Февруарска мама , все по-голяма става , а на бебето вече му отеснява... ( 31 )

• 18 871
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Каро, с този код могат да се следят болничните в сайта на НОИ.
Аааа, мерси Рали...  Hug...а в моя случай трябва ли ми такъв код , като не съм ползавала досега болничен? Извинявам се за тъпите въпроси, но хич ме няма по тия неща.

# 316
  • York
Здравейте,
Вчера бях на ЖК, от която си тръгнах с много смесени чувства. Бебешората расте в последните седмици доста бурно и сега вече отговаря на 31 седмица. Това е добрата новина.  Едната лоша е, че ми забраниха киселото и соленото, заради постоянно подутите крака. Направиха ми изследване на урината и се оказа, че всичко е в норми, но трябва да се ограничавам. В четвъртак съм на изследвания и за продължение на болничния.
По - неприятната новина е, че плацентата ми е започнала да се калцира и АГ-то ми иска да ходя на консулт през 2 седмици. Аз другата седмица съм и на третата ФМ, та да се надяваме, че ще имам повече информация тогава.

# 317
  • София
Каро, не е лошо да си имаш такъв код, защото тепърва започва одисеята ти с НОИ  Laughing - до навършване на 2г. на детето.

Понякога, не се притеснявай! Забелязали са го навреме, ще вземат мерки.  Hug В края на краищата най-големият ни зор е да изкараме до 36-та седмица, после за бебето няма опасност /не, че преди това не се раждат здрави и хубави бебета/. Hug

# 318
Моя болничен за октомври още не е преведен. То бива бива ама... Crossing Arms
Тогава хем ходих на работа, хем бях болничен - та ми идва бонус към заплатката.  Laughing

# 319
Понякога, не се притеснявай - радвай се, че бебчето расте - всичко ще е наред  Hug

Аз се сетих, че забравих вчера да питам доктора какво да правя, за да не се подувам. Днес установих, че дори и в чехлите си за баня не мога да вляза  rotfImbo Направо си мисля, че краката са ми динозавърски  #Crazy Да не ви разправям пък с ботушите каква борба имаме. Май имаме и жертва вече, понеже май успях да ги спраскам  Blush
Трябва да ходя да си купя някакви, с които да изкарам зимата. Мисля да са с 1 номер по-големи.
Абе кажете, какво да правя с това подуване?  Shocked

# 320
  • York
Така е Ника. Мен ме притесни повече факта, че докторката си намекна, че най - вероятно ще се наложи секцио, за което не съм подготвена психически  ooooh! От както разбрах, че съм бременна си казах, че ще родя нормално и това е. Simple Smile

Сетих се да питам някой знае ли след колко време се отразявт в интернет изплатените обещетения?

# 321
Sunny9 къде точно го видя това,че и аз имам въпросния код и чакам болничния за 11 месец с нетърпение! Flutter

П.П. Да ви се похваля, видях в страницата на НОИ, че утре ще ми преведат парите за целия болничен, който ми е от 22.10 до 22.11.  Laughing

# 322
Ника имам едно въпросче към теб Simple Smile
Колко време след раждането ще започват да ни изплащат майчинството?Има ли определен срок или когато се поискат?

# 323
  • York
Актуален статус на документа: Отказан

Разпореждане за отказ № О-03-000-00-00246541/01/12/2009

Това ми пише за първия болничен от 7 дни.   #Crazy  #Crazy  #Crazy

Обличам се и изхвърчам към НИО.

Последна редакция: ср, 02 дек 2009, 13:13 от ponqkoga

# 324
  • София
Кристинче, би трябвало да си имаме плащане всеки месец, веднага щом фирмата си внесе осигуровките.  Peace
Аз бях облагодетелствана с първото дете, защото хванах последния влак, в който работодателя плащаше майчинството, а пък после си търсеше сумата от НОИ.  Crazy Съответно всичко ми се плащаше в деня, в който получавахме заплати във фирмата и никога не са закъснявали. А от фирмата колко време са си чакали после НОИ да им възстанови сумата - идея си нямам, фирмата ни е голяма, не се гътна от моето майчинство.  Laughing
Сега с НОИ за пръв път се сблъсквам и аз, досега това, което видях не ми хареса.  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Плами, за подуването, ако всичко с изследванията ти е наред - диета.  Mr. Green И още нещо - на мен от предишната бременност краката си ми пораснаха с един номер и това си е. При някои мами си възвръщат стария номер, при мен не.  Laughing

Понякога, имаш време, ще се настроиш.  Hug Най-важното е да имаме живи и здрави деца, както и ние да сме без поражения. За мен раждането е само миг, в който бебето трябва да излезе.
Вече като погледна назад - няма абсолютно никакво значение как е станало това, щом и двамата сме добре и аз по никакъв начин не съм травмирана психически и физически. Сами ще видите, че нито някой ще ви пита как сте раждали, нито защо така.  Laughing Нито вие ще се вълнувате другите как са родили.  Hug Нито ще делите майките на раждали вагинално/секцио, нито децата им.  Hug Това се преекспонира твърде много само във форума, в реалността дори е леко неудобно да се задават подобни въпроси, изведнъж по-важния въпрос става колко яде бебето и какъв цвят е акото.   hahaha

# 325
здравейте,гледам,че за осигуровки и майчински си говорите,на мен ми казаха,че от 28.12 ще започнат да ми плащат майчински.нищо не разбирам от тая нова система,обясняваха ми,но малко ми стана ясно.някой да има по-запознат с това?

# 326
  • София
здравейте,гледам,че за осигуровки и майчински си говорите,на мен ми казаха,че от 28.12 ще започнат да ми плащат майчински.нищо не разбирам от тая нова система,обясняваха ми,но малко ми стана ясно.някой да има по-запознат с това?
Т.е. от 28.12. излизаш в 45-дневен в болничен преди раждане, нали? Вероятно първото плащане ще ти бъде към края на януари/началото на февруари. Тичай и ти до НОИ за код, за да си следиш нещата в нета.  Grinning

# 327
Понякога, дано всичко се оправи, не се шашкай. И мой съвет - за секциото се консултирай с поне още един лекар дали наистина е необходимо. Тук в БГ за щяло и не щяло режат. Но съм сигурна, че дори и секцио да се наложи всичко ще е наред  Simple Smile

Аз нося 40 номер и много се бях притеснила, че ако краката ми отичат ще трябва да ходя боса  Mr. Green Но за мое щастие съм ОК. Много помага да си вдигате краката на високо за няколко минутки.

# 328
  • София
Sunny9 къде точно го видя това,че и аз имам въпросния код и чакам болничния за 11 месец с нетърпение! Flutter

П.П. Да ви се похваля, видях в страницата на НОИ, че утре ще ми преведат парите за целия болничен, който ми е от 22.10 до 22.11.  Laughing

https://benefits.nssi.bg/EGN/

bouquet

# 329
  • offshore & overseas
Айдее, и аз се сдобих с ПИК (за 2 мин. попълване на молба). Само дето на този етап ми дава "Грешна комбинация ЕГН-Персонален идентификационен код" Ако до утре е така, ще се въртят телефоните. Давам им шанс още да не са го активирали.

Общи условия

Активация на акаунт