Отговори
# 30
  • София
Моето вътрешно убеждение по въпроса за медените къщички е, че сами по  себе си не се вписват в темата. Ако има някъде торта - в основата, в стаите, в покрива - минават  Peace

Иначе наистина май всички мислят за 3 Д торти (включая и аз, когато писах първия си пост в миналата тема), а това със сигурност не е задължително според мен - може да са рисувани, апликации и т.н.

# 31
  • София
Това, какво ще определим като съдържание на тази тема, зависи според мен от това, какво искаме да видим и да научим. И аз, като повечето, си представям торта, чиято конструкция и допълнителна декорация я правят да изглежда като сграда - смятам към това да се придържам предвид идеята си, (стига да не решим, че това отпада като тълкувание:)). Ако някой, обаче реши да на направи рисунка на къщичка и това го оставим като възможно тълкувание...ами ще обсъждаме рисунка тогава...

Повдигам пак въпроса с  продължителността на обсъжданията - нека направим така този път, че да сгъстим емоциите във времето и да им подсигурим малко повече постоянство през цялото обсъждане. Вярвам, че има обективни особености едно такова "семинарстване" и ако се допитаме до някаква информация, може да намерим подходящия формат и да го вкараме в регламент. Не ми се иска към 20-тия ден да правя сетни усилия, за да уважа достойни проекти, старание и умения, а авторите на този ден да се чувстват пренебрегнати. Мисля, че можем да обсъждаме и по повече от 2 торти на ден.

# 32
dimitrina73  съгласна съм с  теб че може да се обсъждат повече от 2 торти на ден

# 33
Нещо не можем да се разберем този път ми се струва.
Темата, аз я разбирам така: Правя си 3Д торта, която издялквам, построявам, снаждам или моделирам като сграда. Обличам я по мое осмотрение в тесто, сметана, айсинг, желе или каквото покритие се сетя. Дооформям със детайли и дреболии и накрая имам макет на някаква сграда, която като разрежа си е торта. А дали е облицована с меденки, бисквити, блатове или тухлички от сладък салам смятам че е все тая.
Сравнявам с колите-торти. То си е торта, но моделирана като кола. Или Барби, или каквато 3Д торта се сетите.
Аз така разбирам нещата. Ако нещо не съм разбрала, поправете ме. Но мисля че ние правим торти а не кухи макети, и идеята да направим торта-сграда, а не торта с поставена отгоре къщичка или сградичка.

# 34
Аз съм от партията на Ванчето по този въпрос  Peace

# 35
  • Варна, морето и сините вълни!
Аз ще се пристраша да се пробвам у ващо предизвикателство. Не е лъжица за моята уста, но пък като ми скастрите ушите магарешки ще си взема поука.
За момента не ми е мноооооооого ясно кое е сграда и кое не. Но ще ви чета.

# 36
  • Vaudreuil Canada
Радвам се че поизяснихме понятията.

По организацията на обсъждането мога само да дам разни идеи без да претендирам че са кой знае колко добри, но са по-различни от досегашната форма.
Може да опитаме следното - първия ден се пускат снимките и всеки си пуска обяснението на тортата, а от втория ден нататък всеки си дава неговото мнение, оценка, въпроси, критики за вече показаните торти и изчетени обяснения - така в рамките на 3-5 дни всички могат да напишат каквото имат да кажат, а към когото има въпроси - отговаря текущо или със закъснение.

# 37
Шемет, тоест всичко на куп?!?

# 38
  • Vaudreuil Canada
Ами то и сега много хора пишат за по няколко дни накуп Wink така поне ще имат някакъв срок за да се включат и да пишат по всички торти. Пък и отговорите на въпроси сега се случва да са отложени във времето което пак прави нещата поразмити тъй че едва ли ще е по-зле.

Ако някой има друга идея да я дава ще я обсъдим ще поспорим пък накрая ще видим коя най-ще ни хареса и коя ще е най-удачна.

# 39
  • София
Шемет, заслужава си да се помисли по твоя вариант. Общото в него и горните е, че времето отново е оптимизирано. Трябва някак си да "съберем" нещата до предела, в който може да се задържи едно групово внимание към дадена тема... newsm78
Опитвам се да си отговоря - какво  да променим, така че да има повече дискусии, по технически въпроси. Или другояче казано, чудя се защо напоследък почти изчезнаха въпросите - "как направи...", коментарите "нам мен това не ми се получава, опитвах така, така..., а ти как го постигна"...Вярно, не всяка торта предлага новаторски въпроси и отговори, освен това аз харесвам емоционалната част в обсъждането, но не искам да останем само на нея, защото ако така, то може да я съберем в един ден.

# 40
Има и друг момент.За мен лично миналата година през юли,когато бях само свидетел на Тортеното предизвикателство,имаше много,много нови работи.
Докато сега,ама че съм скромна    Mr. Green   ,доста от нещата вече са ясни.Както и за останалите участнички.
Не казвам,че всичко знаем,но наистина знанията и възможностите са увеличени.И естествено е въпросите да са все по-малко,все по-специфични.
Според мен,ако пак се съберем повече от 20 участнички, нищо не пречи да обсъждаме както предложи Шеметчето.
Дори не мисля,че 3 или 4 торти на ден са много.Трябва да е много непозната и трудна техника, че да изисква цял ден коментар.

# 41
Ние заминаваме и може би няма да успея дя се включа.
Но ще направя всичко възможно.
Обсъждането ми е все едно-каквото решите.

# 42
  • Пловдив
Аз и за предните предизвикателства се опитах да вкарам начина на описание и въпроси, който Ванчето ползваше в първото предизвикателство.
Според мен беше удачно. Ако някой нама какво да пише или пита по една или друга точка оставя след нея тире.

Идея и замисъл:
АРАНЖИРОВКА:
Изпълнение:
ИСКАМ ДА ЗНАМ:
КАКВО БИХ ПРОМЕНИЛА, АКО БЯХ АЗ:

# 43
  • Пловдив
Ние заминаваме и може би няма да успея дя се включа.
Но ще направя всичко възможно.
Обсъждането ми е все едно-каквото решите.

До Февруари ли ще си извън страната, че тогава ще творим, а Март ще се обсъжда.

# 44

Общи условия

Активация на акаунт