Февруарска мама , все по-голяма става , а на бебето вече му отеснява... ( 31 )

• 18 835
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
  Добро утроо!
 Аз след час и половина съм на третата ФМ и нямам търпение вечеее.Стискайте палци всичко да е ок и да ни кажат вече пола,че много се крие това дете,бе.После ще се отчета

Тази количка Hauck Manhattan Charcoal-Purple  много ми хареса-и е точно в моя цвят.Дано наистина ги има по магазините вече

puhtar    мисля че 14.02 не се брои и затова от 31.12 почват тези 45 дни дни.И на мен ми казаха,че са от тогава  Peace
Star много са сладки боденцата  Heart Eyes мерси за саита  Hug

И аз постоянно сънувам-даже по няколко неща на нощ-но повечете не ги помня много ясно.Но кошмари рядко сънувам слава богу,за сметка на това пък се събуждам разплакана от тях

Kali666 честито за хубавите резултати  Peace

охх много ми е хаутичен днес поста,но явно е зашото много се вулнувам за ФМ,така че надявам се да ме извините  Embarassed

# 301
  • offshore & overseas
Мяу питай ако ти е удобно лично ли трябва да се отиде за този код или може и мъжо например да го вземе.
Моето инфо е, че трябва да се отиде лично, за жалост... Но ще питам... Разбира се, винаги важи стандартната процедура с изваждане на нотариално пълномощно.

# 302
  • София
Здравейте,

Аз си поръ4ах на hauck количка от немския сайт, която има кош за новородено, козче за кола, седяща 4аст, 4анта, тобра за кра4етата,  дъждобран, вси4ки части се слагат на рамката на коли4ката, модела е Apollo 4 in one, тук в БГ на сйата са 958лв, но в магазина бяха 1050 и 1100. Моята излезе 630 с доставката, но още я чакам.

Наистина е мра4но, бих хапнала в центъра, на обяд, но няма с кого Simple Smile Аз от 20ти съм отпуска. Исках да попитам тези от вас, които си поли4ават болни4ните, наистина ли ви дават 90% от брутната заплата или взимате колкото преди??

# 303
  • София
Абе нещо не мога да разбера, за какво е този код заради, който ходите в НОИ? newsm78...нещо съм изпуснала.

# 304
Здравейте,

Аз си поръ4ах на hauck количка от немския сайт, която има кош за новородено, козче за кола, седяща 4аст, 4анта, тобра за кра4етата,  дъждобран, вси4ки части се слагат на рамката на коли4ката, модела е Apollo 4 in one, тук в БГ на сйата са 958лв, но в магазина бяха 1050 и 1100. Моята излезе 630 с доставката, но още я чакам.

Наистина е мра4но, бих хапнала в центъра, на обяд, но няма с кого Simple Smile Аз от 20ти съм отпуска. Исках да попитам тези от вас, които си поли4ават болни4ните, наистина ли ви дават 90% от брутната заплата или взимате колкото преди??

Аз знам, че болничните са 80% , а майчинството е 90%.Ама не съм хич сигурна.

# 305
Ще питам в Тина Киркова за нощницата като отида на консултация в края на месеца.

Обикновеният болничен е 80%, докато вече болничният за раждане (45-дневният) е 90% от брутната заплата.

За кода от НОИ знам, че се получава лично.

# 306
Роси, аз взимам колкото и преди, докато ходех на работа, даже и една идея отгоре  Grinning. Не съм наясно с тези неща, но така ме устройва напълно  Mr. Green. Болничните са 80% наистина, но предполагам от брутната заплата, не от нетната.
Каро, с този код могат да се следят болничните в сайта на НОИ.

# 307
Силвъри  Hug

# 308
Болничните се вземат 80 процента от сумата на която те осигуряват,а майчинството на 90 Grinning

# 309
Болничните се вземат 80 процента от сумата на която те осигуряват,а майчинството на 90 Grinning

Значи правилно съм си мислила- мен ме осигуряват на пълната ми заплата, затова е така  Wink

# 310
  • София
Добро утро, пак!  Embarassed Сега се излюпвам. Да ви кажа, два поредни дни спане по 13-15 часа ми се отразяват чудесно, чувствам се като нова!  Laughing Даже и Макс не е ритал през нощта, спи си и той човека.  Heart Eyes
Сега си направих едно голяяямо кафе с мляко и с кеф си го пийвам и се връщам да ви изчета.

# 311
Sashkova гледах я аз твойта количка - разкошна е, точно такава искам и аз, отговаря на всичките ми изисквания. Довечера почвам да водя преговори с мъжо, че оставаме на неговата милиционерска заплата, а моите болнични да не казвам колко са. Ама сега за още стотина лева отгоре, дано се навие. Те тия 500 му се видяха много, едвам се съгласи ама аз да пробвам. Ако не ще - мир да има. Няма да се ядосвам. Абе милиционерска му работа - и да знаете, че вицовете за полицаи са 100% истина  Joy

# 312
  • София
Прави сте Simple Smile Аз исках да попитам за 90% от май4инството, но се обърках Simple Smile Зна4и е от брутната и наистина е 80 или 90 в зависимост от болни4ния, защото казаха, 4е плащали не пове4е от действителните ти приходи които си полу4авала, което не е вярно!

Аз тези дни ще ходя в НОИ за да си следя след това нещата! Ина4е Рали за колко време ти ги изплащат, редовни ли са.  А да като изляза на 20ти болни4ен брой ме и мен за разходки, 4е както никой не познавам ще си седя самотна и страдаща у нас  Cry

# 313
  • София
Кали, браво за добрите резултати!
Момичета, болничните са точно така - за общо заболяване са 80%, за майчинство - 90% като май нямат данъци или нещо от сорта, та си взимаме толкова, колкото ни е била заплатата или малко повече.  Peace За майчинството имаше и още едно условие - след като се изчисли сумата, не трябва да надвишава нетото на заплатата, която сте взимали и в този случай може да се получи, че болничния за общо заболяване /80%/ е бил по-добре заплатен от майчинството /90%/. Както и да е, със сигурност ще взимате поне толкова майчинство, колкото сте взимали като заплата, а болничния по време на бременност си е чиста печалба.  Laughing Peace

# 314
  • София
Сашкова, зависи кога фирмата ви си превежда осигуровките. След като преведе осигуровките, НОИ имат някакъв срок, в който да ти преведе болничния /нещо от сорта на 10-14 дни/, общо взето ги превеждат бързо след като фирмата си внесе осигуровките.

Общи условия

Активация на акаунт