Индукция или секцио

• 9 216
  • 55
  •   1
Отговори
Здравейте момичета,

В случай на преносване и без медицински показатели за секцио, кое е по-добре да избера - предизвикване на раждането (индукция) или секцио? До колкото съм знам и двете крият рискове и не са препоръчителни, но все пак са необходими от един момент нататък. Ако някой може да ми помогне да преценя дали да настоявам за индукция или да  се съглася на секцио, ще съм много благодарна!

# 1
Ако нямаш медицински причини за секцио, според мен е за предпочитане индуцираното раждане. И двете ми раждания са предизвикани. Наистина е по-болезнено и бързо от естественото раждане, но пък винаги можеш да си поискаш упойка Peace. Секциото си е коремна операция, която носи своите рискове. Най-малкото, след нормално раждане възстановяването е много по-бързо отколкото след секцио.

# 2
Ами,не знам дали някой може да ти помогне-все пак решението си е твое,аз родих секцио(по медицински причини)и мога да ти кажа че изобщо не е болка за умиране, зависи от психическата ти нагласа,но моето мнение е че ако има шанс за нормално раждане се възползвай,секцио в краен случай.Успех и леко раждане...каквото и да избереш. Peace А това че от нормално раждане се възстановявало по-бързо никой не може да ти гарантира.

# 3
Подкрепям напълно Астарта
(коремната операция съм я преживяла(бъбрек) - инфекции, антибиотици, глупости, конци, катетри(също вкарват инфекции задължително, защото никога не ги стерилизират както трябва) и т.н.)

# 4
Не мога да разбера защо плашите момичетата с това секцио,точно заради подобни изказвания като ми казаха че трябва да родя секцио бях пред нервна криза от страх. Не е такъв ад за какъвто го представяте,не е приятно-да,болка има,ама айде да не е инфекции,антибиотици и т.н.

# 5
Не мога да разбера защо плашите момичетата с това секцио,точно заради подобни изказвания като ми казаха че трябва да родя секцио бях пред нервна криза от страх. Не е такъв ад за какъвто го представяте,не е приятно-да,болка има,ама айде да не е инфекции,антибиотици и т.н.

Защо смяташ, че я плашим? Такива са фактите, а при положение, че изборът е нейн, смятам че е добре да е наясно Peace.
Лично аз исках да родя второто си дете секцио (от страх). Лекарят ми ме убеди, че не е редно без медицински показания да се подлагам на коремна операция, която води до усложнения като сраствания. Не съжалявам ни най-малко за това, че родих нормално. Два часа след раждането вземах душ, 6 часа по-късно качвах и слизах стълби. Не съм чувала след секцио това да е възможно, затова и написах, че възстановяването след нормално раждане е по-бързо Peace.
Тук все пак не говорим за секцио по медицински показатели, както е било в твоя случай, а за това кой вид раждане да избере.

Нека не превръщаме темата в поредната "секцио срещу нормално раждане"  Praynig

# 6
Айде пак глупости сега, ще сравняваме секцио с операция на бъбрек. Избора си е изцяло твой. И моля всички, койта са раждали по един начин, да не коментират как се възстановяват от другия, защото това няма как да го знаят (освен естествено тези, коита са раждали и по двата). Аз се възстанових от секциото изключително бързо, за разлика от операциите на апендикс и жлъчка  Wink изобщо не мога да сравня двете операции със секциото. Най-важна е нагласата, ако си се насочила към естесвено раждане да го предизвикват, ако е другото пак. Важното е накрая резултата да е положителен и да си имаш прекрасно бебче, искрено ти го пожелавам Grinning. Но според мен тук отговор няма да получиш, тези които са раждали естествено ще държат на своето, същото важи и за другите. Успех Peace

# 7
Благодаря ви момичета за бързите отговори! Ще раждам в клиника, където секциото се използва доста често като метод за раждане. Аз със сигурност сама ще взема крайното решение, но ми се иска да чуя мненията на вече преживяли това момичета, защото първо бях решила да се боря със зъби и нокти за нормално раждане ( пък дори и предизвикано), само че попрочетох в нета това онова за рисковете при индукция и се зачудих дали ще съм права newsm78

# 8
Никой не може да каже точно какво ще се случи при тебе.
Порови малко и попрочети многото теми тук за и против секциото.
ама ако питаш мен, по-добре послушай шестото си чувство и реши сама.
Всяка една коремна операция носи рискове, нормалното раждане също.

Освен това знаеш ли ,Евото, поставянето на катетър колко рискове носи? И това е само едната част от процедурата......
Алергии към упойки  и т.н. Tired
И не съм съгласна, че родилите нормално са против секциото и обратно.
Не съм казала, че съм раждала нормално.

# 9
Освен това знаеш ли ,Евото, поставянето на катетър колко рискове носи? И това е само едната част от процедурата......
Алергии към упойки  и т.н. Tired

Ми на мен катетър не са ми слагали, нито пък на другите ми познати, които са раждали секцио Wink
Нека не превръщаме темата в спор и да изместваме въпроса на момичето!

# 10
  • Пловдив
Принципно съм за нормалното раждане,ако може да се избира.Като раждала секцио ще кажа , че се възстанових бързо и лесно.Жената в моята стая ражда нормално  ден след мен. На третия ден аз ходех като кон из отделението, а тя едва едва ставаше и не можеше да си седне на дупето.Възстановяването значи е до организъм.

Последна редакция: нд, 29 ное 2009, 22:55 от Aнели

# 11
Ако бях на твое място бих предпочела предизвикване на раждането (индукция) Peace

# 12
  • София
Не съм преживяла двата варианта, но по-скоро бих предпочела секциото на база наблюдения върху мои близки, които родиха изключително трудно с индукция  Crossing Arms

# 13

Защо смяташ, че я плашим? Такива са фактите, а при положение, че изборът е нейн, смятам че е добре да е наясно Peace.
Лично аз исках да родя второто си дете секцио (от страх). Лекарят ми ме убеди, че не е редно без медицински показания да се подлагам на коремна операция, която води до усложнения като сраствания. Не съжалявам ни най-малко за това, че родих нормално. Два часа след раждането вземах душ, 6 часа по-късно качвах и слизах стълби. Не съм чувала след секцио това да е възможно, затова и написах, че възстановяването след нормално раждане е по-бързо Peace.
Тук все пак не говорим за секцио по медицински показатели, както е било в твоя случай, а за това кой вид раждане да избере.

Нека не превръщаме темата в поредната "секцио срещу нормално раждане"  Praynig

Секциото също не е проблем от тази гледна точка, но и аз бих предпочела индуцирано, поради простата причина, че за секцио е по-добре да е преди термина, тоест не когато детето е вече ниско долу.

# 14
Аз мисля ,че е най-добре да изслушаш лекаря който те наблюдава кое е по-добре,защото каквото и да се говори тук няма да те израждат съфорумките.Лекарят е този който е запознат с твоя случай и кое ще е с по-малко рискове при теб.
Както и да родиш ще боли,важното е да ви изпишат живи и здрави. Peace

Общи условия

Активация на акаунт