Отговори
# 45
Идея и замисъл:
АРАНЖИРОВКА:
Изпълнение:
ИСКАМ ДА ЗНАМ:
КАКВО БИХ ПРОМЕНИЛА, АКО БЯХ АЗ:

Аз не бих включила последната точка, защото всеки е индивидуалност и всеки има свой собствен и уникален поглед върху изгледа на нещата!

# 46
Чудя се как да го кажа, та да не се засегне някой, да не се обиди и да не скочи.  newsm78 С риск отново да предизвикам спор, ще си кажа, пък... каквото сабя покаже.
Последното Предизвикателство беше адски интересно откъм проекти и безумно скучно откъм коментари. В тортената тема се коментира много повече отколкото тук. Обсъждаше се избирателно. Малко бяха хората, които коментираха всички торти. Имаше много коментари от сорта: "Тая, тая, тая и тая - страхотни торти. Браво" и по едно букетче накрая. Това не е коментар за тази тема. Това е според мен. Съгласна съм, че много от тортите бях с подробни обяснения и с много снимков материал. Но това също не е повод за едно голо "Браво". Имаше хора, които коментираха стриктно до собствената си торта. След това се изгубиха. Това също не е честно. Имаше и такива КАТО МЕН, които ги нямаше по 2-3 дни и изсипваха коментарите накуп. Виновна съм, признавам.
В предишните предизвикателства, на 1 торта имаше по 5-6 стр. коментари. Сега, имаше случаи в които 2 дни се побираха на 1 страница.
ПРЕДИ НЯКОЙ ДА ПОЕМЕ ВЪЗДУХ И ДА СЕ ПОЧУВСТВА ЛИЧНО ОБВИНЕН, ИСКАМ ДА КАЖА ЧЕ НЕ ВИЗИРАМ НИКОЙ КОНКРЕТНО. НЯМАМ И НИКАКВИ ЛИЧНИ ПОВОДИ ЗА НАПАДКИ. ПРОСТО ОБОБЩАВАМ ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВОТО КАТО ЦЯЛО. Който иска да се сърди, който иска да ме мрази, но това е истината и това е положението, Минке!!!
Точно поради горните причини съм в голяма дилема дали изобщо да участвам този път. Не искам хвалби и лично отношение към мен, просто страшно ме дразни атмосферата която се получи този път.
Пепи е писала заедно с мен. В това предизвикателство изоставих тази форма на коментар, точно поради последния ми абзац. Ами... ядосах се. Аз пиша като ненормална, оцветявам си, подреждам си и докато си сътворя романа, заедно с мен писали 3ма души, половината от които напляскали букетчета придружени с 3 думи.  Я, да млъкна че започвам да се пеня и щеси изпрося боя.

# 47
Съгласна съм с Ванчето. За първи път участвам в предизвикателство, но тези неща ми направиха вечатление. Също смятам, че би било добре да се съберат тортите накуп или в няколко дена защото разхвърляни в 2-3 седмици е много. За мен лично беше много трудно да съм всеки ден в темата и да отделям поне по час да разглеждам снимки и да коментирам не защото не ми беше приятно, а защото си имам много други ангажименти, които ме напъват всеки ден. Все още съм длъжница на Пепи, Ели и Аталанта мисля, последните 3 торта, така и не успях нито да ги разгледам като хората какво остава за коментар.

Иначе за тълкуването на темата сгради претенции нямам. Каквото решите, това ще направя Whistling

# 48
  • София
Ванче, така е. Права си. Затова си блъсках главата сутринта и се опитвах да видя причината, поради която това начинание ни вълнува като подготовка и разглеждане на тортите, а не ни вълнува като обсъждане. Краси може би е права, че нивото се вдига (това ок, логично е), ама какво да е това нещо, което да вдигне летвата и да има пак за какво да говорим, и обсъждаме???? Ти хубаво обобщи, точно, откровено и без задръжки - какво може да променим?
Хайде, давайте предложения....Не търсете гениалното предложение, брейнсторм, може нещо да изникне.
Пепи, съгласна съм с категориите ти. Добра основа са, може би няма нужда от повече, но може някой да предложи нещо интересно...

# 49
  • Пловдив
Идея и замисъл:
АРАНЖИРОВКА:
Изпълнение:
ИСКАМ ДА ЗНАМ:

Аз не бих включила последната точка, защото всеки е индивидуалност и всеки има свой собствен и уникален поглед върху изгледа на нещата!

Любе, това го копирах от първото предизвикателство. Ако човек няма какво да каже по тази точка, може да постави тире срещу нея. А и не е казано, че това ще са точките. Просто ги написах, за да може тези, които не са учавсвали в първото предизвикателство да добият представа за какво става дума.
Темата е отворена за дискусии и точките може да се обсъдят и уточнят. До февруари имаме време Wink

# 50
  • Vaudreuil Canada
Като се замисля ние каквото и да си предлагаме няма особено значение - по-добре тези които не могат да се включат в коментарите да предложат вариант който ги устройва така че да участват по-активно. Аз ще се съобразя с тях.
А за последното предизвикателство - не мисля че имаше толкова нови техники - по-скоро си беше въпрос на ефектност на тортата затова и нямаше какво да се коментира освен че тортите бяха сладурски и много готини.
Да се надяваме че всеки ще предизвика себе си с новата тема и ще видим повече нови неща.

И още нещо нека всеки като дава обяснение на тортата си да даде пълна рецепта а не просто името и. Бих се радвала да има и оценка на тази рецепта - харесва ми, не ми хареса, не съм я опитала дори, защото беше поръчка.... и други от този сорт. Аз много често питам, а и други забелязах че питат за размерите на тортата - това също е полезна информация за да добие човек представа за мащаба на тортата.

# 51
  • у дома
мдам, едно към едно мисля като van444eto  Peace нищо, че съм от тези дето започваше с браво и завършваше с поздравления и букетчета   Mr. Green  но лично за мен, така го усещам, няма как на един да кажа "браво", на друг не  ooooh! именно за да не се засегне някой, важното е, че между поздравлението и бравото се опитах максимално да изкоментирам какво ми харесва и какво не в дадената торта  Thinking

НО определено ми направи впечатление избирателното коментиране и отговаряне/премълчаване, което не го разбирам  Crossing Arms  newsm78  отделно нещо ми направи супер неприятно впечатление, но понеже го забелязах специално при обсъждането на една от моите торти и понеже допускам, че е направено несъзнателно, ще си го запазя за себе си  Peace

за "сгради"-те - смятам, че самата торта трябва да е във формата на някаква сграда  Peace

# 52
Днес след разговор с Дими на Скайп реших да споделя и аз моето  виждане за Предизвикателството . Искам да подчертая,че това е как аз виждам предизвикателството и не НАЛАГАМ никакво мнение .Нека не възлиза спор и да няма коментари от рода на ..."угода няма "

Аз виждам Предизвикателството така :
 1. Албума със снимките да е заключен и да се пуска в деня на откриването . Това естествено означава снимките отново да се качват от един човек като не обременявам Тандури с това . Аз за момента мога да поема тази задача ( не работя ,нямам големи ангажименти ) , като и всеки един от вас е свободен да се ангажира .
 За да се улесни работата на този който качва снимките нека да се организират малко нещата :
- да се ограничи броя на снимките да речем около 25 ( мисля че е напълно достатъчно) . Който иска да покаже повече снимки може да качи останалите снимки в албум и да даде линк в деня на обсъждането .
 - снимките да бъдат качвани в реда в който са изпратени

2. Да се ограничи направата на максимум 2 торти по темата . Да не се замества количеството за сметка на качеството . Разбирам че дадена тема може да вдъхнови някой за повече неща , но  да си избере 2 - за останалите има Тортена тема ( каkто Нелка показа чантичката в Тортената ) . Излишно е да се влачи коментирането по 20 дни
3 Съгласна съм с Ванчето по повод коментирането ,както и с Блуай за премълчаването . Определено когато си положил труд е трудно да чуеш критика,но градивната критика си е градивна .Нека не се спестява .
4 Да накараш някой да коментира е трудно ,всичко е въпрос на етика и уважение към труда на другия . Аз мисля че съвсем спокойно може да се коментират 3 торти на ден .

За темата Сгради - торта сграда  . Да се изключат медени къщички или моделирани къщички сложени върху торта основа .

Както казах това е моето виждане за Предизвикателството.Това не е "предложение" , не е налагане на мнение. Нека не възлиза спор и да няма засегнати . Нищо лично към никой !!!

# 53
  • Plovdiv->Toronto
Съгласна съм с Рая  Simple Smile, по всички точки освен третата Whistling, малко ми е трудно да критикувам  BlushTired, ще се опитам обаче  Peace

# 54
Момичета, не избягвам да се включа нарочно, опитвам се да следя темата, но понеже ми в трудно да чета и пиша в момента не искам да отварям дискусия, в която не мога да взема активно участие и да следя за нови коментари, затова засега ще се въздържа да изложа моето мнение, малко по-нататък като се почувствам по-добре ще ви споделя аз какво мисля.
Дотогава коментирайте, в спорът се ражда истината! Simple Smile Peace

# 55
Съгласна съм с Рая  Simple Smile, по всички точки освен третата Whistling, малко ми е трудно да критикувам  BlushTired, ще се опитам обаче  Peace
Тук не става въпрос да критикуваш от любов към спора и с цел заяждане. Като критика се има в предвид, да изкажеш своето мнение по въпроса. В нашия случай към тортите. Не  е задължително да нападаш с мачетето, а просто да кажеш какво не ти допада на теб. Или да изкажеш мнение как би направила ти даден елемент. Пример да дам ли?  newsm78 "На тази торта не ми харесват цветята. Цветята са дебели, цветът е неестествено син. Бих го направила преливащ. Дървото ми харесва, но клоните са увиснали. Бих ги подсигурила с по-дебела тел." ..... това се има впредвид. Изрази от сорта: "Егати скапаната торта!" са вече друго нещо. Слава богу, при нас не се срещат. Естествено, всеки си има собствен вкус и започва да налага собствен стил. Не мога да кажа че тази торта е грозна, само защото на мен не ми харесва. Тя си е хубава, щом я харесват още 10 човека. Просто тя е далеч от моето виждане и аз не бих я направила така, ако имам право на избор. Но пък няма начин да ми хареса и да припадна пред екрана, само защото ТИ си ми симпатична. Тук обсъждаме торта, а не приятелски отношения.
 В тортената тема повече го подкарахме на изложба. Вече никой не пише какъв е пълнежа, къде е сбъркал и какво е открил докато се е мъчил. А, и никой не го пита. Затова тези Предизвикателствени теми трябва да са по-различни. Наистина, много вода е изтекла от миналата година и става все по-трудно да се предизвикваме. Но и в това си има тръпка. Просто ще се наложи да мислим в по-грандиозни рамки. Отдавна сме минали уроците с покриване, изпъване, кърпене. Розичките вече са скучни. Така че, ще се наложи всеки да си разшири кръгозора и да се предизвика двойно повече. Достатъчно ли философствах за днес???  Mr. Green

# 56
  • в семейството
Хайде и аз Петко с мъжете  Mr. Green .
Да ви кажа какво си мисля, като гледах последните две предизвикателства. Аз също, като Eli_c не мога да критикувам. Още повече, че вече си давам ясна сметка за труда на всеки пипнал нещо с двете си ръчички. Преди като видех торта с рози ми изглеждаха толково кичозни и обикновинни, а сега направо  Shocked  и си мисля" Кой и кога си е играл толкова с всяко едно листенце от букета?" И как да питам нещо, като пък си мисля друго: Сигурно са го казали назад в темите по няколко пъти остава и тук да попитам и сигурно ще ме  #2gunfire . За мен, като по-неопитна, ми е трудно (да не кажа неудобно) да коментирам тортите ви, защото струва ми се нивото до което сте стигнали e на "7 up"  Wink . Предполагам, че и за това коментарите и въпросите са по-малко.
То е като да отида (аз) на новия курс, който предлагат Кадемлийци  Twisted Evil , споменат в тортената. За да задаваш въпроси(в каквато и свера да е), трябва да имаш базови познания и малко опит.
И за да не съм бла, бла...смятам, че е хубаво:
1. Да има още по-подробно обяснено всичко: количество продукти, брой блатове с размери, последователност, времетраене и т.н.
2. Предложението на Пепи

Идея и замисъл:
АРАНЖИРОВКА:
Изпълнение:
ИСКАМ ДА ЗНАМ:

И като потвърждение на думите на Ванчето: за всички вас   bouquet

# 57
Eli по принцип още като започна Предизвикателството идеята беше такава - да има градивна критика . Не просто коментар " на мен не ми харесва " ...а "градивна" . Трудно е определено ..., трудно е когато някой е положил труд да му кажеш че виждаш нещо което не ти харесва , но нали така се учим.
 Ще дам пример . При Икебаната аз коментирах орхидеите на Бубилинка и си казах мнението а то беше " че на тази красива торта , толкова добре направена и като идея и като изпълнение - орхидеите развалят вида ..." Ами това е ...защо да има сърдити ,сигурна съм ,че сега Буболинка като види тези орхидеи би се съгласила с мен . Същото е и с коментара на Тандури по повод моята 2ра торта - тя сподели че на нея и идва "претрупана" ...ами да това е нейното мнение може и да е права ,може и да не е ,но това е как тя вижда нещата , защо да не се сподели.

Аз и преди съм го казвала - аз съм си най- големия критик ( естествено след съпруга ми  Laughing ) , понеже знам какъв ми е бил замисъла, какво не ми се е получило и за какво ме е яд . И Ванчето е права , вече периода с добре опънатата торта отдавна го отминахме , нека не стоим на едно място .

фотка сега гледаш с други очи , след време с малко повече придобит опит ще гледаш по различен начин .

Ето например - днес се рових из сайта на Двете Фукли да гледам сватбените им торти . Ами мога с ръка на сърцето да кажа че 80% от нещата им не са на нивото на което те претендират ,че са . И така , сигурно преди година щях да мисля по различен начин , сега с малко повече насъбрана информация  и малко повече опит ми изглеждат съвсем различно .

Иначе на мен темата Сгради си ми е предизвикателство . Това с което бих опитала да се предизвикам , за моите способности ще бъде адски трудно изпълнимо  Joy

# 58
  • Plovdiv->Toronto
Ванче, Рая, знам какво имате предвид  Peace, но се опасявам да не звуча много мърморещо, елитарно някакси, затова понякога се включвам късно, когато всичко вече е изкритикувано  Embarassed. Защото колко пъти всъщност иска някой да чуе че листата му са дебели  Mr. Green, след третия път дотяга .... Та, и критиките и похвалите се изчерпват, да се постараем наистина да има идея, борба в тортата с гравитацията ли, с възможностите ли Twisted Evil, интрига някаква, нова техника, за да е интересно за всички  Peace ...

# 59
Аз нямам претенции никакви. Някак ми е все тая, поизгуби се тръпката като че ли  Confused . Ако ще и всички торти да обсъждаме в един ден...и това ми е ок. За градивна критика само се говори, но приказките остават висящи, тя просто е мит. Затова и малкото хора, които са ок с това да критикуват и да предлагат други решения в един момент се отказват защото е глас в пустиня.
Единствено не ми харесва, и няма да го премълча, идеята да се вкарваме в някакви рамки. Да има точки, по които да се обсъжда, или да има правило за максимум брой торти. Малко излишни ми се струват и двете ограничения. Но както казах ми е все тая, така че каквото решите, просто прецених, че е редно да си изкажа мнението  Peace

Съгласна съм с Ели, че трябва да има интрига. Сякаш изчезна тръпката и трябва всички да се напънем, за да я върнем. Доста хора (включително и аз самата) не си дадоха особен зор и никак не се предизвикаха предния път. Аз се предизвиках едва с последната торта...и в този смисъл ако имаше правило за максимум 2 торти можеше и изобщо да не се предизвикам  Tired . Нямаше да видим и на Ели третата торта, нито пък на Блу-то...дали нямаше да е загуба?!?. Имаше доста мнения, че това е било най-силното предизвикателство, аз не съм на това мнение  Blush , според мен беше по-слабо от последните...или пък може би критериите ми са се променили. Но далеч повече се вълнувах и се радвах от показаното в "Приказни герои", "Сезони" , "Икебана"...

Дано да няма желаещи да спорят с мен  Laughing Peace

Общи условия

Активация на акаунт