Любители на котки - тема 33

• 34 374
  • 725
  •   1
Отговори
# 555
Желязна ръка,направо ти завиждам. Благородно де. Но се радвам за котанчо. Спести му се 6часа път. Да си се радвате много. И едно мачкане от мен.

С риск да ми се смеете до пръсване: Котараците се кастрират,а котанките? Как се казва точно и в какво се състои. По-сложно ли е? По-скъпо ли е? До сега никога не съм гледала женски котки,а сега две  #Crazy

# 556
  • София
С риск да ми се смеете до пръсване: Котараците се кастрират,а котанките? Как се казва точно и в какво се състои. По-сложно ли е? По-скъпо ли е? До сега никога не съм гледала женски котки,а сега две  #Crazy

Ми аз като кръстница да се изкажа:  Grinning
да, кастрират се, малко е по-сложна операцията, отколкото при мъжките.
И е малко по-скъпа операцията, обаче не си спомням точната цифра   newsm78
Нашите Принци и Чейни ги кастрирахме когато бяха на 7 месеца - преди първото разгонване. Прочетох в нета, че така е по-добре, иначе можело да има разни усложнения.
Но то всичко е Божа работа, защото ние бая си изпатихме от некадърността на кварталния вет,..
Но нали за първи път гледаме котки, че и посещение при вет - за първи път, та нямахме никакъв опит и съответно не търсехме друг вариант.
Ех, тогава да бях се логнала в тая тема, ама нА,..
Та - трябва да е опитен вет! И задължително вътрешни конци - тогава и разреза е по-малък. Оказа се, че не всеки умее да го прави! Касапина(вет) до нас ми идеше да го,.. (същото, което си мислите!)
 Аз съм разказала по-напред за нашите неволи, ,..да не отгчевам всички и да се повтарям,..

Последна редакция: вт, 15 дек 2009, 12:20 от Lady-B

# 557
Mnogo se radwam za Tomas. Taka go bqh haresala. Честито, Желязна ръка, искаме и снимки, нищо, че сме го виждали.

# 558
  • София
На нас доктора ни взе 40 лева за кастрацията, а то си е операция, няма нищо общо с мъжките котки, беше преди две години, Lady-B, и аз не съм чула за тази процедура, а мислех че знам повече, защото моят мъж изкара преди десет години инфаркт  и му правиха коронарография, това е вид снимка, после дилатация, това е отпушване, извинявам се за спама, и пускам това за компенсация, снимката е на една пухла Банскалийка  Laughing, от осмодекемврийският купон  Flutter

# 559
снимката е на една пухла Банскалийка  Laughing, от осмодекемврийският купон  Flutter

ех, че сладка муцка  Mr. Green

# 560
Здравейте и  от мен Hug
Йода е много сладък,чакам снимки с нетърпение....
nellyyy ,казали са вече по-горе как седят нещата при женските котки,точно така е.Само да допълня,че понеже както виждам от профила ти живееш в гр.Кубрат там може би и да е по-евтино от София.На нас за кастрацията на нашия котарак преди няколко месеца ни взеха 68лв в София и то не в някаква голяма клиника или нещо такова а при кварталния вет.
И сега да ви кажа моя мъж какво направи.... #2gunfire #2gunfire Shocked ooooh!
Тамън преди 30 мин ми премества пепелника със обелките от семки и го слага на главата на Лъко и казва"Виж сега Луканката как ще държи на главата си пепелника".Аз просто не допусках,че ще е толкова малоумен наистина да го остави и не реагирах а продължих да си цъкам играта и изведнъж пепелника се пръсна с гръм и трясък на земята.Ей ...онемях в първия момент.После се разфучах и му казах да ми изчезва от погледа и да си ляга незабавно,че ми идеше незнам какво..... ooooh! Shocked Mr. Green Mr. Green
Та досега чистих стъкълца и семки от пода.. Crazy

# 561
Благодаря на всички за разясненията покрай кастрацията. Мен повече ме е страх че наш'те ветеринари тука освен че вземат по-малко,а може да ми кажат че не могат ...
Moonlight, браво! аз ако бях щях да го накарам да си изчисти моя,то не ми стига другото...По този повод (и понеже ти погледнах профила), аз мога да се похваля с мъж, две деца, две котки, куче, рибки и мнооооооооооого цветя  newsm44 Просто при нас е весело...
margita, много ти е готина пухла.

# 562
Moonlight, успокояваш ме, че не само моя мъж е ****** (тука всеки да си слага прилагателни на воля  Mr. Green)
Да ви разкажа кво сънувах снощи....и как може да са ми толкова шантави сънищата.
Та пътуваме с децата и  с котките на някъде си, спираме при красива планина или някакво възвишенийце, аз говоря по телефона с мъжа и разказвам колко е  красиво. С нас е Нико, а Бени е долу в колата. По едно време слизаме и колата ми я няма, с дистанционното се отключва някаква трошка  Shocked и аз рева и ми е ужасно тегаво. Развиквам се, че са ми откраднали колата. Ама толкова реалистично всичко, че таз сутрин се съмнявах, че ще си я намеря пред блока.
така ... и се чудя аз как да си намеря колата, тогава ми хумва прекрасната идея да ги проследя по чипа, който има Бени в случай, че се загуби(той реално няма такъв чип де  Mr. Green) ама насън има. Та с полицията и някакво устройство за следене хукнахме след крадците, които за щастие не бяха изхвърлили Бени и така си намерих колата и цапардосах яко единия крадец  Joy Екшън голям с две думи.
Та като предследвам по нощите крадци и сега ми се спиииии.
Някой да пусне кафенце (с котешки косъм по възможност  Laughing )

# 563
Добро утро! Теди желанието е изпълнено  Grinning

Желязна ръка честит да ти е Томас,чакам снимки!

# 564
Ааа, Диди! Ама това не е само кафе  Laughing сега и изгладнях!  Tired
Отивам да си купя кисело мляко.
А Нико и Бени снощи преядоха с телешка кайма омешана с малко хляб и яйце.
За яйцето не знам колко е полезно за тях, но все пак е дошано и няма да се разболеят от нещо.

# 565
*Didi_Hris*, чудесна закускар благодаря. Редовен посетител съм във Фотошопската тема и там има закуска и отук като мина и съм си похапнала за целия ден  Mr. Green
Тед, аз често давам на Лу варено яйце, все си мисля, че е полезно, но всъщност незнам дали е така  Thinking

# 566
И аз да кажа за кастрацията при женските, че ми е съвсем прясно....Водихме нашата при много близък лекар, че нямам вяра на други.А и малката ми дъщеря, която твърдо е решила, че иска да става хирург, искаше да присъства и гледа...аз само за малко погледнах и целият ден не сложих нищо в уста. Оказа се, че малко е инфантилна - яйчниците й бяха, по-малки от най-ситното оризче но иначе през януари трябваше да я водим, а тя живее на двора и вечер в мазето на къщата. Е, понякога мърка и пред камината.... доктора й извади и 2 кисти. Той каза, че сигурно и майка й ги е имала и с това, че като роди постоянно се разгонваше и нямахме друг избор, освен хапчета, сме й влошили още повече състоянието Не давайте никога хапчета - само операция ! Те били направо отрова! Така ни е мъчно за Шанел, майката...Та, след операцията котето беше жалка картинка. Сложихме си я в кошничката да спи, тя обаче излиза и направо севлачи, прави 3 крачки и пада, и пак се мъчи да става....главичката й клюмнала, много се бях шашнала, и направо съжалих...На сутринта обаче й нямаше вече нищо, прибирам се по обяд- търся я из двора, няма я- изтръпнах, а тя качена на най-високото дърво и измяука от там, тя така си виси по дърветата...и тичаше вече, и чак сега разбрах приказката, "ще му мине като на куче "....При животните явно тези неща минават по-бързо, обизват си раната и си я лекуват...Ние платихме някаква скъпа упойка от 30 лв. само за операцията, но иначе цените са от 80 лв нагоре. Много било важно, упойката да е от хубавите, че иначе можело да не се събудят. Това е....

# 567
  • град-държава
Добро утро момичета  Hug

ох пак няма да ми стигне целия ден да ви изчета  Crazy много бързо напредвате,а аз само главоболия имам тези дни и никакво време за нет,но да не ви занимавам с битовизми...записвам се с нахалното си коте и отивам да ви чета   bouquet

# 568
  • София
Здравейте котколюбки,
записвам се при вас, тъй като от няколко дни съм стопанка на малко котенце.
Казва се Маруся, ще опитам да приложа снимков материал.

# 569
Здравейте момичета Hug
Аз нещо не пиша напоследък,но да знаете че ви следя не ви изпускам Wink
ahasver пак си пуснала прекрасна снимка на прекрасна котка Heart Eyes
nellyyy много са сладки новите ви попълнения в семейството,а бялото коте направо е разкошно Heart Eyes
muronka котката ти е е много голям катерач,аз имах навремето един Пусо така се качаше с един скок на  перваза за пердетата Crazy милия много приличаше на Мъро на Ted_cat.Ама си отиде млад и зелен на 8 години от инсулт.
А брат му още е жив,и понеже скоро говорихте за възрастни котки да ви го покажа разбойникка който този юни навърши 16 години а в интерес на истината,той цял живот все нещо не му е наред,все е болен,пишка кръв,колко лекарства е приел не мога и да ви опиша,но е жив и е на 16години.
Ето да ни видите и ние в къщи как се придвижваме,извинявайте за лошото качество ама бързах да хвана момента и снимах с телефона
и коледната ни украса
Извинявайте,че ви затрупах ама така е като не съм редовна в писането Blushще се поправя,обещавам.
Приятен ден на всички ви желая  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт