Биха ли ви шамари в родилното?

• 28 969
  • 557
  •   1
Отговори
Здравейте на всички. Тъй като във форума се заформиха теми за насилието срещу родилки, а на мен ми предстои раждане, моля, да ми отговорите дали са ви били шамари, когато сте раждали и дали са ви обиждали. Ако да, моля посочете и къде.

# 1
  • Sofia
Не са ме тормозили по никакъв начин.

# 2
  • Стара Загора
Не . Бях обект на особенно внимание - така се чувствах.И това с шамарите , скачането по корема ,обидите и др. ми се вижда прекалено .

# 3
Мен също не са ме тормозели по никакъв начин. Точно обратно, целия екип ми даваше съвети за бързо и безпроблемно раждане. Раждах в "Хигия" - Пазарджик.

# 4
  • България
Не,не са ме тормозили по никакъв начин нито мен,нито майките около мен.Бях супер доволна от лекарите,от персонала ,от грижите за бебето,от всичко  Peace (раждах в Токуда)
Сестра ми 2 пъти ражда в Тина Киркова и няма никакво оплакване

# 5
  • София
Не, не са. И трите пъти (в Тина Киркова).
Изобщо не се връзвай на такива приказки. Да, възможно е да има такива случаи, но те са малко.
Мое мнение е, че тази психоза се създава от майки-многознайки, които отиват не да раждат, а да дават акъл на докторите как да си вършат работата. Прочели разни небавилици по форумите за това колко варварски са методите е родилните отделения и повярвали им на 100%.

Желая ти леко раждане  Hug

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 17:23 от ВаняМ

# 6
  • София
НЕ Peace Раждала съм 2 пъти е Тина Киркова

# 7
Не са ми били нито шамари, нито са ме обиждали, нито са ме натискали по корема. Акушерката беше много добра държеше се перфектно с мен, отговаряше ми на всички въпроси и ми обясняваше какво трябва да правя. Раждах в Окръжна болница Варна , без да съм имала специално подбран екип, а отидох ей така при тези които бяха дежурни Peace

# 8
НЕ  Naughty.Не е имало насилие над мен по никакъв на4ин.Раждах във Втора градска в София и останах много доволна.Обрщаха ми доста внимание,но не съм плащала,нито имам хора там.

# 9
Не изобщо,малко се преувеличава с това,но може и да греша
по темата- в Габровската болница и то преди 12 г. много мили и добрички бяха, без предварителни уговорки с екипи и тем подобни

# 10
  • София
Не, разбира се. Нямаше нищо унизително спрямо мен нито по време на раждането, нито по време на целия ми престой в болницата.
От престоя ми в две Гинекологии - на Шейново и на Окръжна б-ца мога да заявя същото - добро отношение получих навсякъде, както и отговор на всичко, за което съм попитала.

В последните 3 години контактувам основно с майки с деца покрай моето дете и не съм чувала на никоя да са и удряли шамари в родилното.

# 11
По принцип докторите са много брутални,да наслушах се на много простотии,но за шамари.....не мисля че могат да си позволят newsm78.

# 12
  • Paris, France
Не, не са ми били шамари, нито са ми скачали по корема, нито са ми наложили ненужна процедура. Дори професорката-гинеколожка, която беше дошла от къщи посред нощ за да ми прави спешно секцио направи всичко за да ме успокои и прекара половин час на телефона в разговор с майка ми, на която поисках да се обадя. Майка ми е била хирург и беше доста притеснена от перспективата за секцио с рисковете от сраствания, инфекции и смърт, тъй като бях с висока температура и инфекция а бебето беше само на 28 седмици. Майка ми беше изразила съмнение, че толкова малък и неразвит фетус с инфекции ще оживее а също, че пълната упойка на пълен стомах (бях яла обилно преди 2 часа) биха били фатални за мене. Никой не се ядоса, че по нощите го викат и разкарват. Обясниха ми рисковете от предизвикано раждане за фетуса и аз реших да избера секцио. Можех да се откажа във всеки един момент.

За второто раждане също се съобразиха с всичките ми изисквания, доколкото имаха възможност. Само накрая от недоглеждане включиха окситоцин, но го спряха веднага щом им казах. Е, родих в помещение с размери на кухненски бокс на маса за слушане на тонове, защото нямаха никакво място никъде, дори по стаите, но това не зависи от тях.

По време на двете бременности, двете раждания и след това съм имала достъп до прекрасна храна, стая с баня, обезболяващи на поискване, присъствие на близки, телефон, на който да се обаждат близките ми 24 часа в денонощието, помпа за цедене и всичко от което имах нужда. След 2то раждане имаше кинезитерапия, масажи и акупунктура.

Цената на следенето на двете бременности и раждания - 0.00 английски лири, евра, лева или каквато валута изберете. Цената е същата за всяка бременна жена, независимо дали плаща осигуровки или не, дали пребивава легално в страната или не.

От това, което чета тук, не мога да повярвам, че успяха да ме изродят без да ме избръснат, клизмират (не съм се осрала за протокола, нито се е случило на позната), без да ме вържат, без епизиотомия (и без разкъсвания!!!!!!! само охлузвания), без да ми скачат по корема, да ми се карат, подиграват и бият шамари, без да ме слагат на система, без упойка, без натиск и, изненадващо, без дори да напъвам.

За шамар или физическо насилие или каране (психологическо насилие) щях да гепна поне половин милион с добър адвокат.

В България не бих раждала по ред причини, камо ли да платя от джоба си на някого да ме изражда. За протокола - раждах първия път в Англия, втория във Франция.

# 13
Не, имах предварителна уговорка с акушерката, но и лекарата, която беше на смяна беше много мила, както и всички останали. Не мога да се оплача от грижите за мен и бебка.

# 14
Не.  Peace
Всички гледаха по някакъв начин да ми помогнат. И аз нямам познати, които да са ги удряли или унижавали, по какъвто и да било начин.  Peace
Не знам къде раждат тия дето ги бият и унижават. Или пък самите те провокират лекарите.  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт