Индукция или секцио

• 9 223
  • 55
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Бих избрала индукцията.
Когато няма медицински показания за секцио, тази операция е напълно излишна.
това е и моето мнение Peace

# 46
И двете ми раждания бяха предизвикани със система окситоцин.При второто преносвах с 12 дни , постъпих в болницата без абсолютно никакви индикации за раждане, с уговорката, че ако системата не свърши работа ще се премине към вариант секцио. Дванадесет часа след постъпването вече гушках бебчо и си спестих една операция.

# 47

предизвиканото раждане не е толкова страшно , аз така раждах първия път ,не е приятно, но минава и за 1 ден забравих
И аз така (почти де) , второто ми беше естествено, без системи никакви, е пък......трябва да кажа, че и то не беше приятно Mr. Green Mr. Green Mr. Green Все си е раждане Laughing

За катетрите - уф, трябваше да ви снимам един-два..... Sick

# 48
Моето раждане също беше предизвикано. Предпочитам системата с окситоцин, отколкото секциото. Ти сама трябва да вземеш това решение заедно с твоя лекар. Каквото и да избереш успех и леко раждане Peace

# 49
Моят съвет е индукция. Моето раждане беше предизвикано с хапче, тъй като преносвах 7 дни, мислех си постоянно за секцио,защотосмятах че ще е по лесно, но не е така. Контракциите ми започнаха в 10:30 и в 14:40 бях родила, и вечерта бях на крак / това ми е първо раждане/. Бебето ми го дадоха още вечерта в 9ч, а корките мами, които повечето от тях доброволно бяха избрали секцио, на третия ден едвам ставаха и не им даваха бебетата. Поне при нас беше така. Но все пак всичко е въпрос на избор, и ако можеш да избираш избери индукцио, уверявам те няма да съжаляваш. Леко раждане и здраво бебе.

# 50
  • Кърджали
Мога само да ти кажа аз как родих..Отидох с идеята за нормално раждане. Бебето нямаше намерение да се ражда в близките сто години, та пуснаха едан система. Бебето продължаваше да упорства, че вътре си е по - добре и не иска да излиза та се наложи секцио. Еми, не беше нещо страшно. ВЗех си бебето при мен учудващо бързо според лекарите, и повече не си го дадох  Mr. Green 
Как ще родиш, не е толкова важно според мен. Важен е резултата накрая...

# 51
  • Paris, France
катетри(също вкарват инфекции задължително, защото никога не ги стерилизират както трябва) и т.н.)
- катетрите са за еднократно ползуване.
Така си мислиш ти..... Sad
- не, не оспорвам, че има катетри за многократно ползуване, но тези, които ползуват за секцио са еднократни, от тях даже не може да се излее урината, направо с нея ги изхвърлят. На плика няма валва, от която да се изтегли урина за изследване, например и ако е необходимо го изваждат и слагат нов. Има и с валви и с клапи, най-различни, но всички, които съм виждала са за еднократна. Моята беше такава: http://www.drainagebag.cn/?p=3&a=view&r=11

# 52
По въпроса с катетрите - макар че раждах нормално, при първото ми раждане докторът на няколко пъти ми поставя катетър. Явно от упойката не съм усещала, че ми се ходи по малка нужда. Всичките катетри обаче (които бяха 2 или 3, не помня вече) ми ги разпечатва пред мен, след което ги изхвърляше.

# 53
Днес ходих на преглед, бебето си стои високо, нямам контракции, нямам разкритие. Лекарят ми каза, че ще пренося. По въпроса с индукцията ми обясни, че трябва да има все пак признаци на раждане - слязло ниско бебе, малко разкритие, шийката на матката да е омекнала. В случай, че липсват ще се наложи секцио. Е, това е от мен и от моя лекар:)

# 54
Винаги за предпочитане е нормалното раждане! Аз за себе си бих предпочела индукция. Като бях в болницата след раждането на малката на такива тежки случаи след секцио се нагледах, че направо ми настръхна косата.......

# 55
Днес ходих на преглед, бебето си стои високо, нямам контракции, нямам разкритие. Лекарят ми каза, че ще пренося. По въпроса с индукцията ми обясни, че трябва да има все пак признаци на раждане - слязло ниско бебе, малко разкритие, шийката на матката да е омекнала. В случай, че липсват ще се наложи секцио. Е, това е от мен и от моя лекар:)
Може да опитат с хапчета да индуцират, то секциото си идва като  естествено продължение, ако няма прогрес.
При мен точно така се случи:високо бебе, никакви контракции, никакво разкритие, индукция с хапчета, 2 дни в родилно, 7 хапченца, никакъв напредък, като завършек - секцио.

Но пък при тебе индукцията може да проработи и да родиш нормално.

Общи условия

Активация на акаунт