Любители на котки - тема 33

• 34 355
  • 725
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Добро утро,

и аз чешмяна  вода давам, не знам дали е полезно минерална да пият  Thinking
Ох, тази Мауся как пие вода....топи си лапичката вв купата и я облизва  Crazy
Не мога да разбра защо така прави.От храната си яде нормално.

# 601
  • Пловдив
Добро утро, за чешмяната вода - само следете дали не пускат от време на време повечко хлор, че им докарва стомашни разтройства на хайванчетата.

# 602
Привет, котколюбители!
Изпуснах ви дирите, записах се в една ваша тема малко преди да родя и едва сега ви намирам пак, дори нямам време да ви изчета в момента, но обещавам да се включа адекватно малко по-късно днес.
Само да се оплача от моята котана - препикава чехлите ни където свари Crossing Arms Това е нейният начин явно за да каже, че е обидена от факта, че вече е на второ място вкъщи. Уж се стремим да й угаждаме и да я глезим когато можем и колкото можем, но си усеща все пак, че вниманието е пренасочено към друг обект. Много е мъчно положението, още не сме я пуснали да си спи при нас, тази седмица ще й запазвам час за постригване и тогава мисля да се съберем всички заедно на едно. Иначе тя си спи в хола, има на разположение целия апартамент. Козината й обаче е в ужасно състояние, вече в чудо се виждаме - спластява се и става на снопове. И с редовно ресане, и с нередовно, пак се получава. Затова и ще я офъкаме пак, макар че ника не искам (с упойка става при нея, че не дава иначе) Confused

# 603
  • София
Здравейте на всички!

Марипоса, много са сладки както си спят заедно!
Месечинке, така ли ми се струва или дупето срещу климатика се е закръглило малко?  Mr. Green

.:.Stef.:., най-вероятно сплъстяването на козината е същата като препикаването. Мъро като се страхува много или се чувства самотен се сплъстява, но той е късокосмест и след  отстраняване на причината се оправя сам. Дано свикне котанката и да приеме бебето!

Аз също им давам вода от чешмата. По-скоро Мъро сам си пие от там, а на Мацо давам. Минералната вода не е добро решение. Ако трябва да купуваш - изворна или трапезна.

# 604
  • Варна
Месечинке, така ли ми се струва или дупето срещу климатика се е закръглило малко?  Mr. Green

Мм, не ти се струва Mr. Green Позакръгли се тая зима, не е такава клечка, каквато беше преди Laughing

# 605
Чешмяна. Данчо яде, като си взима с предната дясна лапа и си слага яденето в устата.

# 606
Момичета, здравейте  Hug,

аз ви чета отдавна, но досега не съм писала. Имам един кот разкош, който вече стана на годинка и три месеца и е съкровището вкъщи освен в моментите, когато ни прави луди. Зачетох се тука за водата и по този повод исках да помоля за съвет - Котъо самичък преди месеци се научи да пие от чешмата, нито съм го карала, нито съм му показвала - просто един ден го заварих да стой под чучура и да пие (не я бяхме спряли добре). И оттогава само така пие, не иска от купичките. Но тъй като по цял ден е сам, ние сме на работа пие само сутрин, вечер и като ни събуди през нощта. Притеснявам се, че не поема достатъчно вода и затова преди 2 седмции му купих като коледен подарък котешки фонтан.

http://www.purrfectpets.org.uk/images/products/cats/cat%20drinking%20fountain.jpg

Но той изобщо не го поглежда  Cry , не мога да ги накарам да пие от него. Кажете как да го предразположа да пие водичка и от друго място освен от чешмата. Преди беше малко котанче, но вече е ГГГоолям 6.5кг кот и се опасявам, че му е малко водичката. И не на последно място посред нощ, когато ни събуди в най-дълбокия ни сън е много неприятно.

# 607
Здравейте,и добре дошли на всички нови котанчета!Честити да са Ви пухчетата!и малко снимки да
Бекс също пие вода от чешмата,като му сложа в купичка започва да я бута докато не я изсипе и после цопка в локвичката.Маймунчо се научи да си отваря вратите,скача на дръжката и готово.За елхата вече няма спасение,освен ако не я заключвам.И да подосаждаме с малко снимки
,тук ми се спи и мирувам
,ама колко съм хубав
,намерете ме.

# 608
  • София
Здравейте момичета! Hug

Stefka K.,   нашите Принци и Чейни са пътували в клетка само до вета, но първия път се почувстваха ужасно, голямо повръщане беше,.. ooooh!
На втория път всички беше ОК, а ние  след дъжд качулка, се бяхме подготвили  Mr. Green
Аз също мисля, че щем ще сте във ваша къща е по-добре да си го вземете  Peace В чанта или сак разбира се

За водата - ние даваме от чешмата. Някой тук писа за вода от каните BRITA -  имаме такава , не знам дали е по-добре да даваме пречистена  Thinking

# 609
Сигурно сте ни позабравили, ама сме суетни и пак ще се покажем: Simple Smile
http://beltis.snimka.bg/animals/bella.447650.16424470

Котето расте като гъба - е не я поливам,  Wink ама като само яде, спи, се*е и си няма други ядове явно има потенциал да стане доста голям добитък. Довечера ще го водим  за вътрешно обезпаразитяване и ноктопластика, Laughing че има нокти като на вампир Twisted Evil и ми е изподрала ръцете навсякъде. Вчера ми се хвърли върху крака (бях по пижама) и за няколко секунди си се задържа с нокти – е идеше ми  да я ...  #2gunfire, ама колкото и голяма беля да прави, винаги е с много невинно изражение – все едно не разбира за какво става въпрос и защо все и се караме...  докарва го някак нещо ей такова

Има и някаква раничка над веждата и цепнато на устната – предполагам, че сама се е ударила, защото като се стрелне из къщата я  чувам как и дрънчи главата в мебелите чат-пат, ама ще питаме доктора... та така.  Поздрави и целуФки на другите котьовци от Бела  Laughing 

# 610
И моите си пият чешмяна, ама нашата вода е хубава, не е хлорирана както в Добрич.
И ние си пием чешмяна, не ми се разправя с бутилки.
Обаче Бени много интересно пие вода  Laughing отива до купичката, намества се и си ляга до нея, като главата му се пада точно в купата и почва така разплут да си лочи.
Забелязвам напоседък и друга разлика между двата котака- Нико определено предпочита консерви и супрово месо, а Бени - гранули!
Бени трудно го изкушава бяло пилешко месо, напоследък дори шунка не иска. Играе си с нея, а после Нико я изяжда  ooooh!

# 611
Няма начин да ви забравим, но не ни удостоявате със снимки, На поглед го е докарала 1 към 1 с базата за сравнение. Ми то в тоя студ какво друго да прави! И аз им викам на моите като се прибера да са измити чиниите и да са ми сготвили (котките, де) и така по цял ден нищо не правят, а те ми викат *имаш си миялна* и нямаме консенсус. Жоро прегръща парното, Данчо го дразни отдолу и това е.
samokovi, няма май начин. И моите са така, обаче аз сипвам вода всеки ден и се старая да е прясна. Все си мисля, че те задръжки нямат и ако са жадни, ще пият, независимо, че не им е *любимата*.  
Аз пробвах привличащ спрей, за да се научат да си точат ноктите на драскалката, а не на всеки стол, научиха с за 2 дни. Малко мирише на котешки з....к, ама бързо се измирисва. А отблъскващ ползвах, за да ги отуча да стоят върху котлоните, понеже те са със сензори и пискаха постоянно. Този няма миризма. Но не знам за чешма - май не е добра идея

# 612
 Здравейте на всички, аз нямам много време да пиша и само ви шпионирам. Ама много хубави животинки си имаме всички  Hug. Включвам се с едни снимки на Мацо (най-после успях да се докопам) - http://yanama.snimka.bg/animals/mazo.454095. Хапва, пийва, посвиква вече, сбил се е даже с един кактус и се изявява като крадец на ластици  Laughing.
gerche , твоят котак страшно ми напомня на моя Господин Котка, той е на седем години и половина и е голям бяс, все едно е бебе на седем месеца. Ама май то рижковците са все такива, поне аз с такова впечатление съм останала.
Пздрави и целувки на всички котета Hug  bouquet.

# 613
YaIliMa,значи рижковците са с гореща кръв като ромите Joy.Много се радвам,че Мацо е започнал да свиква с новата обстановка.А Господин Котка има разбойническа физиономия.

# 614
Не съм ви забравила, но толкова размазана се прибирам вечер, че докато се размразя и става време за сън. Иначе ви чета редовно  Hug
Преди малко имахме фотосесия с гирлянд. Брей, ама как снимате вашите котаранчовци, моите не стоят секунда мирни..Ще поорежа снимките и ще ги кача малко по-късно.
Спас (големия) пие вода единствено от течаща чешма. Малкия иска само да е прясна в купичката. Преди малко ометоха двойна порция гювеч  Laughing Да им е сладко.
Айде, до по-късно  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт