СЕПТЕМВРИ, тема 5

• 17 892
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
  • sofia
Тази тема с чишките и тя е тънак лед hahaha...като се замисля,баш в момента хич не му дреме на г-н Бебе как ще му го наричам.След дълъг размисъл се спрях на българското"бобчето"и международното "м-р Бийн". hahaha

# 496
Ние викаме "пишурка" за момченцата. Термин за момичешкото нямаме  newsm78 въопреки че имаме 2 девойки.

# 497
tsveta много яко  Joy Joy Joy

# 498
Ехаааа...здравейте Simple Smile

Айде и аз да се вясна малко....Валка, последният месец Гого беше качил само 550 грама, което много ме изненада, защото предишните качваше по кило и повече. Явно вече започват да растат не само на тегло, а и да се развиват умствено.

Да ви върна на захранването? Wink И аз бях изчела доста и бях разбрала за съвременните тенденции в захранването, но всъщност вече започнах да давам сокчета. Мислих, мислих и установих следните причини и предимства да го направя: детето няма колики; харесва му - хапва ги с удоволствие и мляска  Simple Smile ; в тях има витамини и това със сигурност ще е полезно, особено зимно време. Аз го карам и малко на усет, както с водата - той обича да си пие, а някои деца не, просто при всеки е различно. Единственият проблем беше, че се запече за три дена, та стигнах до термометъра. После пак пропусна един ден и тъкмо, когато бях решила да спирам сока, той напълни памперса без помощ. Така че ще видя, ако нещо пак се запече, ще ги спра за известно време.

Междувременно записах шофьорски курс, та и аз се присъединявам към учещите се Mr. Green Ами така е, като не съм го изкарала навреме, сега ще е Wink Стискайте ми палци да се справя Praynig

# 499
Да ви питам нещо, макар че не е много за нашата тема: на сестра ми бебето е на 7 навършени месеца и не ще да спи. Заспива след 20 мин дундуркане, спи 15 мин и се буди - нервна и ненаспала се... и вечер пак така била Sad Сестра ми се е побъркала вече от безсъние. Знаете ли има ли някакви успокоителни чайчета (или нещо, аз само за чай се сещам) за бебета на тая възраст???

# 500
Да ви питам нещо, макар че не е много за нашата тема: на сестра ми бебето е на 7 навършени месеца и не ще да спи. Заспива след 20 мин дундуркане, спи 15 мин и се буди - нервна и ненаспала се... и вечер пак така била Sad Сестра ми се е побъркала вече от безсъние. Знаете ли има ли някакви успокоителни чайчета (или нещо, аз само за чай се сещам) за бебета на тая възраст???
Мисля,че става въпрос за хиперактивно бебе.Не съм чувала за успокоителни чайчета за бебета.Здрави нерви му е майката. Peace

# 501
Има едно чайче на Хипп, мисля че се казва Чай за лека нощ. Съдържа лайка, маточина и липов чвят и се води точно успокояващ. Една приятелка ми го препоръча, не че съм имала нужда. Тя го е давала за успокоение и по време на коликите и твърди, че помага. Аз не мога да дам лично мнение, макар че го купих. Просто не съм имала нужда.

# 502
  • Габрово
MammaT , нека твойта позната опита с чая от ябълка и маточина на Хип, който действал успокоително на децата(имало различни видове чайчета за всяка възраст доколкото знам)
Иначе ако положението е наистина нетърпимо не е зле да се направи и консултация и с невролог според мен.

Ето линк за видовете чайчета...
http://www.hipp.bg/index.php?id=6&a=8

# 503
  • Бургас
Има едно чайче на Хипп, мисля че се казва Чай за лека нощ. Съдържа лайка, маточина и липов чвят и се води точно успокояващ. Една приятелка ми го препоръча, не че съм имала нужда. Тя го е давала за успокоение и по време на коликите и твърди, че помага. Аз не мога да дам лично мнение, макар че го купих. Просто не съм имала нужда.
Моят Боб много го харесва този чай. Има наистина много приятен аромат. Горе долу на 2 дена изпива 100мл от него. Но той си е спокойно бебе по принцип, така, че не мога да дам мнение дали помага при прекомерно будуване.  newsm78

# 504
Благодаря ви много! Така и така утре ще й пращам колет за никулден, и чайче ще пратя, стига да има във вис виталис  Peace И дано не е хиперактивност, ама май не е, щото в нормално състояние детето се заиграва, а хиперактивните доколкото знам не се заиграват с нищо. Дано е по-скоро нервно състояние, тя сестра ми е малко луда и го предава и на детето явно  Confused
Лека нощ от нас и до утре!

# 505
Здравейте милички,изобщо не мога да ви насмогна да ви изчета...Мислех тази вечер като нахраня Ивайла в 9,да я преспа и да седна на спокойствие,но тя още спи!Не мога и в банята да вляза да не се събуди....
При нас общо взето всичко е ок,много добре наддава,направо като момченце.На втората консултация е +1100кг и 4см.Беше станала 5600,59см.Все още не плаче  и е много усмихната винаги,изключително дете ми се падна!Днес пяхме песнички и тя вие като вълк на месечина миличката.Смяла съм се със сълзи Grinning
Аз честно казано изпаднах в една дупчица така да го кажа,депресийка гадна,та затова не съм писала.Видях,че някои мамчета се притесняват и затова пиша.Благодаря ви милички за загрижеността.Просто нещо лошо се случи и това доста ме събори,не искам да ви натоварвам...Другото е,че през тези хубави дни бяхме все навън,а през последните 2 се чувствам като пещерняк,затова се извинявам,ако поста ми е малко объркан.Вече ще почна сама да си говоря...Ивайла се събуди,ще пиша по-често,обещавам,отивам да храня!

# 506
  • Бургас
Добър вечер ли да пиша добро утро ли не знам

Докато изчета всичко което сте написали и станало 1 часа.
Уиш,Кери и аз вчера след катопрочетох поста на Уиш гледах в устата на Никола за зъбче Laughing
И той постоянно си навира целите юмруци в устата.
За захранването мисля и аз рано да захраня.
Много се смях на постовете с имената на половите органи при децата.Най смещно ми се видя "жабата"   Joy
Аз знам пишле и дуда.
Моя бебо днес много късно заспа,сигурно се учи от майка си, напоследък все късно лягам.
Празниците ще ги празнувам при родителите ми ако е хубаво времето и мога да отида с колата.Ако не ще съм си сама с бебо вкъщи.
Айде лека нощ

# 507
Добро утро!Айде по едно с мляко и да се върна да ви прочета

# 508
bamba мерси за кафенцето!!

Добро утро и от нас,снощи добре спахме заспа в 11.30 и тази сутрин в 7.30 урааа без да е плакала. Joy Но продължаваме зелено да ака newsm78 и, този нашия доктор 3 му званах да му кажа тои все няма и нищооо и т.н

# 509
Bambaaa,пак ме изпревари с кафето!Еее,пъргава булка си ти Mr. Green
Аз сега съм си направила моето и си го пийвам,а моят дзвер пак не ще да спи.Лежи в шезлонга и мрънка,иска да спи,задрямва за 5 мин.,и пак ShockedАма не се оплаквам,защото нощем си спи непробудно от 21.00 до 7.00ч. Grinning
Мама Гаци HugЛипсваше ни ,мила!!!Включвай се от време,на време!
Mamma T,доколкото знам чаят от лайка действа успокояващо.Аз давам на Ива!Тя много го харесва!А като гледам и други мамчета дават.

Днес времето е кофти!Ще си седим вътре Sad

Момичета,да попитам тези,които вече са имали цикъл след раждането.Нормален ли ви беше,или по-оскъден?

Общи условия

Активация на акаунт