САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 775
  • 733
  •   1
Отговори
# 600
Вчера гледах "Томинокърс", възползвайки се от линка, който пуснахте тук. Не знаех, че  има филм, но честно казано, много ми хареса. И качеството беше на ниво.
А по отношение на "Зеления път" - прочетох първо книгата, първото издание, и след като излъчиха филма след няколко години, компания от 6-ма души циврихме в тъмното докато го гледахме. Уникален филм, много силен.
Зарибихте и мен - ще препрочитам ТО, щото май и аз бях на 14, когато я четох за пръв и единствен до момента път. Сега приключвам "Особени сезони" - Начин на дишане, че го бях позабравила, след това може би ще препрочета "4 след полунощ" и после... ТО, освен ако се проточи до 29.03, когато ще захапя "Капан за сънища".

# 601
Аз да ви се похваля  Heart Eyes току що си взех сборника с разкази на По, от изданието на Труд, и "Мълчанито на агнетата", която чакам от сто години! Най-после я имам!
Имам и "Червеният дракон", така че удоволствието ми е пълно.
Само ме подсетете, коя беше след Мълчанието? "Ханибал" ли?

Поздравления за По, но ако имаш по-старите му сборници, ще се разочароваш - всичките разкази вътре вече са издавани.

Романите на Томас Харис е препоръчително да четеш в следния ред:

"Червеният дракон"
"Мълчанито на агнетата"
"Ханибал"
"Ханибал Лектър: Зараждането на злото"

Всъщност, последната можеш изобщо да не я четеш, защото не се вписва в поредицата и разваля впечатлението от предходните книги. Не че е лоша, просто не е на нивото на предишните.

# 602
  • София
Да, благодаря deadface .
На По нямам нищичко, и нищо не съм чела, така че сборника ми е добре дошъл. Отдавна искам да прочета нещо негово, но никъде не намирах. Дано са подбрали добър набор разкази в това издание.

# 603
Романите на Томас Харис е препоръчително да четеш в следния ред:
"Червеният дракон"
"Мълчанито на агнетата"
"Ханибал"
"Ханибал Лектър: Зараждането на злото"
Всъщност, последната можеш изобщо да не я четеш, защото не се вписва в поредицата и разваля впечатлението от предходните книги. Не че е лоша, просто не е на нивото на предишните.
Чела съм ги всичките без последната.Тя ново издание ли е или съм я пропуснала?

# 604
  • София
http://www.booktrading.bg/index.php?c=1&s=&product=1021971

Ето я, но като гледам, издадена е 2007 г. явно не е много нова.

Нат, бързо казвай за поредицата. Как, какво, що, всичко  Hug
Аз придобих негативно отношение за канибалски поредици, от Джон Конъли, дано тази е малко поне по-добра.

# 605
Нат, бързо казвай за поредицата. Как, какво, що, всичко  Hug
Не съм вече Нат Joy

Аз я харесвам много поредицата,мисля ,че и на теб ще ти хареса PeaceСпомняш ли си Вив,обсъждахме я по едно време,като писах,че "Ханибал" я мъкнах в родилното CrazyОбаче ми е поизбледняла нещо Blush
Мерси за линка,ще поогледам по книжарниците ,може да я има още и без това пак съм си набелязала една камара книги ooooh!

Да ви питам - вие така ли сте?Аз купувам,купувам,купувам.... ,кога ще чета всички тези книги,като мъкна няколко дини под мишница...ooooh!Вчера си мислех и си се успокоявах сама,че като стана пенсионерка ще има да четаааа Crazy

# 606
  • София
Кифличке защо си смени ника? Confused Сега не мога да свикна  Crazy
дано си с мармалад  Laughing
Смармалосах те, сега честит нов ник   bouquet Hug

Същата картина съм и аз, купувам, купувам, а толкова време за четене нямам. Но съм сигурна, че всичко ще изчета. Пък и купувам предимно задължителните, по мои усмотрения книги, нямам наследствена библиотека (наще изхвърлиха всички книги от баба ми, без да знам, а бяха една огромна библиотека, предимно класики, направо умирам от яд като се сетя  ooooh!), та сега градя наново. Обаче ми доставя страхотно удоволствие и самото купуване, търсене, чакане ...

# 607
Здравейте, фенки, на Стивън Кинг, аз преди много го четях, после нещо ми стана много комерсиален. Но пък има доста заглавия, които споменавате, а не съм чела. Аз лично "То" не можах да дочета, може би бях малка тогава, трябва да кажа на баща ми да ми я прати, да я пробвам пак. "Зеленият път" и на мен ми е сред фаворитите, лошото е, че и аз първо бях гледала филма. Като говорим за добри екранизации се сещам, че и "Изкуплението Шоушенк", но пък пак го четох след филма. "Мизъри" ми води класацията, "Тъмната половина" и изобщо са толкова много, а още колко има, които пък не съм чела  Embarassed

# 608
  • София
Да ви питам - вие така ли сте?Аз купувам,купувам,купувам.... ,кога ще чета всички тези книги,като мъкна няколко дини под мишница...ooooh!

Направо сме си от една порода   bouquet ! Същата работа е и при мен с това купуване  ooooh! !
Ето последния пример с Панаира на книгата - накупих толкова много, а не съм започнала нито една досега  Embarassed !
Но пък си усещам чувството на удовлетвореност, че ги имам - ще им дойде и на тях реда ... някой ден  Rolling Eyes !
Честито никче  Hug !

krasykm06, добре си дошла в темичката  welcome !
Имам и веднага въпросче към теб, дано само да не го сметнеш за нападателен  Praynig !
Коя книга (книги) имаш пред вид, като казваш, че Кинг е станал комерсиален?
Наистина ме интересува мнението ти, не се заяждам. Защото за мен Кинг е всякакъв друг, но не и комерсиален писател. Това, че книгите му стават бестселъри се дължи основно на изключителния му талант да си "играе" със страховете и психологията на хората.
Комерсиален писател наричам този, който пише "на конвейр" с цел печалба. Пример Дан Браун - прочиташ "Шифърът на Леонардо" и все едно си чел всичко негово, само героите носят различни имена, в някои случаи даже и същите. Книгите на един комерсиален автор не обогатяват читателя с кой знае какво, не го карат да се замисля над прочетеното, само забавляват по един или друг начин, но не стават за "душевна храна".
Докато на Кинг няма нито една книга, която досега да съм прочела, да не ме е провокирала и да не ме е накарала да се замисля над нея.

# 609
Джеймс Ролинс е същия като Дан Браун.Чел ли си една книга ,кажи речи си чел всичко от него.
Кали,съгласна съм с теб!

# 610
# 611
  • София

Не очаквах да се съгласиш с мен, но и не очаквах чак толкова лаконичен отговор! Но както и да е!

Киф, аз пък не съм чела нищо на Джеймс Ролинс. Да смятам ли, че не съм изпуснала нищо?

# 612
Кали,от Ролинс съм чела три книги: "Последният Оракул","Щамът на Юда" и "Черният орден".Има сигурно още десетина негови на книжния пазар.Какво да ти кажа - на мен ми бяха много интересни,увлекателни,действието се развива бързо,има загадка,свързана задължително с разшифроване на символи и картини, екшън, супер критични ситуации, масови убийства, любов..но....прочетеш ли една от книгите му и на следващата чувството за дежа вю те връхлита с пълна сила- не само, защото героите са почти едни и същи ,но действието пак се върви по същия сценарий ,който ти описах.Между другото повечето му загадки ,които разплита не са в пълния смисъл художествена измислица,има и разни исторически факти,които той прекрасно разкрасява..
Но въпреки това книгите му ми харесаха и ги изядох за отрицателно време.Имам и още две негови -  купени и непрочетени Simple Smile
Ако обичаш Дан Браун това е твоя човек Sunglasses

# 613
  • София
Много добре звучи  Peace ! Харесвам Дан Браун, да, така че ще си потърся нещо и от Ролинс, но сигурно по-натам, че както съм се затрупала....  ooooh! ! Поне да отметна 1-2 прочетени книги от купчината, която ме чака, за да мога с чиста съвест да щурмувам пак книжарниците Laughing !

# 614
  Поне да отметна 1-2 прочетени книги от купчината, която ме чака, за да мога с чиста съвест да щурмувам пак книжарниците Laughing !
О,моята съвест си стои в къщи ,когато ходя по книжарници Crazy

Общи условия

Активация на акаунт