Индукция или секцио

• 9 217
  • 55
  •   1
Отговори
# 30
  • Mediterraneo
Имам две индуцирани( такава ли е думата?!) раждания. Оцеляла съм. Никога не бих избрала да раждам секцио, само заради преносване.

# 31
Това не са обувки та да си избираш ти.
Ако шийката ти е мека и няма никакво изглаждане,т.е. не е готова за норм. раждане как ще се индуцира такова.
Има прекалено мн обстоятелства ,от които ще зависи това решение.
Важното е с бебето да сте добре.
Успех ти желая!

# 32
Изглаждането на шийката не започва ли със родовия процес? Shocked
Интересно би ми било да има напъни без изглаждане. newsm78

# 33
Това решение можеш да го вземеш само с помоща на лекаря ти , ние само можем да помогнем с опит . Аз родих секцио , имах медицински причини , но и това беше моето желание , въстанових се много бързо , болката се търпи , станах на шестия час след операцията , на другия ден вече сновях из коридорите , бебчето беше при мен още щом отворих очи , на 5-тия ден вече все едно не бях оперирана . И при двете раждания има период на въстановяване , и при двете има болка , и при двете има рискове , и при двете си в ръцете на лекарите до теб , затова се довери на лекаря  и действайте . Успех и скоро да се похвалиш  Peace

# 34
  • Mediterraneo
Ако шийката ти е мека и няма никакво изглаждане,т.е. не е готова за норм. раждане как ще се индуцира такова.

И като не е готова шийката, те резват и ти вадят бебето?! Няма такъв филм. То затова се индуцира раждането- подпомага се изглаждането на шийката, подсилват се контракциите( или им се дава началото, ако щеш) и т.н. процедури, с които не съм запозната, понеже не съм медицинско лице.

# 35

И като не е готова шийката, те резват и ти вадят бебето?! Няма такъв филм. То затова се индуцира раждането- подпомага се изглаждането на шийката, подсилват се контракциите( или им се дава началото, ако щеш) и т.н. процедури, с които не съм запозната, понеже не съм медицинско лице.

Изглаждането може да се получи и от медикамента за предизвикване. Не е задължително шийката да е скъсена и изгладена, за да се предизвика едно раждане.
Не обърквайте повече момичето с твърдения, които не са верни Peace
Второто ми раждане беше предизвикано 20 дни преди термин. Околоплодният мехур се беше спукал високо, водите изтичаха по малко. Абсолютно никакъв родилен процес не беше започнал обаче. Значи и шийката не е била променена. Това не ми попречи да родя 4 часа след поставянето на таблетката простагладин.

# 36
  • Mediterraneo
Изглаждането може да се получи и от медикамента за предизвикване. Не е задължително шийката да е скъсена и изгладена, за да се предизвика едно раждане.

Мда  Peace

# 37
Секцио. А катетър си носех отвън новичък.  Mr. Green

# 38
Секцио. А катетър си носех отвън новичък.  Mr. Green

Като прочетох това се сетих.......

Кажете ми кой абокат бе добър? Спомням си,че когато щяха да ме приемат последния път, една сестра каза на мъж ми да ми купи някакъв по-добър абокат...Но от тогава изтекоха 6г. и не си спомням подробности.....

# 39
Ами няма добри и лоши абокати - има тънки и дебели Mr. Green
(потвърдиха се думите ми за "еднократните" катетри Wink)

# 40
Честно казано, аз си носех, защото ме бяха посъветвали, че колкото е по-тънък, болката при слагането и махането е по-малка. Не съм се и замисляла, че ги ползват по повече от веднъж.  Shocked Нали е в опаковка, не го ли разкъсват пред вас, ужас !

# 41
не бих се осмелила на Индукция, при условия че бебето не е тръгнало само  Rolling Eyes

# 42
не бих се осмелила на Индукция, при условия че бебето не е тръгнало само  Rolling Eyes

А секциото е медицинска интервенция, която се прави при 10 см. разкритие ли?
Нима при него лекарите чакат бебето да тръгне само?

# 43
  • Mediterraneo

А на секцио би ли се осмелила, при условие, че бебето не е тръгнало само?! То затова е индукция, бе хора! Предизвиква се раждане.

# 44

предизвиканото раждане не е толкова страшно , аз така раждах първия път ,не е приятно, но минава и за 1 ден забравих

Общи условия

Активация на акаунт