САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 965
  • 733
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте фенове на Кинг Simple Smile Продавам две от най-търсените книги на краля - "Отмъстителите" и "Капан за сънища"   можете да ми пишете на меил 
green_point@abv.bg

Green point, нареждам се за "Отмъстителите", макар, че и "Капан за сънища ми липсва", но  Кали ме изпревари! Simple Smile
Писала съм на посочения ел.адрес.

Писах  ти за "Отмъстителите", а капан за сънища е запазен за Кали  Peace

# 271
  • София
... а капан за сънища е запазен за Кали  Peace

Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug

# 272
И това е само едно от новите неща, с които се занимава Стивън Кинг. По-нататък тази година писателят за пръв път ще пише и комикс, историята на първият американски вампир. А споменава също и че подготвя продължение на "Сиянието".

Дружки, кажете ми нещо за "Неизживени спомени", май не сме я обсъждали много  newsm78

Кремче Ванилия  Hug за хубавите новини.
Момченцето от Сияние ми е един от любимите герои на Кинг. Всъщност децата в книгите му са много силни като образи и са ми много любими.

На мен "Неизживени спомени" пък ми хареса. Аз много се кефя на връзките и препратките, които Кинг прави между книгите си, а в Спомените действието се развива в Касъл Рок, и има връзки със "Слънчевото куче", "Мъртвата зона" и ако не се лъжа и със "Сейлъмс Лот" "Буик 8".
Книгата няма да се нареди сред най-любимите ми, но със сигурност бих си я препрочела след няколко години пак.

# 273
"Отмъстителите"  отиват при kontesa

# 274
green_point ,а някоя друга книга на Кинг не предлагаш ли?

# 275
А, друго интересно дето мярнах напоследък е че тв компанията, собственик на сериала "Изгубени" има намерение на продължи историята в свързан с героите (или с острова) друг сериал. Любопитното е, че в новия си роман "Под купола", чието действие се развива в близкото бъдеще, има споменат такъв сериал. Дали Кинг всъщност е споделил конфиденциална информация с читателите си, ще видим  Thinking  

Хайде сега. Първо Кинг имитирал стила на други автори, а сега заимствал от сериали-сапунки  Rolling Eyes

Това Стивън Кинг си го казва сам. Ма ти като не четеш предговори, така е  Peace (на предишния постинг няма да ти отговоря - не само заради фръцнатия ти тон, но и защото там си на принципа, че всичко знаеш и следователно не са ти необходими обяснения. Ъ-хъ. )

Последна редакция: пн, 11 яну 2010, 01:50 от Кремче Ванилия

# 276
За твое сведение винаги чета предговорите, както и послеписите, но не съм ги препрочитал наскоро (признавам си), така че е нормално да не помня всичко дума по дума. Така че - ще бъдеш ли така добра да ми припомниш в кой предговор Кинг казва, че е заимствал идеи, герои, сцени и пр. от сапунка? При това, надявам се, не става дума за еднократен случай, защото, ако позволиш да те цитирим: "Книгата съдържа множество моменти, заимствани именно от такива сериали". Явно говориш за многократно заимстване от повече от една сапунка. Та къде викаш ги пише тези неща?  Simple Smile Да не говорим, че Кинг със сигурност не гледа често сапунки (ако изобщо гледа такива), защото от писане, четене, свирене на китара, бейзбол, разходки сред природата, турнета, автографи, интервюта, социални прояви и т.н. му остава малко време за гледане на филми. А когато намери време да гледа филми, гледа заглавия, които си заслужават, а не сапунки - има един раздел в официалния му сайт, където пише какво е гледал през седмицата (можеш да му хвърлиш едно око), освен това периодично пише коментари за филми (и не само) в едно онлайн списание - http://www.ew.com. Даже наскоро пусна класация на най-добрите сериали за 2009 - http://www.ew.com/ew/article/0,,20324148,00.html - сред които - колко странно - май няма много сапунки.

Колкото до нежеланието ти да отговориш на предишните ми въпроси, приемам, че не можеш, затова и не искаш  Wink

# 277
Да не говорим, че Кинг със сигурност не гледа често ...

hahaha   Да твърдиш че имаш познания не само по моето ежедневие, но и за личните занимания на Ст.Кинг... Няма какво да говорим.

# 278
  • София
На Алек Попов съм чела само един разказ - "Вагинаторът", и сега само като чуя за него и  Sick #Crazy
Нещо не съм сигурна дали е по реда си  ooooh!
Всъщност, така да се каже, не съм запозната с неговото творчество  Joy но нямам и желание да се запознавам.
Ще ми е интересно да споделиш после за тази му книга.

Дано не те откажа да я четеш с горното, просто този му разказ леко бие на кукувщина.

Виви,да изкажеш негативно мнение за книга ,все едно не си ти WinkПредставям си какъв  ще е този разказ ,щом на теб не ти  е харесал #Crazy Mr. Green

Ми не мога да си изкривя душата  Laughing Странен сюжет, явно авторът има някакви подобни въжделения  Joy и едни описания  ooooh! страхотийка Sick
Кали  Hug не ми се сърдиш, надявам се   bouquet
Може би само въпросното "нещо" е кофти (според мен).

Hug

# 279
Да не говорим, че Кинг със сигурност не гледа често ...

hahaha   Да твърдиш че имаш познания не само по моето ежедневие, но и за личните занимания на Ст.Кинг... Няма какво да говорим.

А ти да твърдиш, че през последните десетина години Кинг променя стила си на писане и копира авторите, които чете, както и че заимства сцени от сапунени сериали - в "Неизживени спомени" било пълно с такива заемки, - нима е по-малко абсурдно?  Simple Smile

Не твърдя, че познавам в детайли ежедневието на Кинг, но със сигурност го познавам по-добре от теб, защото от години следя всичко, което се пише за личността и живота му в американските медии и в интернет. Освен това мога да разсъждавам логично  Wink

# 280
  • Sofia
Здравейте  Grinning
Моля да ми препоръчате книга за дъщеря ми която обича да чете Фантастика, досега не е чела нищо на  Стивън Кинг
Благодаря предварително  bouquet

# 281
  • София
dessislavas, на 15 год. ли е?

# 282
  • Sofia
Да на 15

# 283
"Oчите на дракона", "Сияние", "Подпалвачката" ,"Четири след полунощ" Peace

# 284
  • София
Според мен може да започне с Очите на Дракона (тя е като приказка), но и другите стават също. Повечето тук, в темата сме почнали на тази възраст  Heart Eyes
Също може - "Тъмната половина", "Роуз Мадър", "Сияние", "Кери", "Дума Ки", "Проклятието", "Огън" - тази не е много Кинг, съвсем лекичка е, "Мъртвата зона", "Живата факла" ...
Няма какво да ги изреждам. Тези според мен са си напълно подходящи за момиче на 15 г., а и в момента се намират по книжарниците.

Дано съм помогнала   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт