Индукция или секцио

• 9 221
  • 55
  •   1
Отговори
# 15
Възстановяването след секцио в никой случай не значи колко бързо станах от леглото и припнах. Това няма нищо общо със възстановителния процес в организма. Сраствания, по-често неправилно прикрепване и аномалии на плацентата при следваща бременност и пр. Не мога да посъветвам авторката, раждах секцио, при мен въпрос за нормално раждане не е стоял и съответно не съм на ясно кое е по-добре. Стискам палци само всичко да е наред.

# 16
Индукция Peace И двете ми раждания са индуцирани.Първото завърши нормално,а второто беше секцио,защото бебето се обърна с широката част на главичката и рамера му беше допълнително усложнение(4420гр)След първоро раждне се въстанових изключително бързо,а след второто освен болките и някой неразположения,които продължават и до днес и невъзможноста да се грижа сама за него се появи и депресия,че не съм се справила както трябва,че съм се провалила и че все едно някой ми открадна раждането.Чувството да родиш нормално и детенцето да излезе от теб и да го сложат топло на корема ти е несравнимо извижяване Peace.Не позволявай страха да влияе над избора ти...леко и незабравимо раждане Hug

# 17
  • Paris, France
катетри(също вкарват инфекции задължително, защото никога не ги стерилизират както трябва) и т.н.)
- катетрите са за еднократно ползуване. На мене ми сложиха точно преди секциото и го махнаха 6 часа след събуждането. Не винаги е възможно без катетер.

# 18

Бих посъветвала питащата въобще да не ни слуша, а да проведе разговор с лекаря си и той да и обясни плюсовете и минусите на двете възможности съобразно нейния случай, ако трябва да вземе мнение на втори лекар. Всичко е много строго индивидуално, за бременността, за родилката. Тук всеки пречупва нещата през своята призма, единици са тези които имат необходимото медицинско образование, а и да имаме необходимите познания, виртуална консултация, не става. Ако иска информация за различните методи, то по добре да влезне в медицинските сайтове и да почете. Но ако иска да се откаже да ражда, ами да ни чете плюмкометщините.

[/quote]
.........., че за секцио е по-добре да е преди термина, тоест не когато детето е вече ниско долу.
[/quote]
Плановите секцио са преди термина за да избегнат операция при контрактираща матка, защото е по-трудно, крие по-голям риск.

# 19
Определено съм за секциото ,в който и да било случай Peace

# 20
катетри(също вкарват инфекции задължително, защото никога не ги стерилизират както трябва) и т.н.)
- катетрите са за еднократно ползуване.
Така си мислиш ти..... Sad

# 21
  • София
Аз мисля ,че е най-добре да изслушаш лекаря който те наблюдава кое е по-добре....
Това е и моето мнение. Peace
Аз исках естествено,доктора каза секцио.Въобще не съжалявам,въпреки така насадения страх по форуми и въобще в медиите последните години.Даже като чета някои мненият ми се виждат смешни,особено в повечето случаи изказани от хора,които не са раждали така.

# 22
Ааааа, това са глупости, дето се пишат в повечето случаи...Изкарват раждането като......мъчение и  в двата случая (две нормални раждания имам)
Изкарах късмет просто. Бели могат да се случат винаги.
Нека всеки избере това, което чувства.
По-добре здраво бебе и спокойна майка, отколкото стрес за всички.
Лично аз имам познати с кошмарно първо раждане, които избраха секцио за второто. Подкрепям ги! Шокът е голям при подобни изключения.
Обаче забелязвам (и не само аз- Джуличка, къде си? Mr. Green), че страхът от болка е толкова голям при днешните жени, прагът е паднал толкова ниско, така сме се изнежили, че...... Sad

# 23
Бих избрала индукцията.
Когато няма медицински показания за секцио, тази операция е напълно излишна.

# 24
Щом нямаш показания за секцио - индукция. Тази седмица и за мен ще се решава дали ще чакаме бебето само да излезе или ще индуцираме, но за секцио никой не е повдигал въпрос (но няма да раждам в БГ).

# 25
Леко раждане на всички (който и метод да изберете), прекрасни щастливи бебета Hug

# 26
Още веднъж много благодаря за отговорите! Въпреки, че, някои от вас изказаха съмнение, всички много ми помогнахте с мненията си. Разбирам, че няма нищо страшно и в двата начина, така че няма нужда да си забивам главата с въпроси и да настоявам за нещо си само от страх или от не знам си какво Simple Smile Леко раждане на момичетата на които това им предстои!

# 27
3 пъти преносване при мен - 3 пъти индукция.

Леко раждане желая и живо и здраво бебче на финала!

# 28
Имате ли си на представа какви бели стават от индукцията, когато се провежда от не толкова опитен лекар.има си тънкости, поради които се иска стриктно наблюдение.та колкото и да съм против секциото аз избрах него за третото си дете.Все пак човек се ражда...не отваряме шампанско като при индукцията.

# 29
Имате ли си на представа какви бели стават от индукцията, когато се провежда от не толкова опитен лекар.има си тънкости, поради които се иска стриктно наблюдение.

Не, нямам си. Би ли споделила Simple Smile. Раждала съм си и двете деца с индукция и бели не са ставали, около мен видях още поне 10 индуцирани раждания, също без последствия. Наистина ми е интересно какви ли рискове (по-големи отколкото една операция) може да представлява предизвиканото раждане.

Общи условия

Активация на акаунт