САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 908
  • 733
  •   1
Отговори
# 405
  • гр.София
Ха, сдобих се с още три романа на Айра Левин: "Момчетата от Бразилия" (някой от вас беше споменал нещо за него), "Степфордските съпруги" и "Предсмъртна целувка". Отзиви?
Ако не, аз ще дам такива като ги изчета. Захващам се още от сега!

В "Момчетата от Бразилия" става дума за един чудовищен експеримент, извършен в годините след Втората световна война от последователи на фашистката идеология. Не ми се иска да навлизам в подробности за сюжета, за да не ти разваля удоволствието от четенето. Действието се развива бързо, на територията на няколко държави и континенти, историята е вълнуваща и с неочакван край. Много неопределено го написах, но се страхувам, че мога с някоя непремерена дума да издам някоя от загадките и да обезсиля ефекта от книгата. Препоръчвам ти и филма, стар е - от1978 г., но според мен е направен сполучливо.
В "Степфордските съпруги" се разказва за едно на пръв поглед прекрасно, идилично и щастливо градче, в което всичко е подредено, всички са усмихнати и съвършени, но истината зад привидната хармония е ужасяваща. Отново не смея да навлизам в подробности.
За "Предсмъртна целувка" нямам ясен спомен, чела съм и трите романа, но отдавна и съм запомнила само първите два.

# 406
Благодаря, Лола, чудех се дали са добре написани и това имах педвид, като питах за някакви отзиви. "Момчетата от Бразилия" почти я презполових, и надушвам накъде избиват нещата, макар, че под секрет да призная, ми се ще експеримента за четвърти райх да успее, като че ли този път съм на страната на "лошите". Алън Фолсъм бе развил подобна идея в "Денят след утре", която четох не отдавна. Със "Степфордските съпруги"  се запознах на екран, и знам за какво иде реч, но романчето е едва към 100-тина страници, така че ще го изчета.
VSV, ти като се ровиш насам-натам в разни книжни пазари, издай ако срещнеш някъде "Капан за сънища" или "Град Отчаяние", стига да не съм ти конкуренция в издирването на тези заглавия.

# 407
  • София
VSV, ти като се ровиш насам-натам в разни книжни пазари, издай ако срещнеш някъде "Капан за сънища" или "Град Отчаяние", стига да не съм ти конкуренция в издирването на тези заглавия.

kontesa, оказва се че си ми конкуренция за тези 2 книги - на мен също ми липсват в колекцията  Wink
Впрочем, "Град Отчаяние" я видях на Славейков, но не беше особено запазена и ми искаха 25 лв. за нея, така че се въоръжих с търпение да търся по-запазена на по-добра цена. Все пак ако намеря  по 2 копия от двете книги ти ще си първата на която ще пиша  Simple Smile обещавам ти.
"Капан за сънища" изобщо не съм я виждал никъде освен на картинка из интернет  Laughing Явно си е доста рядка книга. А тия антиквари по Славейков за "Цикъла на върколака" говорят като за някакво апокрифно четиво, казват ти цена от 80-100 лв. и те гледат жадно дали ще клъвнеш. Затова "Цикъла" си я купих в оригинал на нормална цена и ми се струва че "The Cycle of the Werewolf" ще е първата книга на Кинг която ще прочета в оригинал (при това е с цветни илюстрации).

# 408
  • гр.София
kontesa, както писах, чела съм книгите преди няколко години, затова не мога да дам подробни впечатления за стила на писане и начина на предаване на историята, затова съм се ограничила да загатна за сюжета. Помня, че ги четох с удоволствие, но това не е особено показателен критерий, все пак едва ли литератерните ми вкусове са еднакви с тези на останалите Simple Smile

# 409
  • София
VSV, откъде си поръча оригиналната "The Cycle of the Werewolf"? И каква и е цената с доставката?
Това наистина ще се окаже най-разумната инвестиция за колекционери като нас. Със сигурност бих си купила оригинално издание, пред парцальосано такова на български от Славейков.

# 410
VSV, откъде си поръча оригиналната "The Cycle of the Werewolf"? И каква и е цената с доставката?
Това наистина ще се окаже най-разумната инвестиция за колекционери като нас. Със сигурност бих си купила оригинално издание, пред парцальосано такова на български от Славейков.

Аз също! До колкото знам, "Цикълът" не е чак толкова обемен, така че ще се справим с текста му на английски.
VSV, би ли споделил от къде си се снабдил с тази скъпоценност?  Wink

# 411
  • София
"Цикълът" си го поръчах от Barnes&Noble.
ето и линк към книгата: http://search.barnesandnoble.com/Cycle-of-the-Werewolf/Stephen-K … 451822192/?itm=69
Поръчката я направих с кредитна карта Visa на адреса на сестра ми в Щатите като за доставка ми взеха около 3$ и нещо. Книгата е 11.5$ и общо ми излезе около 15$.
Спрях се на този вариант защото на сестра ми й предстоеше идване до България за Коледните празници и съчетах пътуването й с поръчката ми, така че тя лично ми донесе книгата.
Поразгледах в сайта на Barnes&Noble и видях че правят и международни доставки, така че не би трябвало да е проблем да я доставят и до България. А и докато се попълват данните за поръчката като се посочи български адрес на момента ще се изчислят разходите за доставка, но едва ли ще надвишат 6-7$. Има и втора употреба копия на книгата, които варират според състоянието от 3-4$ до 10$ за почти нова. Аз реших да си взема brand new.
Освен това ако няколко души си поръчате по 1 копие на книгата и ще си поделите разходите за доставка помежду си.
Самата книга е около 130 страници заедно с илюстрациите, затова прецених че ще се справя с четенето й на английски.
Изкуших се да си поръчам и останалите липсващи ми книги, но те са доста по-дебелички и ще ми бъде по-трудно, все пак не съм завършил английска филология, макар и да считам че английският ми е много добър, но при този богат описателен стил на Кинг трябва да владееш отлично английския за да се справиш с една книга от порядъка на 300-400 страници и нагоре.
100-ната страници на Цикълът" смятам че няма да са проблем за изчитане в оригинал Simple Smile

Последна редакция: чт, 28 яну 2010, 21:51 от VSV

# 412
Аз ще  чакам да го преиздадат този Цикъл някой ден Crossing ArmsПусто разбирам английски на разговорно ниво,обаче няма да се справя  с четене  Blush

VSV ,мисля че 25 лв за "Град отчаяние" е добра цена.Аз съм я виждала на "Славейков" 2 пъти по- скъпа .Мой познат ми я беше  намерил два пъти(след като я имах вече аз) и двата пъти за такава цена- 25 лв,обаче книгите бяха в перфектно състояние PeaceТе и да я преиздадат някой ден, сигурно ще струва от 20 лв нагоре.

VSV ,хвърляй поглед и по моите липсващи Praynig- "Момичето,което обичаше Том Гордън",  ТК4 ,"Безсъние"- 1 част,"Черният дом"
Вече не помня имаше ли и друга newsm78

Аз пак да напиша за "Сблъсък"- много е интересна,на места втората част ми дойде малко брутална,ама и аз съм си една  Blush...
Нямам търпение да прочета какъв финал е измислил Кинг.

# 413
Можете спокойно да прочетете "Цикълът" в оригинал. Не е роман, а новела, издадена като самостоятелна книга и като се махнат илюстрациите, текстът й се равнява точно на 49 страндартни машинописни страници (30 реда х 60 знака)  Simple Smile

Вече писах във форума, но да пиша и тук - през 2010 в САЩ ще бъдат публикувани 2 нови книги на Кинг, засега не е известно какво представляват.

# 414
Едно момиче ми е намерило ТК4 Party

# 415
  • София
Едно момиче ми е намерило ТК4 Party

Eeeee ... страхотно!!! Ще четем, ще четем!!!   Party Party Party

# 416
  • Пловдив
Има ли някой регистрация в http://knigi.vremeto.org/forum/viewforum.php?forum_id=2 ?Някой има ли отзиви и по-точно: всички ли са коректни с връщането на книгите?

# 417
  • София
green_point , Град Отчаяние веднага я взимам  Peace ! Ще ти пиша на мейла!

# 418
  • София
Kally е много бърза, останалите не успяхме да се доредим до "Град Отчаяние". Търсенето продължава!

# 419
Ееееее, за втори път изпускам "Град Отчаяние" тук .... Sad
Това обаче е знамение.... скоро ще я преиздадат!  Wink

Общи условия

Активация на акаунт