Отговори
# 15
  • София
Хм, ако медените коледни къщички се броят, имам шанс... ама ми се струва, че не е редно да се броят: сграда има, торта - няма hahaha

# 16
  • Vaudreuil Canada
Мисля че се броят за торти, но ако толкова те притеснява може за основа да сложиш торта и отгоре медена къщичка  Mr. Green

# 17
Кокото повече се замислям толкова по-голямо предизвикателство ми се струва тази задача. Но за първи път май ще се престраша да участвам. Още повече, че срока й съвпада с конкретен повод за торта към конкретен човек с отношение към сградите. Сложна е задачата...
Ъъъъъъъъъъ, може ли процедурен въпрос? Къщичката на Баба Яга сграда ли е???  Joy
Аз предлагам лееееееекинко да перефразираме темата. По-скоро да я разширим. И още по-скоро, да я обобщим.    Те, тука и аз се обърках вече.   Добре де, отварям скоба след сухото "СГРАДА" - /Къща, колиба, блок, небостъргач, вила, хижа, училище, музей, театър, кръчма, замък, крепост, кула и т.н. и т.н.
Подписвам се под протокола и чакам допълнения ако се одобри разбира се.  

Сграда е, пък било то за приказен герой Grinning

Ванче, да разбирам ли, че предлагаш да определим сградата по функция и така да обобщим заданието? Мисля, от една страна, че би било добре. Както с икебаната. Ако остане обширното понятие ще се появат много различни неща и ще са по-трудно съпоставими. Не съм следила съвсем изкъсо предишното предизвикателство, но това, за което веднага се сещам е Бакхус и патето. Много обхватно е понятието както и 3Д.

И на мене ми се образува някаква идея...Засега ще ви следя.

# 18
Браво момичета, интересна тема сте избрали.
Тъй като не успях да се включа в предишното предизвикателство, ще се опитам да се включа в това...

Съгласна с изброеното от Ванчето какво квалифицираме като сграда, като добавим още и паметник, архитектурен обект, църкви и др.

Тандури, да се оправяш бързо. Hug

# 19
Ванче, всичко що е постройка е сграда  Wink в това число и къщичката на Баба Яга  Grinning

Аз не съм привърженик на идеята медените къшички да се считат за сгради, така малко се обезмисля идеята  Rolling Eyes

# 20
Фиолетке, не бий отбой, Айфелова кула от РА звучи  достатъчно предизвикателно  Mr. Green и ще ти отива !

Аааа, моля те, на моя мъж явно му хареса да помага, защото като му казах новото предизвикателство и той веднага излезна с предложение, което беше одобрено от моя страна  Mr. Green  При условие, че пак ще помага, естествено  Twisted Evil

# 21
  • Vaudreuil Canada
Аз не съм привърженик на идеята медените къшички да се считат за сгради, така малко се обезмисля идеята  Rolling Eyes

Някакси не мога да се съглася с това след като видях тези:

http://www.cynical-c.com/archives/bloggraphics/gingerbread_house_13.jpg

http://www.toptenz.net/wp-content/uploads/2008/11/ginger-bread-house-7.jpg

http://www.foodandhome.com/images/blog/gingerbread-house2.jpg

http://1.bp.blogspot.com/_HIR6nEizSdw/SKKHWekfu2I/AAAAAAAAABE/tU … +at+St+Peters.JPG

http://www.toptenz.net/wp-content/uploads/2008/11/ginger-bread-house-6.jpg

# 22
Шемет не успя да ме убедиш  Wink , но както си решите  Peace

# 23
Eто ме и мен PeaceНапълно съм съгласна с Ванчето ,всичко що е с покрив  е сграда .Никаква идея си нямам ,но ще си напрегна малко мозъчето и ще измисля нещо.

# 24
Медената къщичка би могла да се използва за облицовка. Нищо не пречи вътре да се напълни с торта. Все пак сградата предполага нещо, по-високо от 7-8-9-10 см както е стандартна торта. Хубавото на тази тема е, че се падна след 3Д-то. Доста опит може да се почерпи от него. Това ще е нещо като поправителен на предишната тема, но с леко ограничение в сюжета. Завъртели са ми се 100тина идеи, но ще се опитам да ги свържа с поводи. Все пак да си ядеш къща в къщи след неделен обяд.... доста помпозно звучи. Ще го мислим... има време.  newsm78

# 25
Медената къщичка би могла да се използва за облицовка. Нищо не пречи вътре да се напълни с торта.
Peace
В този вариант бих приела ,че медената къщичка е сграда.Иначе-за нашия случай,торта-сграда , мисля ,че не се вписва в регламента.
И аз имам сто идеи...половината от 3Д-тортите,ама да видим...    newsm78

# 26
  • Vaudreuil Canada
Не че съм се юрнала да правя медена къщичка ама нещо ми се иска да го изясним този въпрос - значи айфеловата кула от РА сложена върху торта е сграда а медена къщичка оформена и украсена подобаващо не е? Така ли излиза?

# 27
Не че съм се юрнала да правя медена къщичка ама нещо ми се иска да го изясним този въпрос - значи айфеловата кула от РА сложена върху торта е сграда а медена къщичка оформена и украсена подобаващо не е? Така ли излиза?
Ами това и на мен не ми е ясно...трябва ли да е 3Д-торта сграда?
И ако е сграда върху торта,става ли?

# 28
Аз имам чувството, че се бъркат понятията архитектура и сграда. Айфеловата кула сама по себе си не е сграда, а съоръжение, с впечатляваща архитектура. Една медена къщичка чисто теоретично много повече се доближава до сградата, отколкото която и да е торта, защото структурата й е от ограждащи елементи, затварящи някакво пространство. Тортата е плътен обем и от там за мене идва предизвикателството как аджеба тази торта хем да е сграда с колони, плочи , архитектурни детайли и хем да е торта. Но от друга страна се присетих за градоуствойствените макети, където сградите се представят като изцяло плътни стиропорени обемчета. Но тук мащабите са други. Значи май всичко опира до мащабността на проекта, а оттам до качеството и количеството на детайлите.
После, попадали ли сте на конкурси за сграда на годината? Там има подкатегории за жилищни сгради, обществени сгтади, промишлени сгради, култови и т.н. Т.е. нужно е да се уеднаквят критериите.

# 29

Не, не излиза така. Това кой го твърди? Според мен и двете не са. В интерес на истината съм по-склонна да приема кулата от Роял айсинг, бая по-сложно ми се вижда от медена къщичка, но след като вече някой бил пуснал линк как се прави, мисля, че този вариант отпада. Поне аз не бих се наела да правя нещо, което вече е показано как се прави. В тази връзка призовах да не се обсъждат конкретни сгради, за да не осъмнем февруари с 3 комплекта пирамиди, 5 опери в Сидни и т.н. Нека всеки си умува за него си, за да ни е изненадващо и по-интересно след няколко месеца. Наистина няма да е лошо да ъточним границите на темата, макара че когато сме ги оставяли по-отворени не сме бъркали и винаги се е получавало по-интересно  Peace .

Общи условия

Активация на акаунт