САМО за фенове на Стивън Кинг! - 3 част

• 47 777
  • 733
  •   1
Отговори
# 615
  • София
  Поне да отметна 1-2 прочетени книги от купчината, която ме чака, за да мога с чиста съвест да щурмувам пак книжарниците Laughing !
О,моята съвест си стои в къщи ,когато ходя по книжарници Crazy

Как хубаво си го казала, точно   Peace  И моята там стои  hahaha

# 616
Аз се опитах да прочета "Изгубения символ" на Дан Браун и не успях, ужасна досада.

Една приятелка ми я даде, защото аз мераци да си купувам негови книги никога съм нямала... и с право.

Сега изрових една книга от библиотеката на Джон Фаулз и ще я видим  Thinking

# 617

Ако е "Колекционерът", ще ти хареса. Напомня малко на "Мизъри"  Mr. Green

# 618

Ако е "Колекционерът", ще ти хареса. Напомня малко на "Мизъри"  Mr. Green

Не, даже незнаех, че има такава книга на Фаулз, "Грешницата от Лайм Риджис" е.
Но, ще я намеря "Колекционерът", "Мизъри" е култова  Sunglasses

# 619
  • София
Алия, скоро питах за "Грешницата от Лайм Риджис" в една от другите теми, казаха че е страхотна. И аз съм я запланувала за четене скоро.

# 620
  • София
Гледах филма "Томинокърс". Мнението ми не се описва с думи, а така  ooooh! Sick Tired !

# 621
  • София
Като се зачетох в описанието на филма "Silver Bullet" и ми се струва, че е филмиран по "Цикъл на върколака", но са сменили името.
Някой гледал ли е филма? Има го тук - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=37506&hit=1
Описание в IMDB - http://www.imdb.com/title/tt0090021/

# 622
Алия, скоро питах за "Грешницата от Лайм Риджис" в една от другите теми, казаха че е страхотна. И аз съм я запланувала за четене скоро.

Съвсем в началото съм, като прочета ще споделя  Peace Аз от колко време й се чудих на тази книга  ooooh! сега докато си чакам Капанът, ще запълня времето.

Kally, защо така за филма?
Аз тъкмо му се наканих.

# 623
  • София

Покъртително слаба актьорска игра - изкуствено, жалко!
Префасониран сценарий, с някакви мижавки допирни точки с книгата.
Изменени характери на персонажите, изменени взаимоотношения между героите, липсата на основни герои от книгата!
Изцяло променен финал, който обезмисля иначе страхотната идея на автора!
И пак за финала - някакво си смешно стъклено корабче, което поради ниския бюджет на филма, го показват само в два кадъра, където то изглежда като зле направена детска играчка за 2лв. от Илиенци  Sick !
Има и още, но ако задълбая, пак ще се ядосам, че са опропастили поредното произведение на Кинг  ooooh! Crossing Arms !

# 624
Когато гледах "Томинокърс" нямах големи очаквания - нито за сюжетно съотношение, нито за ефекти, просто го гледах, т.к. не го бях срещала до този момент. Пуснах "лентата" и гледах филма, абстрахирайки се от факта, че е по произведение на Кинг - и ми хареса! В противен случай - не би. Малко са наистина филмите, които са професионално пипнати, за това и не възлагам големи надежди на екразнизациите по Кинг. Филма си е филм, книгата - книга. Сравнения е глупаво да се правят, според мен.
Аз май няма да имам време за четене, както се заканих - тръгнах на работа, и "Капан за сънища" ще я чета по Великденските празници.
VSV, Silver Bullet правилно ти се е сторило, че е по "Цикъл на върколака", доколкото знам, това е неговата екранизация (тъй като не съм чела Цикъла...)

# 625
Като се зачетох в описанието на филма "Silver Bullet" и ми се струва, че е филмиран по "Цикъл на върколака", но са сменили името.
Някой гледал ли е филма? Има го тук - http://DMCA-removal-from-Google/details.php?id=37506&hit=1
Описание в IMDB - http://www.imdb.com/title/tt0090021/

"Silver Bullet" е екранизация на новелата "Цикъл на върколака", при това Кинг е писал собственоръчно сценария и после го е публикувал като книга. С други думи (в случай, че не си ме разбрал) - съществува книга, озаглавена "Silver Bullet", която включва новелата "Цикълът на върколака" с оригиналните й илюстрации + сценария на филма "Сребърният куршум", който е една разширена и малко по-различна версия на новелата. Или иначе казано - между филма и новелата има известни разлики, но на практика става дума за едно и също нещо. Btw, тази информация я има във форума на ТК.

# 626
  • София
Аз съм гледала има няма 6-7 филма по Кинг, но и те ми бяха достатъчно да се откажа от гледането им. Вече не си правя труда, просто си знам, че ще се разочаровам. Чета си книгите и им се радвам, филмите само ми развалят усещането, останало от книгата. Не разбирам, защо си правят труда, хвърлят малкото си, изглежда, пари, да правят филми по неговите книги, като накрая винаги излиза една боза. Направо им се чудя на акъла. Tired

# 627
Може би не си гледала каквото трябва. Има и успешни екранизации по произведения на Кинг, при това една от тях е толкова успешна, че от няколко години стои на първо място в топ 250 на www.imdb.com с оценка 9.1/10 при 482 565 гласували. Говоря за The Shawshank Redemption / Изкуплението Шоушенк (1994)  Simple Smile

# 628
  • София
Е, да, Шоушенк и Зеленият път са ясни. Аз за останалите говоря ... гледала съм Мъглата, Сейлъмс лот, Сияние, Град Отчаяние (той-е добре, горе-долу обаче. В сравнение с книгата), 1408 ...
Сейлъмс Лот и Сияние направо не ми се коментират. И на двата заспах по средата, да не говорим че са по дърти от мене. Лота така и не го догледах, толкова смешен ми беше Дани Глик, летящ, че направо ...  Joy Сиянието - с това разминаване с книгата, еми много ме издразни. Книгата е велика - но във филма ключови моменти са заменени с някакви измислици на режисьора ...
1408 не е лош, но и той коренно се разминава с разказа (краят му).
Абе отказвам се и това е.
За ТО съм чувала, че е хубав, но НЯМА да го гледам. Искам да си запазя усещането от книгата и знам, че екранизацията ще ми го развали.Пък и той е достолепно стар, така че ще ме подразни  Mr. Green

# 629
"То" е хубав, да, но бледнее на фона на книгата - много неща липсват, а други не са както трябва. Но това не е учудващо - няма как да събереш събития и мисли на герои, описани на 1000+ страници в дълъг 3 часа филм.

Ето още няколко много добри, добри и сносни екранизации по Кинг (пропускам изброените от теб по-горе), които можеш спокойно да гледаш - Stand by Me (1986), Hearts in Atlantis (2001), Misery (1990), Carrie (1976), Apt Pupil (1998) (с известни уговорки, но все пак е приличен), Cujo (1983) (има няколко дразнещи разлики с книгата, но иначе е ок), The Dead Zone (1983), Christine (1983), Silver Bullet (1985) (с известни уговорки), Pet Sematary (1989), The Dark Half (1993) (с известни уговорки), Needful Things (1993) (с доста уговорки), The Stand (1994) (с доста уговорки), Dolores Claiborne (1995), The Langoliers (1995) (с доста уговорки), The Shining (1997) (не съм убеден, че е по-добър от този на Кубрик, но поне се придържа много повече към книгата), Dreamcatcher (2003) (с известни уговорки), Secret Window (2004) (има дразнещи разлики с книгата, но иначе е ок), Riding the Bullet (2004) (с уговорки), Nightmares and Dreamscapes: From the Stories of Stephen King (2006), Dolan's Cadillac (2009) (с известни уговорки), Cat's Eye (1985) (с уговорки), Firestarter (1984) (с известни уговорки), Quicksilver Highway (1997) (две кратки екранизации, обединени в един филм - едната е по разказ на Клайв Баркър, другата по разказа на Кинг "Тракащата челюст"), Tales from the Darkside: The Movie (1990) (с уговорки, филмът включва няколко екранизации по разкази на различни писатели, сред които и "Черният котарак" на Кинг), The Night Flier (1997) (с уговорки), Thinner (1996), Children of the Corn (2009) (с доста уговорки, но пък сценарият му е писан от Кинг).

Освен това си заслужава да гледаш Golden Years (1991), Sleepwalkers (1992), Chinga (1998) (епизод от "Досиетата Х"), Storm of the Century (1999), Rose Red (2002), Creepshow (1982) и Creepshow 2 (1987), защото сценарият им е писан от Кинг и са малко или повече сполучливи, плюс това не са екранизации, а съществуват само като филми / сценарии (освен Creepshow, който съществува като комикс, пък и някои от историите вътре са издадени като самостоятелни разкази). От горните сценарии на хартия е издаден единствено "Storm of the Century". Сценарият на "Rose Red" (Червена роза) никога не е бил издаван като книга, но има един роман на Ридли Пиърсън (популярен автор на трилъри и приятел на Кинг), написан под псевдоним - "The Diary of Ellen Rimbauer: My Life at Rose Red", - в който той е използвал част от героите във филма "Rose Red". Въпросният роман се явява предистория на събитията, описани в "Rose Red" и по него също има филм - http://us.imdb.com/title/tt0350811, който не е никак лош.

Останалите филми по Кинг не са добри екранизации или нямат (почти) нищо общо с произведението, по което уж са направени.

Последна редакция: пн, 22 мар 2010, 15:05 от deadface

Общи условия

Активация на акаунт