Февруарска мама , все по-голяма става , а на бебето вече му отеснява... ( 31 )

• 18 763
  • 730
  •   1
Отговори
# 375
Честито Silvery, само хубави новини да се чуват.
Ние секса не сме го спирали (понамалихме покрай гъбите де) ама отшумят ли...., никакъв страх, даже е по-приятно  Embarassed Абе аз дали не съм извратена нещо - доки каза, че било полезно  newsm78 Уффф чак срам ме хвана  Blush

# 376
И аз потвърждавам, че за да има наличие на гъби разни трябва да има сърбеж, мирис и тем подобни неприятности  Peace. Всички, които страдат от тях да се оправят бързо!

И аз може да се замъкна да си взема кода от НОИ. Досега не ми е дотрябвал, но да знам, че го имам.

Пообиколих пешком целия център днес. Купих си страхотен вълнен шал, 2 чифта чорапогащници за бременни и много хубави и топли ботуши newsm44. Много съм доволна! Чакам и аз парички по картата, за да се развихря с още сума ти неща за мен и за близките ми, които днес харесах. Подаръците са що годе набелязани, което е супер. Хубав и ползотворен ден беше с една дума  smile3503

Пухи, браво за прегледа!  Hug
Стефи, честито момиченцеее! Eййй, най-накрая! Много се радвам за теб!  Hug

# 377
Честито, Стефи!! Много се радвам за теб (така си и мислех). Ха, сега да почерпиш, ама не виртуално! smile3508
задължително!!!,точно това си мислех днес-че и за мен позна  Simple Smile

# 378
Аз за гъбичките да кажа - при предното раждане имах бяло течение(без миризма и без сърбеж) обаче въпреки всичко 10 дни преди термина ми изписаха свещички, че всичко за раждането да е абсолютно изчистено. Та ако имате и вие някакви такива гадости ,като наближи раждането си казвайте на доки.

# 379
  • София
Аз за гъбичките да кажа - при предното раждане имах бяло течение(без миризма и без сърбеж) обаче въпреки всичко 10 дни преди термина ми изписаха свещички, че всичко за раждането да е абсолютно изчистено. Та ако имате и вие някакви такива гадости ,като наближи раждането си казвайте на доки.
Дано бебето да изчака тези 10 дни лечение, ако се налага Party Не знам защо, но имам някакво убеждение, че мойто няма да издържи до термина... Thinking Нямам екстри като нередовен цикъл и късна/ранна овулация, но мисля (даже съм дълбоко убедена, не знам защо), че около 5-6-7 дена преди термин ще е зора.  newsm78 Да не се окаже само да преносвам до март, че....  ooooh!

Иначе по спомен ни се полага безплатна микробиология в 9ти месец, нали? Е, аз не бих чакала чак 10 дена преди термина, но пък май ще имаме време да се изчистим от евентуалните гадини, които били нормални за нашето положение, казват.  Thinking

Аз май удържам фронта. Изследванията ми са ОК, има тук-там разни неща извън референтните граници, но съм айляк, не се притеснявам (и лекарите също) Peace

п.с. Манджата ми е Стра! Хот! На!   chef
 bowuu

# 380
ЗДРАВЕЙТЕ! НАЙ-НАКРАЯ ДА ВИ ИЗЧЕТА.ВЧЕРА ОСТАВИХ КОМПА НА РЕМОНТ И ЕДВА ДНЕС НА ОБЯД ГО ВЗЕМАХ.
ДА ЧЕСТИТЯ ПЪРВО НА ДРУЖКИТЕ С ДОБРИ НОВИНИ ОТ ФМ И ЖК.
 И ДА ВИ СЕ ПОХВАЛЯ-ДНЕС ЗА ПРЪВ ПЪТ ОТ ОСЕМ ГОДИНИ УСПЯХ ДА УБЕДЯ МЪЖО ДА ИДЕ НА РОДИТЕЛСКА  СРЕЩА  newsm44 И СЕГА ГО ЧАКАМ ,НАДЯВАМ СЕ С ДОБРИ ОТЗИВИ ЗА СИНКОВЕЦА.  newsm17, ЧЕ ХА ДАНО СЕ СЪГЛАСИ НА ОЩЕ ПОНЕ ЕДНА РОДИТЕЛСКА.
 МНОГО ВЗЕ ДА МИ ПРЕЧИ ТУМБАКА,ПОСТОЯННО СЪБАРЯМ РАЗНИ НЕЩА КАТО СЕ ИЗВЪРТАМ,А ВЧЕРА КАТО ПРИГОТВЯХ ЗАКУСКА  СИ ПОДПАЛИХ ПРИСТИЛКАТА .ПЪРЖА СИ ФИЛИЙКИТЕ АЗ И ПО ЕДНО ВРЕМЕ МИ ЗАМИРИСВА НА ИЗГОРЯЛО,КОГА ПОГЛЕЖДАМ НАДОЛУ-ТУМБАКА МИ В ОГЪНЯ  Rage ДОБРЕ ГО СТОПЛИХ ДЕТЕТО.

# 381
Ехо, банда! Нещо ми го няма настроението за писане, но да се отчета. Честита мома на Силвъри, то ние скоро ще ги раждаме, ама добре е да се знае от кой пол са. Laughing
За каталога на Хаук да дам отчет и по-точно за леглата. Въобще няма легло с две нива и приспособление за повиване, така че единствената алтернатива за сега да се сдобия с такова остава поръчката в kiddicare. В каталога има второто ниво, което се продава отделно ,но аз така не искам. Така че чакам моя френд да каже какво е скивал в Стамбул, което надявам се да стане до края на седмицата и ..май работата отива към поръчване. Да се надяваме до нова година да дойде, това е.

# 382
хехе, Шомире, е това се казва случка Simple Smile

Юху, Мяу, включете ме в групичката дет пазаруването и куца. Хич не мога да се впечатля, надъхам и т.н., да не говорим и че нямам никаква идея какво трябва да се взима..Количката я забърсахме от едни познати, та нямам необходимост да гледам - иначе всички ми изглеждат готини, ам не ми трепва нищо отвътре  Mr. Green

# 383
  • София
Силвъри, честита ти мома! Май не останаха други мами с неизяснен пол.  Thinking
Пух, браво за добрите новини на беба!

Шомире,  Joy направо се насълзих от смях! А иначе освен, че мъжа ти е отишъл на родителска, което е прекрасно, първо го питай в кое училище и в кой клас е бил, че не се знае...

# 384
Благодаря ти Ника за изчерпателния отговор Simple Smile
Щеше да е много добре ако майчинството се изплаща от работодателя, ама не! На мен шеф ми е баща ми Simple Smile и ако това беше останало сигурно щях да си ги взема за една година напред, пък баща ми да му мисли  Laughing

Поздрави на всички за хубавите новини също и за показалата се девойка!
Мен някой трябва да ме спре!колкото повече наближава деня, толкова повече ми се купуват разни неща.Днес се прибрах с няколко бодита, хавлия,чорапки,шапки.След малко ще ги кача в албумчето. А онзи ден си поръчах помпа за кърма на Авент от Англия,разликата в цената е огромна.

# 385
  • София
Кристинче, шуро-баджанащина, а? Laughing Теб тогава няма какво да те мислим, ако НОИ те бави, работодателя ще ти пуска аванта.  Laughing Hug Шегувам се, и ние имаме семейна фирма, ма да ме бие някой сега по кратуната защо не се прехвърлих там и да не се разправям с глупости, късно е вече...

# 386
Кристинче, шуро-баджанащина, а? Laughing Теб тогава няма какво да те мислим, ако НОИ те бави, работодателя ще ти пуска аванта.  Laughing Hug Шегувам се, и ние имаме семейна фирма, ма да ме бие някой сега по кратуната защо не се прехвърлих там и да не се разправям с глупости, късно е вече...

Хахаххах ами какво да правиш  Laughing
Да ама вижте каква примерна работничка съм,спрях да работя преди около две седмици,а бащи ми ми предлагаше да спра още 3-тия месец.

# 387
Аз пък си мисля че чак такива детайли като дали променят глезена-направо се чудя понякога как се сеща човек чааак пъм за тези подробности...Едно време аз и ти точно в еди-кви си седалки сме седяли...пък невиждам да сме криви  newsm78 Rolling Eyes Laughing
Нещо различно имах в предвид ,ама айде.. Wink
Здравейте и от мен!
Днес свърших още една хубава работа за бебешора и сега мога спокойно да започна да си подготвям бойната готовност за болницата и да разглеждам за глезотийки за бебчо.
С тия плащания и чудесии направо се замаях.За майчинството нещата са ми ясни,ама за издаване на акт за раждане и еднократните помощи нищо не можах да разбера.Другата седмица ще отскоча до личната ми лекарка(нея ще я глася и за педиатър) да проуча как стоят нещата и направо да си я резервирам.Имам чувството,че колкото повече наближава раждането,толкова повече работа ми се отваря.И понеже мойто мъж без мен не може да свърши нищо,трябва да се разходя с него до някой нотариус да проверим как точно стоят нещата с припознаването(знам че се попълва декларация,ама не знам дали има и нещо друго,какви са сроковете и документите).
Аз се отдавам на релкс!Приятна вечер!!!

# 388
  • София
Браво на теб, наистина! Аз роднините не ги жаля толкова...  hahaha Щях да съм спряла щом видя двете чертички.

# 389
  • София
Бобиш, насреща сме, душко, поне за това за което сме наясно.  Hug
За акта за раждане - в болницата идва при теб акушерка и попълва един документ с вашите имена, адрес, адрес на бебето /по дифолт е адреса на майката ако сте с различни адреси с таткото/, името на бебето и други данни от личните карти. Болницата придвижва служебно този документ до общината, в която живеете и до 15-20 дни отиваш в общината да си вземеш акта за раждане.  Peace
После с този акт се ходи до социални грижи за еднократната помощ, но срока е 3 години, не е зор да бързаш веднага след раждането.  Peace
С копие от акта за раждане си записваш детето при личната лекарка, там вече трябва да попълниш и заявление за първоначален избор на ЛЛ, тя ще ти каже, споко.

За припознаването - инфото ми е старо, може да има и промени - таткото отива при някой нотариус докато сте в болницата и работата е повече от фиктивна, те нотариусите знаят какво да пишат. Този документ се оставя в болницата. Пак казвам, инфото ми е старо, някъде тук бях чела, че вече от самата болница движат тази процедура, но не знам за всички болници ли важи и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт