Роля на бебето в процеса на раждане

• 5 765
  • 101
  •   1
Отговори
# 90
Нищо Нормално няма във вафлите и бебетата, това е лично твоя интерпретация.И нищо не се е случило постепенно точно с тези примери, а лавинообразно за кратък период от време.За това и се алармира и се обръща все повече внимание-и на качеството на храната на децата и на физическата им активност.
Хексе е права за задоволената потребност и стопирането на развитието.

# 91
Нищо Нормално няма във вафлите и бебетата, това е лично твоя интерпретация.И нищо не се е случило постепенно точно с тези примери, а лавинообразно за кратък период от време.За това и се алармира и се обръща все повече внимание-и на качеството на храната на децата и на физическата им активност.
Приемам че сте прави.

# 92
Алармират единици. На качеството на храната обръщат внимание медиите и малцина потребители (в големите градове са повечко, затова може би живеещите там имат погрешна представа за общото ниво). Мнозинството продължава и ще продължава да храни децата си с вафли, без да обръща внимание на алармиращите. Точно защото е общоприето. Мисля, че в случая  Людмил точно е употребил думата "нормално" - това, което се приема и практикува от болшинството хора в обществото.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 13:32 от alliss3

# 93
Пак грешиш, не защото е общо прието, а защото е по-лесно.Никак не са единици алармиращите, но това е до съзнание и битовизъм, до който са принизени повечето хора днес.Това, че се практикува не значи, че се смята за нормално, приемливо и хубаво.Напротив.Всички Знаем за Вредата, но понякога ни се налага да се сблъскваме с нея.На мен ми е по джоба да купя на детето кифла за закуска, вместо ябълка, примерно.Въпреки, че много добре знам за вредата, осъзнала съм, и не го приемам за нормално.Никой не приема за нормално да гъчи само боб, баници и пици, вафли и кроасани.Ежедневието го налага.Практиката не означава одобрение и окачествчване за нормално.
Фактът, че се промениха законовите разпоредби за закусвалните в училищата говори, че съвсем не са единици алармиралите.Фактът, че последните години все по-масово дават по медиите/нима медиите не са най-разпространения и Масов Източник/ видни диетолози и от всчко предаване се набива в канчетата ни за Вредата....това е много далеч от Единици, ще прощавате...

Норма=Установена средна стойност за нещо.За това и думата е НАДнормено тегло, сиреч-не е в нормата, сиреч-не е нормално.Няма как изречението да е Нормалните деца са с наднормено тегло, защото си противоречи, фактът, че присъства думата наднормено е достатъчен, че нещо не е нормално, не е съобразено с нормата.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 13:45 от Jizzlobber

# 94
Какви са научните (медицински) обяснения, че нормално родените деца са по-борбени, спокойни, здрави? Не че се съмнявам в това, но ми е любопито как науката го обяснява.

Коя е тази наука? Как тази наука би доказала, че едно и също дете, ако е родено нормално ще има един характер, а, ако е родено със секцио - ще има друг характер? Може би пък мързеливото, алергично и болнаво дете, родено със секцио, би било още по-алергично, мързеливо и болнаво, ако се беше родило нормално. Би трябвало два пъти да се роди и два пъти да си изживее живота, за да се прецени в кой случай е по-нещо си. Как ще обясни тази наука ненаучния факт, че децата на съседката, родени нормално, са по-мързеливи от моите, по-често боледуват, по-изнервени са и са алергични. Моите са родени чрез секцио и нямат алергии, здрави са, сравнително спокойни са и са достатъчно амбициозни.

И стига сте го навирали това глупаво филмче в очите на хората - то нищо не доказва! Защото съвсем спокойно би могло да е кадър от един фантастичен филм, или филм на ужасите, или психо-драма. С една дума - художествена измислица. По същата логика може да се аргументирате с цитати от "Междузвездни войни".

Не отричам, че е хубаво /недоказано, но е хубаво/ майката да говори на детето си, докато е още в корема й. Ако не повлияе на бебето, то със сигурност успокоява майката. Но да се възлагат такива големи отговорности връз крехките рамене на едно неродено, ми се струва направо несправедливо.

# 95
И аз се опитах да обясня, че всички говорим, пеем и свирим на неродените си деца - прочетете малко повече из форумите, не стойте само в темите домашно раждане, секцио, кой кърмил и защо...вижте, че всички момичета и жени, които са бременни от 1 до 9 месеца общуват, разбира се. Това е инстинкт! Против съм втълпяването на глупости от сорта "обърна се седалищно и му казах да се поправи" или "да си прибере ръцете" - това са щуротии. Иначе на всички е ясно, че бебето е главния герой на филма, ние се учим цял живот да му помогнем да няма трудности, храним се за да му дадем необходимите минерали, води, произвеждаме / или ни добавят хормоните, необходими за доброто протичане на бременността, учат ни какво ни предстои. И всички си имаме страхове, само лудите не ги е страх. Въпросът е да знаеш как да контролираш страховете си и да ги използваш ти, а не те да те използват и съсипят.

# 96
Против съм втълпяването на глупости от сорта "обърна се седалищно и му казах да се поправи" или "да си прибере ръцете" - това са щуротии.
Извинявай, но ако за теб са щуротии, за мен са самата реалност, защото ако не бях голорила и обяснявала на сина си да се обърне с главата надолу в 33 г.с., сега щях да имам 15 см. белег на корема! А че беше седалищно е докоментирано и със снимки от УЗ.

# 97
Цитат
Коя е тази наука? Как тази наука би доказала, че едно и също дете, ако е родено нормално ще има един характер, а, ако е родено със секцио - ще има друг характер?
Тази наука се казва Висарион или Сергей Тороп. Ако се поинтересуваш малко ще разбереш.

# 98
Извинявай, но ако за теб са щуротии, за мен са самата реалност, защото ако не бях голорила и обяснявала на сина си да се обърне с главата надолу в 33 г.с., сега щях да имам 15 см. белег на корема! А че беше седалищно е докоментирано и със снимки от УЗ.

Извинявай, ама защо пък си мислиш, че бебето ти се е обърнало, защото си му говорила!

Цитат
Коя е тази наука? Как тази наука би доказала, че едно и също дете, ако е родено нормално ще има един характер, а, ако е родено със секцио - ще има друг характер?
Тази наука се казва Висарион или Сергей Тороп. Ако се поинтересуваш малко ще разбереш.

Питах за наука. Явно не си разбрала въпроса ми!

# 99
  • Видин
Че моето се обърна от седалищно главично в края на 7месец без да съм го приканвала  newsm78
Истината е, че бебетата се обръщат в правилна поза накрая на бременността  Peace

# 100
Бебето няма голяма роля по време на раждане, то просто бива изтраскано навън, може би трябва да му кажем предварително да заеме стартова позиция и да се изтласква с крачета навън... JoyАз не виждам как обстановката ще повлияе на бебето по време на раждане. Истината е, че то преживява невероятен стрес независимо от родоразрешението - при всяко раждане в организма на майката се отделя адреналин и още куп вещества, които постъпват и в кръвообръщението на бебето. Тв предизвикват стрес у майката и бебето, но всъщност подпомагат родилния процес по различни начини, няма "спокойно" раждане.

Последна редакция: чт, 14 яну 2010, 18:06 от GeriM

# 101
  • София
Технологиите през последните години ни позволиха да надникнем какво става в утробата на майката и дори най-големите скептици са наясно, че детето вътре преживява доста неща и е активно - чуващо, усещащо...
Това не значи, обаче че всичко ни е ясно. Според мен има причина хората да не си спомнят преживяванията си преди, по време и първите години след  раждането си - според мен не им е нужно (подлагането на хипноза и други практики, за да "си спомним" според мен са опасни, не просто излишни, ама нали "който го е страх от мечки да не ходи в гората" - лично аз не държа да знам "тъмното си минало" Mr. Green)

Преди години и аз четох разказа на една жена за едно от ражданията - искали да е вагинално, но доктора казал - седалищно е бебето - значи правим секцио. Жената и мъжа й поискали да ги оставят насаме за малко, след което се помолили и , както споделяте тук, казали на бебето да се обърне. Доктора, обаче бил нетърпелив и така или иначе направил секцото. После обяснил на майката, че "ако бяхме изчакали, щеше да се роди нормално - беше се обърнало главично".
Аз си мисля, ако се поставя на мястото на някоя жена със седалищно , даже ако е напречно (щото седалищното предполага възможност вагинално да се роди), ами и аз бих опитала всичко, което знам, за да се обърне бебето - ще му говоря, пози ще пробвам, поне да знам, че преди да легна под ножа съм опитала всичко. Peace

По време на първото ми раждане бях свързана с монитор за проследяване на контракциите и от там се чуваше и сърдечния ритъм на бебето. Някакси бях спокойна като го чувах. През повечето време знаех, че спи, акушерката ми докладваше Laughing, отвреме навреме го усещах да се движи, но просто ми беше любопитна цялата тая работа - някакси по-реално ми изглеждаше присъствието му, докато лежах цяла нощ и чаках заветното разкритие. Mr. Green

Но, разбира се, не изпадам в крайности - не мисля, че бременността, която е няколко месеца и раждането, което е няколко часа са главни определящи неща за бъдещето на детето, в никакъв случай...Иначе трябва да хвърля вината за всички несъвършенства и несполуки върху плещите на родителите и да очаквам моите деца да хвърлят много обвинения срещу мен и грешките ми.
Просто човек прави най-доброто, на което е способен в дадения момент, със знанията, които има. 

Общи условия

Активация на акаунт