Любители на котки - тема 33

• 34 454
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
  • Варна
Аз мисля, че е нормална реакция, това си е голям стрес за него. Мисля, че след ден-два ще се поотпусне. Не се тревожете прекалено, може да се допитате до вет за собствено спокойствие, но вярвам, че съвсем скоро ще си имате един друг Мацо Hug
Теди, елхичката е убиец Laughing

# 451
И аз мисля, че се климатизира. Ако беше гладен или жаден, щеше да пие. Сменяйте му обаче редовно водата, нищо, че не пие. Котките не обичат застояла вода. Според меб са излишни притесненията ви. Миналото лято без причина на Данчо му беше станало нещо и не беше ял 6 дни. Няколко пъти го водих на доктор, нищо не се разбра. После се оправи. Може да е по-притеснителен котьо. Много обичат шунка, Тед е права, опитайте с нея. Според мен не му местете паничките, така се обърква съвсем. Нека да са на едно и също място, ще се успокои .  просто не правете нищо, според мен, оставете го на спокойствие, за да види, че не е страшно. Ако постоянно го викате и му давате да яде, ще се шашардиса съвсем.
Тед, абе много черна и бяла ви е елхата, тази година това ли е модата? И как внимателно си взима молив!  Струва ми се, че Нико е много добродушен и търпелив. А Бени с този тъжен поглед успява да си постигне неговото, понеже си мислите *горкото нещастно котенце* и му минават номерата. така ми се струва.

# 452
 muronka да уточня, че Мацо не е при мен, а при сестра ми и приятеля и в София и не знам точно какво става, но ми се обаждат притеснени през няколко часа. Иначе всичко, което казваш им го казвам и аз, да го оставят малко на спокойствие, че се аклиматизират от 3 седмици до 6 месеца и така нататък, все пак седем годишен принц си имам в къщи и е оцелял до сега  Simple Smile и все ще се освести животинчето, обаче те много се шашкат, особено че не пие вода, не толкова, че не яде. Сестра ми я е страх да не се обезводни.
 Много благодаря на всички, които се отзоваха  Hug.

# 453
  • София
YaIliMa, за съжаление някои котки трудно се приспособяват към новия дом, а при вас са нови и хората. Само преди ден-два писах за едно отдавнашно мое коте, което не можа да се приспособи при новите си стопани и избяга. Вярвам, че все в един момент ще се престраши и ще излезе да хапне и да пийне вода, а по-късно и до тоалетна и най-вероятно това ще стане през нощта, когато е тъмно и "страшните" хора спят. Нека около него да има всичко необходимо. Дано тази нощ се престраши!

# 454
Минавам да кажа само здрасти  Hug Толкова утрепана се чувствам последно време, че само котараците ми като се гушнат край мен ( включително и онзи без козина  hahaha) и съм готова заспала. Засега сложих за украса светещи лампички, но странно-изобщо не реагираха на предизвикателството.  Laughing

# 455
Засега сложих за украса светещи лампички, но странно-изобщо не реагираха на предизвикателството.  Laughing
Спокойно... има време  Joy... аз нищо няма да слагам и тази година.Мойта Щета е комбина с кучето - тя бута от високо, той дочупва (прегризва/унищожава/изяжда) - така, че май няма как да сложа украса която да остане за повече от 15 минути и то ако я вардя.

YaIliMa дано се отпусне скоро мачока... Мъронка е права - най-добре да не му обръщат никакво внимание - все едно го няма. Нека го оставят той сам да дойде при тях.  Явно е голям котак и тъжи за предишния си живот. Някой котки се привързват към къщата, други към хората. Моята най-много тъжи за кучето - ако щете ми вярвайте ама лятото като ни нямаше 1 седмица, и се върнахме тя така му се галеше и караше едновременно, че я е изоставил толкова дълго сама...

# 456
YaIliMa,старата ни котка Ози когато го взехме се мушна в къщи зад хладилника и не излезе оттам поне 3 дни.Не искаше и да яде,а до тоалетна като легнем през ноща където свари си ходеше.Аз обирах на сутринта.Бяхме нови хора,непознати за него,нов дом,в добавка и куче.Полека-лека започна да се показва и свикна.
Лъко/един много стар котарак който прибрах от улицата/,беше толкова слаб,нещастен и умрял от глад,че ядеше и пиеше вода като побъркан.Но той пък само за това ставаше от дивана-яде,пие,тоалетна и хоп пак там.И така поне седмица беше.Не винаги спеше,лежеше и ни държеше под око,най-вече кучетата.
Сателита/малкото коте което прибрах от улицата/също се криеше като побъркан....
Всяко различно си го демонстрира,но всички го изживяват....време и ще свикне според мен.Още повече при котаците на години,може би е малко по-трудно.

# 457

Минавам да се отчета с 2 снимки на Томасито да не ни забравите...малко ми е натоварено тия седмици и не ми остава време да пиша...после ще наваксам... Crazy
Томасито си е добре....пълен търбух, коледната украса добре издъвкана.....елхичката без няколко клонки....с 1 дума добре сме!
 Hug прегръдка от нас на всички косматковци....

# 458
  • София
Много е хубав. И дебел. Хубав е, защото е дебел. /Да се чете като комплимент./

# 459
  • Варна
Ауу, голям сладур, да го намачкотиш хубаво Hug Simple Smile
Навън пък една хубава снежна виелица се вихри, как да ида на работа сега, как Crossing Arms На всичко отгоре днес съм с автобус, а от спирката до офиса има едно 15 минути по околовръстен път без тротоари. Мъкааааа. Но на обяд сме канени на гости у нашите, ще ме крепи мисълта за киселото зеле с месо на мама Crazy Днес мислим да ръсим с противобъхлеста пудра онова кученце на работата на мъж ми, ама в тоя сняг да видим ще ли успеем. Чакайте да ви го покажа, много е сладко Simple Smile

А Кетя се е разположила на губерчето си срещу кклиматика и хич не и пука какъв студ е навън. Нея ще наснимам следобед Simple Smile

# 460
Цитат
Навън пък една хубава снежна виелица се вихри, как да ида на работа сега, как Crossing Arms

Лелее, и аз съм от Варна, будна съм от 1 час, а чак като прочетох за виелицата станах да погледна през прозореца  Joy Обаче в нашия квартал няма виелица, а "тихо се рони бели сняг"  hahaha
Сори за офф-а
Предполагам моите котараци няма да изпитват днес нуждата от разходка, а сладко ще се кютнат на дивана и ще проспят деня  Laughing

# 461
  • Варна
Ауу, в коя част си? Да се надявам ли че в ЗПЗ не е такъв вятър?

# 462
месечинка много сладък тоз кучо.
 Crazy голям съм карък....нали днес ми е 1я час по кормуване....а вънка сняггггггггг Mr. Green
Дон Томас много зиморничъв, въпреки огромната козина.....седи си пред печката....вирнал копитца.... Heart Eyes

# 463
  • Варна
Ау, като за първо кормуване си е предизвикателство снегът Crazy Успех, нека да ти е на късмет Simple Smile
Аз додрапах до работа накрая, днес на всичко отгоре шофьорът на автобуса реши, че не ходи до крайната спирка, зави и спря дори и преди предпоследната, та си повървях още половин километър бонус cold Добре, че не е много студено. Сега тръгнах да си правя чай - тя пък машината за вода изключена, снощи малко преди да си тръгнем спира токът и тя не се включила след това Crossing Arms Ох, едно ми е работно, кво да ви говоря Crazy

# 464
Добро ви утро!
Снях в София няма, ама майка ми каза, че в Добрич има.
Месечинке, направо те съжалих за ходенето толкова време в студа и снега. Много мразя такива преживявания и след това задължително съм болна.
А защо сте на работа днес?
Ние само на 19 ще работим, да отработим 31 ви.
Децата са болни, кихат, кашлят, тъпча ги с лекарства. И аз съм прихванала нещо, такова главоболие ме гони, гътам Нурофен като бонбонки, абе , картинка.
КОтаците са си добре, спинкат дет заварят. Добре че те не лепват грип и настинки, че щах да полудея, и тях да ги мисля.
Томасито, много порастнал дон Томасито  Laughing Ивиците му поизбледняват ли или от снимките така ми се вижда?

Последна редакция: сб, 12 дек 2009, 10:03 от Ted_cat

Общи условия

Активация на акаунт