?
http://www.pe-bg.com/?cid=3&search_q=%D0%B4%D0%BD%D0%B5%D0%B … D0%B8%D1%80%D0%B0

Скучна е  Tired
Сериалът е много по-интересен.
И въпреки, че обвиняват Стефани Майър, че е копирала от Дневниците, Здрачната поредица е в пъти по-добра  Peace

# 185
  • София
Нат, после да не забравиш да се похвалиш  Heart Eyes

# 186
  • София
"Играта на Джералд" е една от малкото книги на Стивън Кинг, която на успях да прочета. По-точно, толкова ми беше ужасяваща, че се интересувах повече от края на историята, отколкото от самата история. Преполових я се прехвърлих на последните страници Twisted Evil.

# 187

Нат, после да не забравиш да се похвалиш  Heart Eyes
Няма,няма Wink

Скучна е  Tired
Сериалът е много по-интересен.
И въпреки, че обвиняват Стефани Майър, че е копирала от Дневниците, Здрачната поредица е в пъти по-добра  Peace
Жалко!
И аз четох ,че е копирала от Дневниците и затова  реших,че са много интересни.. Confused

# 188
Аз Долорес не съм чела, нямам я

Гледай филма. Кати Бейтс от Мизъри е тук, но в положителна роля.

# 189
Ooo, много хубава тема:) много харесвам Стивън Кинг. Една от любимите ми книги е "Дългата разходка", много харесвам и четирите новели от Сезони. Много е добър, доста хора го мислят за писател на ужасии, но в книгите му има много смисъл Simple Smile

# 190
много харесвам Стивън Кинг. Една от любимите ми книги е "Дългата разходка", много харесвам и четирите новели от Сезони. Много е добър, доста хора го мислят за писател на ужасии, но в книгите му има много смисъл Simple Smile
А ти колко книги на ужаса си чела, в които няма много смисъл?  Simple Smile Не че нещо, но Кинг е писател на ужаси, самият той го твърди и се гордее с факта. Хайде да не смесваме треторазрядните филми на ужаса с литературата на ужаса, защото така излиза, че писатели като Мери Шели, Е. Т. А. Хофман, Едгар Алан По, Брам Стокър, Натаниъл Хоторн, Робърт Луис Стивънсън, Хауърд Лъвкрафт, Хенри Джеймс, М. Р. Джеймс, Хенри Кътнър, Хърбърт Уелс, Робърт Блох, Робърт Хауърд, Амброус Биърс, Рей Бредбъри, Джойс Керъл Оутс (номинирана три пъти за наградата Пулицър за литература), Уилям Питър Блати, Дан Симънс и пр. (спирам дотук, защото другите вероятно дори не си ги чувала), част от произведенията на които (при това най-известните), са романи или разкази на ужаса, не могат да пишат или пишат безсмислици.

# 191
  • София
unna_77 , привет  Heart Eyes
Това е темата, в която си приказваме за всякакви книги на ужаса (и не само).
Пиши какво ти е любимо, какво ти е харесало и въобще всичко, което смяташ, че си струва.

Иначе аз почти прочетох "Възкресителят" на Лъвкрафт, като едноименният роман го свърших, в момента дочитам и новелата за Хъбърт Уест. Старият стил, подобен на "Дракула" на Брам Стокър го има и тук, и както и по-назад съм казвала, придава страхотна атмосфера на четивото! Зловещо и злокобно, точно по мой вкус  Heart Eyes Харесва ми, историите са много интересни.

# 192
Здравейте банда Heart EyesЧетете ли?
Аз да - разни маркетингови проучвания ,законодателства и политики Crazy
Очите ми станаха на понички ,а главата на тъпан  Joy
Какво ли не бих дала да поседна с някоя книжка на спокойствие,ама няма......

Вив,гледам ,доста книги си купила.Трябва да си сменяш библиотеката скоро .Аз съм поръчала ,сега ги  чакам и моите придобивки,обаче трябва да си погледна списъка, защото забравих какво чакам ooooh!
Аз от Дж. Конъли май нищо не съм чела newsm78.Нали ще разказваш?Hug

# 193
Привет на всички,
четем , четем...
Наталия, успех, ако четеш за изпити.

Но на мен "Джулия" не ми върви особено, или стила е такъв един особен, на места направо ужасяващ в не-добрия смисъл, или превода е окепазил цялата книга. Незнам, не съм я чела на английски, не съм чела и нищо друго на Строб, за да направя сравнение, освен Талисаманът, но там работа е друга, както всички знаем  Sunglasses

# 194
Но на мен "Джулия" не ми върви особено, или стила е такъв един особен, на места направо ужасяващ в не-добрия смисъл, или превода е окепазил цялата книга. Незнам, не съм я чела на английски, не съм чела и нищо друго на Строб, за да направя сравнение, освен Талисаманът, но там работа е друга, както всички знаем  Sunglasses
Заради превода е.

Общи условия

Активация на акаунт