Февруарска мама , все по-голяма става , а на бебето вече му отеснява... ( 31 )

• 18 753
  • 730
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Мий, ако дохода ви е бил по-малко от 350 лв. на човек за 12 месеца назад преди 45-дневния болничен, трябва да си подадеш за тази помощ. Т.е. нещо като при детските.

# 391
  • До Балкана
Пф, Ника, ти си справочник бе душа! Добре че има хора да питат и хора да отговарят, че то като не знае човек и какво да пита! Embarassed И аз не се втилявам ни за колички, ни за легла, да не говоря за други луксове, не знам защо! Искам да си видя бебето живо и здраво, купила съм някоя и друга дрешка колкото да не е голо, дадоха ми това онова за обличане! Мисля по натам да наглася багажчето за болницата и това е. Мина ми ентусиазма за купуване! Колкото повече наближава времето, толкова по-малко се вълнувам от тези неща! Ще го закъсам сигурно! Blush Mr. Green Ама ще си сърбам попарата, или по-скоро мъжа ми ще ми сърба попарата! Whistling
Браво, Силвъри, да ти е жива и здрава принцеската! Най-после се разкри момичето!!!  bouquet
Лека вечер ви желая!
П.С. Мяу, успя ли да я докараш до някъде?

# 392
  • Бургас
Hellou и от мен !  Rolling Eyes
Днеска си прекарахме много добре на срещата,да се похваля....в Бургас беше хубаво времето и даже седнахме на кафенце с изглед моренце .
Интересни теми сте дискутирали,аз само събирам инфо и благодаря на златото ни Ника  Hug
Шомире ,важното е че навреме си се усетила Wink
Пухче ,да ти кажа за тия клотримазол ,на мен също ми ги изписаха ,ама си стоят така.Изписа ми ги ,защото съм имала бактерии в урината ,а нямам нито течение,нито сърбеж ...нищо  newsm78 Та реших да не ги слагам,тия дни ще ида на ЖК да видим какво ще каже ..... Незнам какво да те посъветвам,от време на време се чувствам виновна ,че не съм направила това ,което доктора е казал ,ама пък ако го бях направила пак щеше да ми е гадно,че съм го направила  .... Незнам.
Айде,отивам да гледам Грозната Бети  newsm18

# 393
Аха разбрах за болни4ните, ама защо си взимате после не се ли намаля май4инството newsm78
Защото моята с4етоводителка каза да не си взимам , 4е се намаляло newsm78 Ох ама хи4 не ги разбирам тия работи, ужас  Tired

# 394
  • София
Дороти, и тук има няколко хватки.  Wink Изгодно е да излезнеш в болнични ако предходните 6 месеца /преди първият болничен/ нямаш голяма разлика в дохода. Другото - болничния трябва да е непрекъснат. В този случай нищо не губиш.
Ако ще си взимаш болнични разпокъсано, със сигурност ще си намалиш майчинството. Peace

# 395
  • Бургас
Silvery, изтрий си съобщенията ,че имам да ти пратя нещо,което отдавна ти обещах !  Peace

# 396

Какво ще кажете за този Hauck Manhattan !!  Има още 2 цвята!
  http://www.kasidabg.com/hauck-products_id-16035.html

Това е моят модел!!! Simple Smile
Чудесен избор, аз харесвам точно този цвят Mr. Green
В събота смятам да отскоча до Пловдив и да я погледна на живо!

# 397
Клотримазола е най-безобидния противогъбичен препарат,така че спокойно може да се ползва.Др. е страшното-ако не си лекувате инфекциите-рн на средата се променя,което може да доведе до преждевременно раждане.От 2 злини изберете по-малката Wink

# 398
  • Бургас
...
За акта за раждане - в болницата идва при теб акушерка и попълва един документ с вашите имена, адрес, адрес на бебето /по дифолт е адреса на майката ако сте с различни адреси с таткото/, името на бебето и други данни от личните карти. Болницата придвижва служебно този документ до общината, в която живеете и до 15-20 дни отиваш в общината да си вземеш акта за раждане.  Peace
...

Актът за раждане се издава чак след 15-20 дни???  Shocked

Щом си говорите за гъбички, сега се сещам, че единият ми доктор (този по ЗК) ми изписа Гино Дактарин по мое описание на симптомите. Хич не искаше и да ме преглежда даже.  Но, аз още не съм си го купила.
Иначе, да, гъбични и бактериални инфекции са опасни, трябва да се лекуват!  Peace

# 399
  • София
Мимита, в София е за толкова горе-долу. Малко ли ти си вижда или много?  Grinning

# 400
Пухче,и аз постоянно съм с разни течения и моя доктор ми изписва вече на няколко пъти Гинопеварил-глобули,но сърбежи май не съм имала newsm78
Йохохо много песимистично си настроена мила,недей така,всичко ще се нагласи baby_neutral

# 401
  • Бургас
Мимита, в София е за толкова горе-долу. Малко ли ти си вижда или много?  Grinning

Много!
Аз си мислех, че става за 2-3-4 дни...

# 402
Добре де, а знаете ле щом моя адрес по лична карта е този от детството ми, а на съпруга ми нейде в Русе то детето в акта ще е записано, че живее като мен - при баба си и дядо си ли? За да знам дали да обявявам настоящия реален адрес на нашето семейство и има ли въобще значение - примерно като определяне членове на семейството и ала бала...

Благодаря за инфото по-горе и евентуално последващо   bouquet

# 403
  • София
Мимита, в София е за толкова горе-долу. Малко ли ти си вижда или много?  Grinning

Много!
В някоя малка община може и за толкова да става, имам предвид например малко градче с една единствена община. Но тук със сигурност не е така.  Peace Обикновено дори раждаме в друга община /по-точно друг административен район/- повечето болници например са около центъра.
Неприятното в цялата история е, че акта се взима от едно гише, където е съсредоточена много голяма дейност на нашата община конкретно. Там винаги има опашка. Аз няма как да разбера дали акта е готов, освен да се редя на опашката и ако не е пристигнал евентуално, ще ме върнат да се редя отново друг ден. Затова най-сигурно към 15-ия ден. Peace

Добре де, а знаете ле щом моя адрес по лична карта е този от детството ми, а на съпруга ми нейде в Русе то детето в акта ще е записано, че живее като мен - при баба си и дядо си ли? За да знам дали да обявявам настоящия реален адрес на нашето семейство и има ли въобще значение - примерно като определяне членове на семейството и ала бала...

Благодаря за инфото по-горе и евентуално последващо   bouquet
Да, детето ще бъде записано на адреса от твоята лична карта. А дали има значение - ами не виждам какво значение има, нали вашите не живеят в общинско жилище или ведомствено или нещо от сорта, където всеки нов живущ трябва да се обявява?

# 404
  • Бургас
Мимита, в София е за толкова горе-долу. Малко ли ти си вижда или много?  Grinning

Много!
В някоя малка община може и за толкова да става, имам предвид например малко градче с една единствена община. Но тук със сигурност не е така.  Peace Обикновено дори раждаме в друга община /по-точно друг административен район/- повечето болници например са около центъра.
Неприятното в цялата история е, че акта се взима от едно гише, където е съсредоточена много голяма дейност на нашата община конкретно. Там винаги има опашка. Аз няма как да разбера дали акта е готов, освен да се редя на опашката и ако не е пристигнал евентуално, ще ме върнат да се редя отново друг ден. Затова най-сигурно към 15-ия ден. Peace

Мхм, ясно. Аз явно съм чела-недочела. Това за 3-4 дни го четох някъде, но не помня къде, затова сега така се изненадах.
А някой да знае в Бургас точно как стоят нещата?

by the sea, явно и нашият Беб ще е записан на моя адрес, щом така стоят нещата. Ние с таткото също сме с различни адреси по ЛК.

Общи условия

Активация на акаунт