Любители на котки - тема 33

• 34 358
  • 725
  •   1
Отговори
# 585
Хехе, още един двойник на Мъро!
stefka.k , вземете котака на Таня. едно към едно са с вашия, а и е свикнал да пътува  hahaha
Сега сериозно - 80 км не са никак много! Взимайте го смело. Ще мякука половин час, после ще млъкне.
Моите съм ги мъкнала на 500км.

Но пък.. ако ще липсвате само 2 дни, може и да си го оставите вкъщи. Не е много време.

# 586
  • София
Желязна ръка, за козинката може да е някакво заболяване, но е възможно и да е коричка от раничка. Понякога като се чешат си правят раничка, после става коричка, която докато заздравява сърби и пак се чешат, отскубват козинката заедно с коричката и на мястото става нова по-голяма коричка. Много се ядосвам като си разрани някое място и дълго време се повтаря описаното, но не може да му се обясни  Grinning. Дано да е нещо безобидно!

stefka.к отдавна не си ни показвала Мишо  Grinning. Порадвах се на снимките му. Мъро редовно пътува с нас до Пловдив, но в началото го понасяше тежко - както пътуването, така и престоя в непознатото място. После свикна. Сега без проблем си пътува, а и апартамента му е познат и се чувства добре. Ти по-добре си познаваш котето. Ако смяташ и друг път да го водиш тръгвайте смело. Все някога трябва  да свикне. Ако обаче е еднократно - може би ще го измъчите само. Все пак ако решиш да го взимаш - задължително го сложете в чанта. Може и да не е котешка, а просто сак. В колата я отворете, за да може да разучи ако иска, но му я оставете на разположение, за да се скрие вътре. Мъро обикновено си стои вътре и излиза съвсем за малко. Почти винаги повръща и затова не го храним няколко часа преди това. Задължително трябва да имаш салфетки и подобни, защото не знаеш какво ще ти поднесе  Mr. Green. Ние винаги имаме от гланцовите рекламни брошури и като реши да повръща ги постиламе на земята. Той вече е толкова дресиран, че си знае - слиза и повръща върху постланото  Grinning. После се връща в чантата. Много рядко се разминаваме с повръщането - явно страда от морска болест  Mr. Green. Може вашето коте да няма проблеми. А може и да не пъзльо като нашия. Другото, което се сещам е, че нощното пътуване повече му харесва от дневното. Не е лошо и в студа да имаш нещо топло за завиване.

nellyyy, много ти е хубава елхата! Какво да кажем ние, които сме без елха  Mr. Green.

Лека нощ и  Hug за всички пухчовци!

# 587
# 588
Желязна ръка, на мен не ми се отвориха снимки, ако това си сложила Embarassed
stefka.k, по-добре си го вземете. Проблем няма за 2 дни, нищо няма да му стане, най много да свие гнездо в елхата, обаче не сте го оставяли са, пък и знаеш каква шумотевица е по нощите на 31-ви. Ще се изплаши и сам няма да му е добре. 80 км. нищо не са. Пък не се знае, може да откриеш, че е пътешественик. Единият от моите много обича да пътува на задното стъкло, а другият е в чанта постоянно, както на Таня.

# 589
  • София
Muronka, а кой е отракания? Данчо ли обича да гледа?

На мен ми се отвориха снимките. Какво спокойно коте! Добре се чувства в новия си дом!  Hug  Мъро щеше да се е скрил в миша дупка  hahaha. На колко години е Томас? И дъщеричката ти е прекрасна!

# 590
Благодаря ви много. Аз сега ще си призная тука, че на мен не ми пука толкова от това, че ще събори елхата. Не е пожар, я. По-скоро ми е мъчно така да го зарежем. Пък не е баш за 2 дни. Може 5-6 да отидат. Миналата, поминалата година все е бил оставян тука когато сме пътували за Нова година до В-д. Родителите на моя (живеем с тях) го гледат. Даже обикновено като се приберем той вече е успял достатъчно да свикне с тях и по миризмата на козината му усещаме, че явно е стоял през цялото време в джамбурето (целият мирише на кебапчета и мръвки). Но просто искам да си е с нас. Гальовен котарак е много и много общителен. Сам като е полудява.

Ще послушам това дето казвате - за сака и за нещо за повръщане на пода да сложа. Моят малко се противи. Но аз сега щом казвате, че толкова не е фатално пътуването, ще си настоявам.

Тed_cat, аз отдавна (преди много теми назад) се е случвало да пиша тук. Но веднага бях забелязала приликата на нашия с Мъро на Таня. Поогледах - видях, че има някои нови котки. АЗ помня някои от преди. Мъро е един от тях. И една Маца дето беше с едно оченце (не й помня името Embarassed). И на Месечинка виторога помня котката - една костенуркова. И разбира се Арчибалд, британеца.  Hug за онези, които съм пропуснала. И имаше и една rorr дето помагаше на разни котета от улицата и после ги пускаше когато оздравеят. Абе помня някои работи.

Таня, дано Мъро отдавна вече да се чуства по-добре. Беше ми разказвала преди месец как сте се били притеснили преди време с него.

# 591
  • София
Това нали е котето, на което Марчето търсеше дом?
Много хубава снимка е тази с детенцето. Предполагам всички са доволни. Така изглеждат.

# 592
Ооооо, за 5-6 дни - никога, това по-добре не го пробвай даже. Да не ти казвам какви проблеми си имахме с нашия Жоро, който по принцип е много кротък и възпитан, даже е дресиран на някои команди. Бяхме го оставили сам за 3 дни, после щеше да ни изяде. Едва го прилъгахме да го мушнем в една торба, от там - на доктор, а той само го погледна и каза веднага да го приспиваме, не му мяза на читав. Моят мъж е голям човек, като скочи отгоре му, не питай. А беше стоял сам по-2 дни без проблем.
Таня, Жоро от край време си пътува, водим го на разходка (носим го, де). Проблем е само като съм сама с него и той иска да шофира. Тогава е в клетката. Иначе си е Пантелей-пътник.
А Данчо като малък беше много безстрашен, но вече не е. Като малък беше паднал от 4 етаж, два дни го търсихме, а той ни чувал, ама станал тартор на уличните котки и даже не беше гладен, та едва го прилъгахме. Беше в едно мазе. После вече стана страхлив

# 593
  • София
Момичета, страхотни котки сте показали  Heart Eyes
Желязната ръка, едно време като имах  малки котенца , хващаха конюктивит, мажехме ги с гентамицин.Но не се знае сълзенето на твоето коте от какво е причинено, най-добре се консултирай с лекар.
Да ви покажа как си пихме кафето сутринта

Много е гушкава и гальовна.Надявам се скоро да се отпусне и да започне да изучава  цялата къща.За сега седи само в една стая, и кухнята като хранилка ползва Simple Smile

Последна редакция: ср, 16 дек 2009, 10:12 от Марипоса

# 594
Марипоса, хубаво ти е било кафето. Ама много стъпки е оставило котето по дрехата ти? да не му се  е изтъркало черното от лапите? А мъжът с доволната физиономия и той ли така пие кафе? Голяма сладурана е.

# 595
Muronka, а кой е отракания? Данчо ли обича да гледа?

На мен ми се отвориха снимките. Какво спокойно коте! Добре се чувства в новия си дом!  Hug  Мъро щеше да се е скрил в миша дупка  hahaha. На колко години е Томас? И дъщеричката ти е прекрасна!

абе мяукал е малко снощи Томас, дано тази вечер не маукя милото  Heart Eyes
няма годинка още, но изгелжда едричък  Mr. Green

# 596
Марипоса,така са те мъжете...ако не помрънкат не може Mr. Green
Арес преди година-две имаше проблем с очите и го водихме на вет.Гурелчета някакви бяха,но доста повече от обикновенно и той каза или човешки или едни животински на Вирбак.Човешките трябвало да се капят по няколко пъти на ден а тези на Вирбак само по 2 пъти и аз за да не го тормозя много взех Вирбак-а.Оправи се за дни.
Ох,аз нямам Интернет...утре може би по някое време ще дойдат да го оправят.Срещу нас строят къща и копаят с багер основи и са прекъснали кабела за телефона и нета.Мъжо за таз вечер намери нет/ Mr. Green Mr. Green Embarassed/да си начеша крастата,но само до утре,че не било гот да рови из чуждите мрежи.
Полудях цял ден без нет,болест е тва ей...болест е... Mr. Green

# 597
  • Варна
Здравейте на всички Hug
Желязна ръка, котето и щерката са страхотни Grinning
Марипоса, пълна идилия е у вас Laughing
KrIvOnDeLa,  голям хубавел Party
stefka.k,
щом ще отсъствате толкова време може би наистина е по-добре да го вземете, макар че както разбрах има кой да го гледа докато ви няма. Кетя е пътувала веднъж до Шумен и обратно, не е плакала, не е повръщала, просто се вцепени в мен и не помръдна почти през целия път, само от време на време въздишаше дълбоко, като човек. Аз я бях гушнала, защото каквато е страхлива сигурно щеше да се пъхне под седалките и там да седи през цялото време. А костенурковото коте е на Близначе, моето е шарено Laughing Ето малко пресни снимки:

Тук е обърнала дупе на климатика, да и духа топло на гръбчето Simple Smile

# 598
Не знам за другите, но аз и децата сме щастливи  Mr. Green Снощи Томас дойде да се гуши при мен и цяла нощ целувки и прегръдки .... Не се крие вече, а миналата нощ е спал, изобщо не е мяукал...
Вие каква вода давате на котетата си? Сигурно е дъвкано и предъвкано, ама може ли да ме насочите поне на коя страница и в коя тема да чета за храната и водата  Embarassed

# 599
  • Варна
Обикновена вода от чешмата давам аз.

Общи условия

Активация на акаунт