Любители на котки - тема 33

• 34 362
  • 725
  •   1
Отговори
# 570
Душичка,как се е гушнала милата  Hug Добре дошли в нашата тема!
Ах тоз Арчиииииииииииии ...........
Много хубави елхи виждам,чак ме е срам да покажа моята

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 11:49 от *Didi_Hris*

# 571
Odrey, я виж и нас: http://zila1.snimka.bg/animals/kotaranco-2.439068 После да не ни е яд, че сме пропуснали хубавата снаха. hahaha
Много ви харесахме цвета и муцунката, и ние се нареждаме на опашката да ви искаме за снаха.  Crazy

# 572
# 573
Laughing Laughing Laughing Голям смях!
Моя мързел цял ден спи и сигурно цяла нощ ще мяучи, довечера се надявам най - накрая да се докопам до апарата и да ви покажа снимки...

# 574
снимката е на една пухла Банскалийка  Laughing, от осмодекемврийският купон  Flutter

И аз да взема да пусна 1 маца от 8 декември, като се е започнало. Равденска маца: http://picbg.net/img.php?file=08361c96e4a809ea.JPG
Kак да направя така, че снимката да е умалена и цъкне ли се на нея, да се отваря страница с оригиналния й размер?
Маргаритко се оправи. Дебелее, Рижо също се наслага Hug.
Клипчето е сладко. Странно котенце Thinking

# 575
Момичета, на Томас му сълзят оченцата? Някой има ли опит да ме посъветва нещо?

# 576
  • Пловдив
При нас има такъв проблем от време на време, ветеринарката ме посъветва промивка с риванолов разтвор. Капваш на памучи и обтриваш и двете очи.

# 577
  • София
На едно от котетата, за които се грижим (около блока), сълзеше обилно едното оченце, даже имаше бели налепи.
Говорих с вета, той каза да му капя  "човешки" капки за очи , купени от аптеката - не си споням обаче как се казваха,..
След 3-4 дни му мина Peace
Но мисля, че най-добре е да се консултираш с вет

ginbay , това с риванола ме изненадва,.. За първи път чувам, може да не съм запозната,.. newsm78
Знам за  физиологичен разтвор за очи

# 578
  • град-държава
Прочетох ви най-накрая  Grinning... много хубави снимки на котьовци съм изтървала,видях също и че всички сте се подготвили за идващите празници,много хубави украси,аз изоставам здраво и се е видяло,че в последния момент ще се спасявам,ние така или иначе за първи път ще сме си в къщи двамата,всички планове за пътувания отпаднаха,а и тази година нямам много празнично настроение нещо,последните дни както споменах само ядове и работа  #Crazy...
Иначе наш котър много си е добре,нали манджата на свършва и все ще се намери някой да го позабавлява, абе щастлив котешки живот,но наистина в последно време се излакоми това коте,лапа като ламя,дали защото трупа за зимата или защото започнах да му давам смеска не знам, ние вкъщи сме ей така  Shocked ще вземе наистина да прояде накрая  Laughing

alximika,*Didi_Hris*   Hug

Желязна ръка ,пробвай с охладен чай от лайка ако не се успокои най-добре вет,по принцип си е най-добре първо на вет   Peace

# 579
Офталмо-Септонекс са много добри човешки капки. За риванол не съм сигурна, че ще помогне, ако е конюнктивит-няма начин, а това е най-вероятният проблем. Ахасвер, ниеу нас се шегуваме, че си имаме мечки - Малка мечка и Голяма мечка. Сега и ти вече ще си имаш мечка.
Много хубави котенца сте снимали. Ето още един любимец

# 580
При нас има такъв проблем от време на време, ветеринарката ме посъветва промивка с риванолов разтвор. Капваш на памучи и обтриваш и двете очи.

Съжалявам ,но тук ще противореча: Абсолютно съм сигурна че риванола е опасен за очи , дано не е късно. Независимо дали говорим за хора, котки или други животни. Памука или с чиста вода (може преварена) или с нищо. Не се знае какъв точно е проблема може да е заразно.

Но мисля, че най-добре е да се консултираш с вет

ginbay , това с риванола ме изненадва,.. За първи път чувам, може да не съм запозната,.. newsm78
Знам за  физиологичен разтвор за очи

С това също съм съгласна

# 581
Пак съм аз... Абе защо като пиша известно време и започва всичко да ми прескача и не виждам кво пиша и се ядосвам. Общо взето виждам началото на поста.
 Моля да ме извините,но за това и пиша втори път.
Та да се доизкажа де, Желязна ръка, най добре е да г види вет, а и знаеш че съм пристрастна,ще чакам да пишеш дали е по-добре...
muronka  , страшна тая снимка, кученцето е истинско,нали не е играчка... Laughing

alximika , евала за 16годишния котак и много готин превоз си имате, но нещо ми нашепва че ще е до време... Mr. Green
И елхата ви е страхотна,аз все такава фаца искам да докарам на нашата,ама като взема да редя играчките и не ми се получава. Даже вече ме е срам че публикувах снимки.

# 582
Ще ходим на вет, това със сигурност, иначе мисля, че докато го заведем най - безопасно е с лайчица, на децата съм промивала, че като тръгна голямата на градина, не можеше да си отлепи очите, и само с лайка й мина  Rolling Eyes Дано не е заразно, но няма налепи, само от време на време сълзички, сякаш плаче  Cry
Ох, много го обичаме тоя Томас!  Heart Eyes Hug
И друго щях да питам , ама ми изхвърча от главата...
А, да, пада му малко козинката, ама не само косми ами вълмо с коричка, не е много, но все пак... Вие какво ще кажете? Thinking

# 583
Ще ходим на вет, това със сигурност, иначе мисля, че докато го заведем най - безопасно е с лайчица, на децата съм промивала, че като тръгна голямата на градина, не можеше да си отлепи очите, и само с лайка й мина  Rolling Eyes Дано не е заразно, но няма налепи, само от време на време сълзички, сякаш плаче  Cry
Ох, много го обичаме тоя Томас!  Heart Eyes Hug
И друго щях да питам , ама ми изхвърча от главата...
А, да, пада му малко козинката, ама не само косми ами вълмо с коричка, не е много, но все пак... Вие какво ще кажете? Thinking

Нашият котан беше лепнал гъбична инфекция и му слагаха някакви инжекции, но вече не помня какви. След месец-два взе да се окосмява отново. Ветеринарят казал да го къпим и със отвара от тетра (смрадлика)... Прах го като парцалена черга на селска чешма в отварата с тетрата.
Голям рев падна в банята, но не го оставих на мира, защото съседските деца вече бяха лепнали микоза от тяхната котка и дълго време след това бяха без вежди и мигли,  докато излекуват и нея, и тях.

Аз съм Ви показвала снимки като малък - сега изглежда така. Crazy
http://krivondela.snimka.bg/animals/trimata-tankisti.256637.16052078

# 584
Здравейте. Извинявам се, че нахлувам насред приказката в темата. Да поискам съвет. По Нова година мислим да пътуваме за празниците във Велинград. Опасявам се, че ако оставим животинката ни за по-дълго време ще се разбеснее ужасно много (започва да мяука неистово, знаете как е. Но и сега със сигурност, при толкова много украси в стаята, ще ги събори набърже в отчаянието си, че е сам), пък и си ми се иска да не го зарязваме така като ненужен. Там ще бъдем в моята къща, не в хотел.  

А е възможно и точно около 30-31 и родителите на моя също да не са си в къщи, за да разчитам, че ще е с тях. Така ми се зароди идеята да си го вземем в нас. Ще вземем тоалетната му и храната му - не е кой знае какво. Но дали ще му понесе возенето? Никога не съм го разнасяла насам-натам освен когато се наложи да го кастрираме. Тогава ходи с кола до кабинета на ветеринарния.

Живеем в Пловдив. До Велинград са към 80 км. Как мислите... дали ще е голям стрес за животинката? Говорим за мъжки котарак около 5 годишен. Ще ви бъда благодарна ако споделите дали сте разнасяли вашите животинки така на по-големи разстояния и как им се е отразило. То е ясно, че ще се съдере да мяука. Но поне ще си е с нас. А не да го изоставим сам самичък в апартамента

А иначе покрай наближаващата Коледа е голяма картинка той. ПОстоянно стои и спи около елхата. цък Ей за една бройка да си помисля, че е щастлив от домашния уют покрай декемврийските празници.

Общи условия

Активация на акаунт