САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 920
  • 733
  •   1
Отговори
# 375
Торбата от редките ли е?Аз съм си я купувала, когато е излязла,така че не знам дали са и много 30 лв newsm78
Али,наистина ли всичко на Кинг си чела,браво   bouquetАз имам още доста,горе- долу с Виви сме на един хал,нали Grinning

Ами не съм. И Слава Богу Simple Smile Радвам се, че има още книги на Кинг на които да се насладя  Heart Eyes Мисля, че от издаваните в БГ около 10 не съм прочела. Единствения сред нас който е прочел всичко на Кинг мисля е dеаdface...да си каже Simple Smile

Вивиан, ще чакам с нетърпение отзивите ти за Слънцата като я прочетеш. Аз от снощи започнах "Ловецът на хвърчила".

И на мен ми се струват доста 30 лв. за "Торба с кости", последния път даже я открих за 40 лв.

На мен "Играта на Джерарад" ми беше много увлекателна, буквално за дни се чете.

Конти, недей сега така с тези "Отмъстители"... аз бях започнала да я чета в електронен вариант преди време и началото ми се стори обещаващо. Може би deadface ще сподели повече за връзката между двете книги?

# 376
  • София
След като прочетох "Град Отчаяние" веднага започнах "Отмъстителите", но така бях обикнала героите в Отчаяние-то, че не успях да ги възприема в изкривения им образ в Отмъстителите. Четох, четох, е не успях и това е. Съзнанието ми все ме връщаше в предишното им амплоа, както са в Град Отчаяние. И я зарязах  Crossing Arms
Може би не трябва да се четат една след друга, знам ли.
Пък и аз ги четох в нета, не като книга, и това допълнително ме отблъсна от Отмъстителите, защото не е така грабващо действието като в Град Отчаяние, който за мен е ВЛУДЯВАЩ роман!

Алия, непременно ще споделя за Слънцата, няма начин! Книгата е направо  ooooh! Искам във всяка минута да чета ... страхотна е, в същото време потресаваща ...  ooooh!

Ловецът и тя ли почва така силно?

# 377
освен това сега ще чета и "Бебето на Розмари" на Айра Левин. Той пише малко по-рафиниран и изтънчен хорър, мисля, че книгата е и филмирана.

Не искам да те разочаровам, но това е един от малкото случаи, в които филмът ми е харесал повече от книгата. Романът не е лош, но не държи в напрежение както филма, освен това има известни разлики в сюжета, които са по-скоро в полза на адаптацията. И не е точно хорър, по-скоро е свръхестествен психологически трилър с елементи на хорър.

Ще се радвам да споделиш после дали ти е харесала, особено втората част (ако си си взела изданието, в което е включено и продължението на романа), защото нея не съм я чел.

Единствения сред нас който е прочел всичко на Кинг мисля е dеаdface...да си каже Simple Smile

Конти, недей сега така с тези "Отмъстители"... аз бях започнала да я чета в електронен вариант преди време и началото ми се стори обещаващо. Може би deadface ще сподели повече за връзката между двете книги?

Чел съм всичко издадено на български + почти всичко, което не е издадено на български. За съжаление има няколко нещица на английски, които не се намират никъде в интернет  Sad

kontesa е обяснила доста добре каква е връзката м/у "Град Отчаяние" и "Отмъстителите". Кинг ги е свързал по начин, аналогичен на начина, по който е направил връзка между "Играта на Джералд" и "Долорес". Всяка от книгите е напълно самостоятелна като история, просто имат общи герои и известни допирни точки.

# 378
  • София
За мен "Отмъстителите" е страхотна книга. Такова чувство е оставила у мен, въпреки че съм я чела много отдавна и почти не си я спомням в детайли, само основното. За "Град Отчаяние" нищо не мога да кажа, защото не съм я чела, а и я нямам  Sad ! Не мога да направя сравнение между двете, но сега като ви чета, определено запалвате още повече интереса ми.

Вив, "Ловецът на хвърчила" мога да я определя като по-слабата от двете книги. Но това въобще не я прави слаба книга. Просто историята, която разказва, не е чак толкова брутално трагична, колкото е в "Слънцата". Началото й е, бих казала, спокойно. Грабва интересът, защото стилът на писане на Халед е изключителен - сама се убеждаваш в това. После следва задължителният обрат и събитията поемат в съвършенно друга посока от първоначалната. Интересна е, грабва и тя, и определено те кара после да се замислиш над много неща от живота.

# 379
  • Sofia
Започнах снощи "Дума Ки" и така леко и приятно ми тръгна, че едва си легнах Peace Ще споделя мнение като я прочета  Hug

# 380
  • София
Кали, мерси за думичките да Ловецът  Hug Другата седмица ще я имам, но мисля да не я почвам, а да почина с нещо по-леко, за да я усетя после по - силно  Wink

За Отмъстителите - като история е страхотна, въпреки че както казах, съм чела до към средата някъде. Но моята препоръка и мнение е, да НЕ се чете след Град Отчаяние.

Весито, страхотна е  Peace Ще се убедиш  Heart Eyes

# 381

... Ще се радвам да споделиш после дали ти е харесала, особено втората част (ако си си взела изданието, в което е включено и продължението на романа), защото нея не съм я чел.

Изданието, с което разполагам включва "Бебето на Розмари" и "Синът на Розмари", предполагам последното имаш предвид като втора част. Коментара ти доста ме разколеба в  ентусиазма ми да прочета книгата първо (първоначално мислех, за по-лесно, да гледам направо филма), но все пак ще я прочета преди филма. Като цяло Левин има сравнително оскъдна библиография и като че ли почти всичките му произведения са екранизирани, някои дори и по два пъти, сред тях са "Степфордските съпруги" (с Никол Кидман, по-новата версия от 2004г.), "Сливър", "Предсмъртни целувки" ... и не се сещам друго.
Апропо, бих искала да ти задам няколко въпроса: вчера или онзи ден направих една ревизия на изданията на български и тези на английски на Кинг, помагайки си с листата, поместена на 1-ва страница на тази тема. Установих едни малки несъответствия: в "Skeleton Crew" (Маймуната+Мъглата) фигурира заглавие ""Paranoid: A Chant". Какъв е този разказ и публикуван ли е той в някой от сборниците, издадени на български? Същият ми въпрос се отнася и за "Crouch End". В оригинал е поместен в "Nightmares and Dreamscapes", но в българския еквивалент на сборника отсъства. Гледала съм филма, но не се сещам да съм чела разказа. В същия сборник фигурира и "Head Down", който отново не съм чела в някой от сборниците на български.
Имам и един въпрос, касаещ  "Зеленият път": първото издание, което бе издадено в БГ 1996г. в шесте малки книжки, еднакво ли е по съдържание и обем с второто обединено издание, което пуснаха следващата година?
И последне въпрос: Новелата, под формата на аудиокнига, която е пусната през 2006г. "Stationary Bike", същата ли е по съдържание като разказа "Велотренажор" от "Малко след залеза", както и  разказа "The Things They Left Behind" пак през 2006г., поместен в книга заедно с разказ на Фарис, същият ли е като "Техните неща" от "Малко след залеза"?

# 382
  • София
"Paranoid: A Chant" не е разказ, има го в "Маймуната", като "Параноично: Песен"  Laughing  http://chitanka.info/lib/text/9553
За останалите несъответствия, можеш да "благодариш" на издателите, които познай с каква цел ги издаваха както си искат.

Sceleton Crew (1985) = "Мъглата"+ "Маймуната"
Nightmares and Dreamscapes = "Кошмари и съновидения"+Татик+"Призрак".
В тези издания освен "Crouch End", липсват и две есета: "Head Down" и "Brooklyn August".

# 383

... Ще се радвам да споделиш после дали ти е харесала, особено втората част (ако си си взела изданието, в което е включено и продължението на романа), защото нея не съм я чел.

Изданието, с което разполагам включва "Бебето на Розмари" и "Синът на Розмари", предполагам последното имаш предвид като втора част...
Да, това имам предвид.

Апропо, бих искала да ти задам няколко въпроса: вчера или онзи ден направих една ревизия на изданията на български и тези на английски на Кинг, помагайки си с листата, поместена на 1-ва страница на тази тема. Установих едни малки несъответствия: в "Skeleton Crew" (Маймуната+Мъглата) фигурира заглавие ""Paranoid: A Chant". Какъв е този разказ и публикуван ли е той в някой от сборниците, издадени на български? Същият ми въпрос се отнася и за "Crouch End". В оригинал е поместен в "Nightmares and Dreamscapes", но в българския еквивалент на сборника отсъства. Гледала съм филма, но не се сещам да съм чела разказа. В същия сборник фигурира и "Head Down", който отново не съм чела в някой от сборниците на български.

daniabc е обяснила много добре как стоят нещата с "Paranoid: A Chant", "Head Down", "Crouch End" и "Brooklyn August", искам само да добавя, че:
- стихотворението "Параноично: Песен" го има в сборника "Маймуната", но липсва в съдържанието;
- "Brooklyn August" е стихотворение, а не есе (можете да го прочетете онлайн ТУК);
- "Crouch End" (Крауч енд) е разказ, публикуван по-късно у нас в антологията "Двойната сянка" (ако сте пропуснали тази антология, можете да си го свалите на англ. ез. от ТУК или да го прочетете на български ТУК);
- "Head Down" е есе, посветено на бейзбола (можете да си го свалите на англ. ез. от ТУК).
Всички тези неща вече съм ги обяснявал във форума в една тема, озаглавена „Колко сборника с разкази и новели има Кинг”.

Имам и един въпрос, касаещ  "Зеленият път": първото издание, което бе издадено в БГ 1996г. в шесте малки книжки, еднакво ли е по съдържание и обем с второто обединено издание, което пуснаха следващата година?
И последне въпрос: Новелата, под формата на аудиокнига, която е пусната през 2006г. "Stationary Bike", същата ли е по съдържание като разказа "Велотренажор" от "Малко след залеза", както и  разказа "The Things They Left Behind" пак през 2006г., поместен в книга заедно с разказ на Фарис, същият ли е като "Техните неща" от "Малко след залеза"?

Между превода на двете издания на "Зеленият път" няма никаква разлика, просто във второто са събрали шестте части на едно място.
Аудиокнигата "Stationary Bike" и разказът/новелата "Велотренажор" са едно и също произведение, да. "The Things They Left Behind" и "Техните неща" също.

# 384
  • София

Вивиан, ще чакам с нетърпение отзивите ти за Слънцата като я прочетеш. Аз от снощи започнах "Ловецът на хвърчила".

Алия, вчера я довърших ... нямах много сили за писане. Влязох и излях всичко в една от другите теми. Цяла вечер мислих за нея, невероятна книга  Cry просто не знам какво да кажа, наистина. Разтрои ме страшно, и в същото време съжалявам, че свърши така неусетно. Толгова съм изчерпана, че не мога да почна нищо ново, всичко ми бледнее ...

Очаквам и ти дасподелиш впечатления за "Ловецът". Поръчах си я вече, но ще дойде някъде през идващата седмица.   bouquet

# 385
  • гр.София
Здравейте! От доста време надничам  тук, но досега не съм писала, защото имам много да наваксвам със Стивън Кинг. Искам да ви се похваля, че приятел на мой приятел ми е намерил четвъртата част на "Тъмната кула" чак в Търговище. От около година събирам поредицата  и не исках да я започна преди да съм събрала всички книги. Виждам, че обсъждате и други книги, затова ще се включа с мнение. "Бебето на Розмари" от Айра Левин прочетох преди няколко години и нямам пресни впечатления, но помня, че много ми хареса. Има една особена зловеща атмосфера в  книгата. Мисля, че тази книга по-силно би въздействала на жените, особено на тези с деца. /Въпреки че когато аз я прочетох нямах дете/. От същия автор мога да препоръчам "Момчетата от Бразилия"- филмът също е много добър, макар и доста стар. Между "Хиляда сияйни слънца"  и "Ловецът на   хвърчила" лично аз предпочитам втората. За мен тя е по-добрата книга, първата ми е някак мелодраматична  и хепи енд-ът накрая ми звучи неубедително.

# 386
  • София
Лола, добре дошла в темичката ни  welcome Hug !
Тук наистина не обсъждаме само Кинг, но основно за неговото творчество си "говорим".
Не се притеснявай да споделяш мнение, впечатления, критики, препоръки и т.н. за всичко прочетено от теб.
Надявам се, че ще ти хареса сред нас!

# 387

Лола, добре дошла в темичката ни  welcome Hug !
Peace
Всички книги,за които си говорите ги имам,но не съм ги чела още.
Чета "Сблъсък"- ът през нощите главно.Вече съм на финала на втората книга и това си е постижение като се има впредвид,че съм в сесия.Снощи си викам и още малко, и още малко и още.... и пак го откарах сумата и време Grinning

# 388

Алия, вчера я довърших ... нямах много сили за писане. Влязох и излях всичко в една от другите теми. Цяла вечер мислих за нея, невероятна книга  Cry просто не знам какво да кажа, наистина. Разтрои ме страшно, и в същото време съжалявам, че свърши така неусетно. Толгова съм изчерпана, че не мога да почна нищо ново, всичко ми бледнее ...

Очаквам и ти дасподелиш впечатления за "Ловецът". Поръчах си я вече, но ще дойде някъде през идващата седмица.   bouquet

Вивиан  Hug
Много истинска и вълнуваща книга, наистна...Ловецът я чета в момента и като я приключа ще споделя.

# 389
  • гр.София
Благодаря за посрещането!  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт