Февруарска мама , все по-голяма става , а на бебето вече му отеснява... ( 31 )

• 18 777
  • 730
  •   1
Отговори
# 495
Аз мисля,че херпесите не са вирусно заболяване.
До колкото ми е известно това е по-скоро като бактерия,която всеки човек носи в себе си. При едни се проявява при други не.
Ако никога не ти е излизал херпес,вероятността да излезе е почти никаква. Така знам от докторите на една моя позната, което
само да погледне на лошо от нерви или подобно нещо веднага става в херпеси... Peace
Напротив,точно вирусно си е,медицински работник съм и съм го учила.ама пък в крайна сметка който иска да вярва Wink

# 496
аз знам пък,че е причинено от бактерия,от немити ръце,ако случайно е пипнато нещо,което я пренася,или пък другия вариант от силен внезапен стрес,но това май беше по-различно.иначе пастата за зъби помага най-много,директно го изгаря и до два дни се  бели само.

# 497
Аз мисля,че херпесите не са вирусно заболяване.
До колкото ми е известно това е по-скоро като бактерия,която всеки човек носи в себе си. При едни се проявява при други не.
Ако никога не ти е излизал херпес,вероятността да излезе е почти никаква. Така знам от докторите на една моя позната, което
само да погледне на лошо от нерви или подобно нещо веднага става в херпеси... Peace
Напротив,точно вирусно си е,медицински работник съм и съм го учила.ама пък в крайна сметка който иска да вярва Wink
Може не споря. Митове и легенди за болестите много.. newsm78

# 498
# 499
Цитат
Някои организми, сблъскали се с вируса на херпес, изграждат имунитет срещу него. Други не успяват, тъй като не са способни да изградят антитела срещу вируса и при тях се наблюдава периодично активиране на неприятните ранички, предизвикващи болезнен дискомфорт при спад на защитните сили на тялото.
Това имах предвид

# 500
В организма на бременната жена концентрацията на вируса е много висока и опасността от неговото предаване на зародиша чрез плацентата достига до 50%.

# 501
  • Burgas
Момичета херпеса наистина е вирусно заболяване,а някой чувал ли е че освен по лицето май излизали и по интимните части.Като раждах Моника чух акушерките да говорят,че в изолатора имало родилка,която я оперирали защото имала херпес newsm78

# 502
Има , да!  В статиятя пише и да него!  
 http://www.bb-team.org/articles/3586/

И тогава се налага секцио, задължително! Ако не се излекува навреме,  преди да дойде време за раждането!

# 503
  • София
Аник, една от мамите в нашата компания роди секцио, защото имала някакъв "херпес зостер". Не ги разбирам тези работи, честно, но и тя е била изолирана.
На мен ми излизат херпеси отвреме-навреме по устата /откакто съм бременна не са/, най-вече съм забелязала, че като тръгна да се разболявам - излезне ли ми херпес и не се усложнява болестта. Веднъж ми излезнаха мнооого херпеси от слънчево изгаряне /тогава бях бременна с баткото/, бях като обезобразена, много страшно беше.

Аз подобрих собствения си рекорд по шматаросване.  Rolling Eyes Излезнах да купя прах за пране /магазина е на 10 минути пеша, бавен ход/ и ме отнемА 4 часа.

# 504
  • offshore & overseas
Разбира се, че херпесът е вирусно заболяване (някой въобще обърна ли внимание какво съм писала? Crossing Arms), и разбира се, че може да бъде опасно, НО в случая с херпес лабиалис много рядко е такова, дори и при бременни.

Приканих ви просто към малко по-малко паника. Мислите ли, че Карото не знае за вируса херпес симплекс тип I? Аз лично не вярвам да не знае. Тя сега е на консулт, може и да се е върнала даже, и със сигурност ще пита какво да прави. Да видим те какво ще я посъветват (почти съм сигурна, че ще й кажат да изчака).

А и по принцип по-опасен е вторият тип вирус (херпес симплекс тип II), който се изявява предимно като т.нар. вагинален херпес, но и под други далеч по-опасни форми, като може да се стигне дори до менингоенцефалит и смърт (осведомена съм достатъчно, но не беше нужно въобще да се дискутират тук подобни казуси). Виж, за него не бих твърдяла, че е безобиден (то и за лабиалис казах, че е сравнително безобиден).

Нашата Сиянка може да ви обясни от опит какво причинява този вирус, но защо да го прави?!

Ники, зостерът е херпесът, който причинява варицела. Също не е безобиден, естествено. Wink

Завиждам ти за шматкосването. Аз пък днес нарочно загорих една манджа, за да мога с чиста съвест да я пусна по канала сега. Ааамаха!

# 505
  • София
Въх, какви са тези приказки за херпес зЛостер и херпес ала-бала?  ooooh!

Я по-ведро!  Naughty

п.с. да пробвам да ви разведря с една картинка, която отговаряла на моите г.с. (28)

Mr. Green

# 506
  • offshore & overseas
Въх, какви са тези приказки за херпес зЛостер и херпес ала-бала?  ooooh!

Я по-ведро!  Naughty
Анджек! Много на място поставен коментар. JoyMr. Green

# 507
Ох да, съгласна съм. Няма нужда да правим от мухата слон и напред към всеобщата паника! Тези, на които ни се появява чат пат сме информирани по въпроса, а другите не е необходимо да занимаваме с това. Нищо кой знае какво, хайде сега  Naughty И на мен ми е излизал 3 пъти и други мами има, споко само  Hug

# 508
  • София
Мяуче, не трябваше да я загаряш - мяташ тенджурата у нас и цял живот с добро ще те споменуваме!  Laughing Ние имаме кашкавал пане от снощи и това ще ни е за тази вечер.

# 509
  • offshore & overseas
Мяуче, не трябваше да я загаряш - мяташ тенджурата у нас и цял живот с добро ще те споменуваме!  Laughing Ние имаме кашкавал пане от снощи и това ще ни е за тази вечер.
hahaha Следващият път ще знам накъде да мятам... Ние засега оставаме на пост и молитва. Praynig Но ми се дояде кашкавал пане... това дали не беше намек...

Йюхуу, това не е ли поне за 36-7-ма?

Общи условия

Активация на акаунт